معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری ها اعلام کرد
اجرای 33 هزار و 760 پروژه عمرانی دهیاری ها در دولت یازدهم
رکنا: معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: در طول دولت تدبیر و امید 33 هزار و 760 پروژه عمرانی از طریق دهیاریها به بهره برداری رسیده است.
آمارها نشان می دهد دولت یازدهم در خصوص توجه به مناطق محروم روستایی نگاهی ویژه دارد و در این راستا هم اقداماتی خوبی انجام شده است که در قالب توجه به مدیریت محلی و روستایی به ثمر نشسته و تحقق یافته است که این خدمات ارائه شده در روستا ها غیر قابل انکار است.
14 تیر ماه سالروز تصویب قانون Law تاسیس دهیاریهای خودکفا در روستاها و روز دهیاری است این روز مصادف با نوزدهمین سالگرد تصویب قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا در روستاهای کشور، نقطه عطف پیوند حاکمیت با مشارکت مردمی در عرصه مدیریت محلی در مناطق روستایی است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به همین مناسبت در مورد عملکرد امور دهیاریها در دولت یازدهم گفت: از آغاز تاسیس دهیاری در کشور در سال 1382 تاکنون بیش از 10 هزار و 932 میلیارد تومان به دهیاریهای کشور تخصیص یافته که از این میزان 7 هزار و 907 میلیارد تومان در طی دوره فعالیت دولت یازدهم به صورت ملی و استانی بین دهیاریهای کشور توزیع شده است.
سعیدرضا جندقیان افزود: 72 درصد از کل اعتبارات دهیاری ها از آغاز تاسیس دهیاری ها در کشور تا زمان حاضر در دولت یازدهم تخصیص یافته است.
وی در خصوص حمایت مالی از نهاد دهیاری تصریح کرد: از مجموع اعتبارات واریزی در دولت یازدهم 30 درصد اعتبارات به صورت ملی و 70 درصد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده از طریق استانی بین دهیاریها توزیع شده است.
این مسئول اضافه کرد: از سال 1395 اعتبارات ملی دهیاریهای کشور به صورت مستقیم به حساب دهیاریها واریز میشود که نشان از اعتماد دولت یازدهم به مدیریت های محلی و دهیاران به عنوان مدیران ارشد روستاست.
جندقیان در خصوص اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی توسط دهیاری ها گفت: دهیاران به عنوان مدیر ارشد روستا وظایف متعددی را در راستای توسعه پایدار مناطق روستایی بر عهده دارند.
وی ادامه داد: این وظایف حیطه گستردهای را دربرمیگیرد که از اهم آن میتوان به بهبود وضعیت کالبدی، ارتقاء وضعیت بهداشتی و زیستمحیطی و کمک به ارتقاء شاخصهای سکونت و کیفیت زندگی در روستا اشاره کرد.
این مسئول سازمان شهرداری ها دهیاری ها گفت: در راستای انجام این وظایف، همه ساله با کمک اعتبارات ملی و استانی و بهرهمندی حداکثری از توان نهادهای محلی و مشارکت مردمی، پروژههای متعددی در زمینههایی همچون،بهسازی معابر و ساماندهی کالبدی محیط روستا، بهداشت محیط و مدیریت پسماند، ایمنی و آتشنشانی، ساماندهی آرامستانها و گلزار مطهر شهدا، احداث بوستان روستایی و فضای سبز توسط دهیاریها اجرا میشود.
**در دولت یازدهم 33 هزار و 760 پروژه عمرانی از طریق دهیاریهای کشور به بهره برداری رسید
وی افزود: در طول مدت فعالیت دولت یازدهم 33 هزار و 760 پروژه عمرانی از طریق دهیاریهای کشور با اعتباری بیش از 2هزار و 400 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها در خصوص حمایت تجهیزاتی و تامین ماشین آلات عمرانی و خدماتی برای دهیاریها گفت: باتوجه به وظایف متعدد دهیاریها در زمینه عمران و ارائه خدمات، تجهیز دهیاریها به ماشین آلات مختلف در برنامههای وزارت کشور لحاظ شده است.
