رکنا گزارش می دهد،
شینا انصاری به کمک تخت جمشیدهای زنده ایران آمد/ شروع پیگیری در خصوص وضعیت ماهیان بومی کشور
رکنا: در پی انتشار گزارشی در رسانه رکنا در خصوص ماهیان بومی کشور که با پرورش بی رویه ماهیان غیربومی به ویژه ماهیان چینی، در معرض انقراض قرار گرفته اند، شینا انصاری، رئیس سازمان محیط زیست ایران، واکنشی مثبت برای پیگیری این موضوع نشان داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، پس از انتشار گزارش «تخت جمشیدهای زنده ایران در حال نابودی هستند/خطر انقراض ماهی های آب های ایران در پی بی توجهی مسئولان شیلات!» حساسیت های محیط زیستی در خصوص وضعیت ماهیان بومی ایران و چالش های جدی مرتبط با خطر انقراض آنها ایجاد شد. در این شرایط، شینا انصاری ، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران و معاون رئیس جمهوری، در گفت و گو با رکنا از ورود جدی و فوری به این مسئله سخن گفت.
در گزارش رکنا، بر لزوم توجه ویژه به گونه های بومی ماهیان آب شیرین ایران تاکید شده بود و آرش جولاده، پژوهشگر موسسه تحقیقاتی تکامل و تنوع زیستی لایبنیز آلمان، هشدار داد که اگر برنامه های مناسب برای حفاظت از این گونه ها اتخاذ نشود، احتمال انقراض بسیاری از آنها در آینده نزدیک بسیار بالا خواهد بود.
آرش جولاده، پژوهشگر موسسه تحقیقاتی لایبنیز آلمان، درباره وضعیت بحرانی گونههای ماهیان بومی ایران هشدار داد. وی اشاره کرد که ماهیان بومی نظیر زردپرماهیان و ماهیان اقتصادی خوزستان در معرض خطر انقراض هستند و در صورت عدم اتخاذ تدابیر حفاظتی، به زودی ممکن است به این سرنوشت دچار شوند. جولاده عوامل همچون خشکسالی، احداث سدها، آلودگیها و صیادی بیرویه را عامل کاهش شدید جمعیت این ماهیان دانست. وی همچنین به رهاسازی گونههای غیربومی مانند تیلاپیا و کپور چینی توسط سازمان شیلات انتقاد کرد و آن را عاملی برای آسیب به زیستگاههای طبیعی و کاهش تنوع زیستی ایران عنوان کرد. او تأکید کرد که معرفی ماهیان غیربومی به منابع آبی ایران، موجب رقابت با ماهیان بومی و تهدید تنوع زیستی کشور شده است.
همچنین در پی انتشار این گزارش، بین مردم و رسانه ها حساسیت هایی در خصوص حفظ ماهی های بومی ایران شکل گرفت. رسانه های محیط زیستی کشور با تکیه بر محتوای گزارش رسانه رکنا و اطلاعات کارشناسان محیط زیست در ایران، در این خصوص گزارش هایی را تهیه کرده اند که به موضوع توجه به ماهیان بومی ایران و جلوگیری از انقراض آنها اشاره دارد.
ارسال نظر