مضرات استفاده از کفش پاشنه بلند

به گزارش رکنا، دراین مطلب می‌خواهیم ببینیم پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند چطور به بدن آسیب می‌زند و در انتها تأثیر استفاده‌ی زیاد از این کفش‌ها روی پا‌ها را بررسی خواهیم کرد.

۱- لگن

وقتی کفش پاشنه بلند به پا می‌کنید، بدن شما مجبور می‌شود به نحوی تعادل خود را حفظ کند. برای این منظور، کمر عقب می‌رود و تراز لگن و ستون فقرات تغییر می‌کند. عضلات خم کننده‌ی لگن مجبور می‌شوند دائماً خم شوند تا تعادل بدن حفظ شود. اگر بیشتر اوقات و به مدت طولانی کفش پاشنه بلند بپوشید، این مسأله می‌تواند باعث کوتاه شدن و انقباض این عضلات شود. در نتیجه دچار درد لگن خواهید شد.

۲- زانو‌ها

وقتی کفش پاشنه بلند می‌پوشید، وزن بدن به برجستگی جلوی کف پا انتقال پیدا می‌کند. این مسأله باعث می‌شود زانو‌ها برای حفظ تعادل بدن جلو بیایند، در نتیجه فشار اضافه‌ای روی آن‌ها وارد می‌شود. این شرایط باعث بروز آتروز می‌شود. درد مفاصل، خشکی و محدود شدن حرکت از عمده نشانه‌های آرتروز هستند.

۳- ستون فقرات

ستون فقرات ما به طور طبیعی اندکی انحنا دارد. این ویژگی ستون فقرات را قادر می‌سازد تا فشار ناشی از حرکت بدن را کاهش دهد. وقتی کفش پاشته بلند به پا می‌کنید، ستون فقرات انحنای بیش از اندازه‌ای پیدا می‌کند و تراز آن تغییر می‌کند. این مسأله می‌تواند باعث شود بیش از حد از عضلات کار کشیده شود و دچار پشت درد شوید.

بروز تغییرات آناتومیکال در ستون فقرات می‌تواند منجر به مشکلات زیادی شود. مثلاً احتمال ایجاد یک مشکل عصبی در قسمتستون فقرات به نام استنوز فورامینال وجود دارد. این مشکل می‌تواند باعث درد، ضعف عضلات، گرفتگی عضلات و کرامپ (انقباضات غیر ارادی و دردناک) شود.

پوشیدن کفش پاشنه بلند می‌تواند به پا‌ها هم آسیب بزند

انحراف شست پا: کفش‌های پاشنه بلند نوک تیز انگشتان پا را در فضایی بسیار تنگ به هم می‌فشرند. این مسأله باعث می‌شود شست پا به سمت انگشت دوم خم شود و برآمدگی‌ای در کنار آن ظاهر شود که به آن بونیون یا انحراف شست پا گفته می‌شود. گرچه انحراف شست پا را مشکلی ارثی می‌دانند، اما بعضی موارد می‌تواند باعث تشدید این مشکل شود مثل صاف بودن کف پا و پوشیدن زیاد کفش پاشنه بلند.

تاندونیت آشیل: پوشیدن کفش پاشنه بلند می‌تواند باعث محدود شدن حرکت و قدرت مفصل‌های مچ پا شود. به علاوه، این مسأله می‌تواند موجب فشرده شدن تاندون آشیل به محل اتصالش به استخوان پاشنه شود. این شرایط می‌تواند منجر به بروز مشکلی به نام تاندونیت آشیل شود که نوعی التهاب تاندون است. برخی از نشانه‌های این مشکل عبارت است از احساس درد در پشت پاشنه، ورم و محدود شدن حرکت در هنگام خم کردن پا.

انگشت چکشی: مشکل دیگری که می‌تواند در اثر پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند نوک تیز و تنگ به وجود آید، انگشت چکشی است. وقتی انگشت‌های پا به هم فشرده می‌شوند، به تدریج حالتی خمیده پیدا می‌کنند. این مشکل به مرور زمان حالتی دردناک پیدا می‌کند و خم کردن انگشتان پا را غیر ممکن می‌سازد.

میخچه و پینه: فشاری که بر اثر پوشیدن کفش پاشنه باند به پا‌ها وارد می‌شود می‌تواند باعث ایجاد میخچه و پینه شود. به ویژه اگر کفش‌ها تنگ‌ها باشند، چون سایش بیشتر می‌شود. میخچه‌ها و پینه‌ها معمولاً دردی ندارند، اما می‌توانند دردناک و حتی عفونی هم شوند.

نورومای مورتون: فشار زیادی که به پا‌ها وارد می‌شود می‌تواند باعث فشرده شدن و تحریک عصب‌های این قسمت شود. در نتیجه عصب منتهی به انگشتان پا ضخیم و دردناک می‌شود.

فاسئیت پلانتار: پوشیدن کفش‌های تنگ می‌تواند این مشکل را هم به دنبال داشته باشد. این مشکل زمانی به وجود می‌آید که پلانتار فاشیا، یعنی بافتی که استخوان پاشنه را به انگشتان پا متصل می‌کند، التهاب یا تحریک می‌شود. این بافت، قوس پا را نگه می‌دارد و مثل یک جاذب شوک عمل می‌کند. به همین دلیل صدمه دیدن این بافت می‌تواند باعث درد، خشکی و التهاب در پاشنه‌ی پا شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.