وی افزود :در همین راستا از بدو تاسیس دهیاریها تاکنون 16 هزار و 111 دستگاه انواع ماشینآلات عمرانی و خدماتی در اختیار دهیاریها قرارگرفته است که از این تعداد 3 هزار و 618 دستگاه، یعنی 22 درصد کل ماشین آلات، در دولت یازدهم بین دهیاریهای کشور توزیع شده است.
** 751 پایگاه آتش نشانی روستائی تجهیز شده است
جندقیان در زمینه ارتقاء وضعیت ایمنی روستاها گفت: به منظور ارتقاء سطح ایمنی در روستاهای کشور و لزوم ارائه خدمات امدادی به روستاها باتوجه به حساسیتهای سکونتگاههای روستایی به لحاظ استحکام ابنیه و کانونهای تولید و انباشت محصولات کشاورزی، تجهیز دهیاریها به ادوات و ماشینآلات آتشنشانی مدنظر بوده است.
وی افزود: از بدو تاسیس دهیاریها تاکنون 751 پایگاه آتش نشانی روستایی تجهیز شده است که 56 درصد از آنها، شامل420 پایگاه، در دولت یازدهم تجهیز شدهاند.
وی ادامه داد: همچنین هماهنگی لازم با ستادکل نیروهای مسلح برای بهره گیری از ظرفیت نیروهای وظیفه برای خدمات رسانی در این پایگاهها صورت پذیرفته است.
**یک هزار و 500 روستا مجهز به سیستم مدیریت پسماند شد
جندقیان در زمینه ساماندهی سیستم مدیریت پسماند روستایی گفت: به منظور دستیابی به توسعه پایدار و بهبود وضعیت زیست محیطی روستاها که از وظایف اصلی و اساسی دهیاریها به شمار میآید، در دولت یازدهم توجه ویژهای به توسعه سیستم مدیریت پسماند، مشتمل بر جمعآوری، حمل و دفع بهداشتی، شده است.
وی خاطر نشان کرد: به گونهای که از 8 هزار روستای تحت پوشش این سیستم، یکهزار و 500 روستا در این دولت تجهیز شده اند.
وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر در 26 هزار روستای کشور نیز جمع آوری پسماند از طریق دهیاریها صورت میگیرد.
** 4هزار و 345 دهیاری تاسیس شد
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری به ساختار سازی مدیریت روستایی اشاره کرد و گفت: دراجرای قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا در روستاهای کشور (مصوب 14/4/1377) در طی دوره فعالیت دولت یازدهم 4هزار و 345 دهیاری تاسیس و آمار دهیاریهای کل کشور از 29 هزار و 190 دهیاری به33 هزار و 535 دهیاری افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: به این ترتیب تاکنون 87 درصد جمعیت روستایی کشور که اغلب روستاهای بالای 30 خانوار، از خدمات مدیریت روستایی بهرهمند هستند.
جندقیان در زمینه ساماندهی ساختار اداری دهیاریها نیز گفت : از مجموع 33 هزار و 535 دهیاری کشور 3 هزار و 664دهیاری به صورت تمام وقت، در روستاهای بالای یکهزار. 500 نفر جمعیت، و باقی به صورت پاره وقت مشغول به خدمت هستند.
وی توضیح داد: دهیاریهای کشور براساس شاخصهای جمعیت، وسعت و درآمد به 6 درجه تقسیم می شوند که از مجموع 19 هزار و 382 دهیاری درجهبندی شده 3هزار 21 دهیاری در دولت یازدهم درجهبندی شده اند که رشد 18 درصد را در این دولت نشان میدهد.
**حضور زنان در عرصه مدیریت روستایی
وی همچنین به حضور زنان در عرصه مدیریت روستایی اشاره کرد و گفت: از بدو تاسیس نهاد دهیاری تاکنون شاهد روند رو به رشد حضور زنان در عرصه مدیریت روستایی بودهایم ، به طوری که در اولین دوره شوراهای اسلامی روستا شاهد حضور 150 نفر دهیار زن بودهایم که این رقم در دومین دوره به 400 نفر و در سومین دوره به 888 نفر دهیار زن افزایش یافته است.
جندقیان افزود: در حال حاضر با 144 درصد رشد نسبت به دوره سوم، تعداد دهیاران زن به 2هزار و 167 نفر افزایش یافته است که این نشان ازحضور موثر زنان در عرصه مدیریت روستایی دارد.
**لایحه دهیاری ها و مدیریت روستایی
وی در ادامه در زمینه ساماندهی قوانین و مقررات دهیاریها گفت: با توجه به خلاءها و نواقص قوانین موجود در مدیریت روستایی، وزارت کشور در سال 1393 اقدام به تدوین پیشنویس لایحه دهیاریها کرد که این پیشنویس در آذرماه سال 1393 با 41 ماده تقدیم دولت شد که پس از ارجاع به کمیسیون خاص امور کلانشهر تهران و سایر کلانشهرهای هیات دولت، طی 25 جلسه در کمیسیون فرعی بررسی و به کمیسیون اصلی ارجاع شد.
وی اضافه کرد: متن لایحه در کمیسیون اصلی، تلخیص و با عنوان «لایحه اصلاح و الحاق موادی به ماده واحده قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا در روستاهای کشور» در 18 ماده تنظیم شد.
وی ادامه داد: این متن در شهریور ماه سال 95 به هیات دولت ارجاع شد که در حال حاضر فرآیند بررسی آن در کمیسیون مربوطه در حال نهایی شدن است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها همچنین در زمینه اقدامات صورت گرفته به منظور حمایت از کارآفرینی و اشتغال در عرصه روستایی گفت: در راستای حمایت از اشتغال در مناطق روستایی، فعالیتهایی در سه بخش شناسایی، نشر و ترویج و حمایت انجام شد .
جندقیان خاطر نشان کرد: اولین اقدام، شناسایی روستاهای دارای قابلیت توسعه در سه استان پایلوت اقتصاد مقاومتی وزارت کشور شامل کرمان، لرستان و آذربایجان شرقی بود و 374 روستا شناسایی و مورد بازدید دقیق میدانی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این اقدام در سایر استان های کشور نیز انجام و 884 روستا از سایر استانها نیز شناسایی و بانک اطلاعات آنها تکمیل شده است.
این مسئول سازمان شهرداری ها و دهیاری ها افزود: درخصوص شناسایی کارآفرینان عرصههای روستایی نیز یک هزار و 109 طرح کارآفرینی روستایی شناسایی و پس از چند مرحله پالایش و بازدید میدانی 53 طرح انتخاب و نهایی شده است.
وی گفت :همچنین به منظور شناسایی و معرفی طرحهای برگزیده دهیاریها در طول دولت یازدهم 2 دوره جشنواره طرحهای برگزیده دهیاریها برگزار و طی آنها در مجموع 14 طرح خلاقانه و نوآورانه که دارای قابلیت الگوبرداری از سوی سایر دهیاریهاست، شناسایی، معرفی و تجلیل شدهاند.
جندقیان در زمیته اقدامات مرتبط با حمایت از کارآفرینی روستایی گفت: کلیه روستاهای دارای قابلیتهای خاص توسعه و کارآفرینی، به منظور هماهنگی و برنامهریزیهای لازم به وزارتخانههای ذی ربط معرفی شده اند.
وی افزود:همچنین استانداریها نیز، بسترسازی و تسهیلگری برای تسریع فرآیند کارآفرینی در مناطق روستایی را عهده دار شده اند.
معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری ها تاکید کرد: از سوی دیگر به منظور حمایت از کارآفرینی و اشتغال و کمک به خودکفایی نهاد دهیاری نیز 100 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت ،با کارمزد 8 درصد، و مدت بازپرداخت 48 ماه و یک سال تنفس، برای طرحهای درآمدزای دهیاریها در سال 95 در نظر گرفته شده است که در سال های آتی نیز ادامه می یابد.
جندقیان همچنین در خصوص تدوین سند توسعه روستایی گفت: به منظور نظاممندی و برنامه محور بودن اقدامات توسعهای و همچنین به منظور اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی در مناطق روستایی کشور، در نظر است سند توسعه روستایی 31 شهرستان محروم از 31 استان کشور با رویکرد اقتصاد مقاومتی و با بهرهگیری از ظرفیت علمی دانشگاهها و همیاران توسعه روستایی و استانداریها و واحدهای تابعه و سایر دستگاههای اجرایی ذی ربط تهیه و تدوین شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر