ماجرای جنجال بزرگ ایران مال چه بود؟ / قربانی در اینستاگرامش چه نوشت؟

به گزارش رکنا،  انتشار ویدئوی تبلیغاتی آلبوم مشترک همایون شجریان و علیرضا قربانی که در مجتمع جنجالی ایران مال فیلمبرداری شده، موجب شد تا انتقاد و تخریب‌ها علیه قربانی و شجریان آغاز شود. حاشیه این موضوع تا جایی بالا گرفت که علیرضا قربانی هم به انتقاد و تخریب‌ها پاسخ داد.

علیرضا قربانی در طول دو دهه فعالیت جدی در حوزه موسیقی نشان داده که نه حاشیه می‌سازد و نه به حاشیه‌ها دامن می‌زند. همین امر باعث شده تا از او به عنوان خواننده کم حاشیه نام برده شود. قربانی این بار هم معتدل و صبورانه به تخریب‌ها پاسخ داد و در اینستاگرام خود نوشت: "امیدواریم این افراد با رجوع به اخلاق و کرامت انسانی بیاموزند، هرگز انتقاد سازنده را با غرض‌ورزی و کینه آغشته نسازند. " این در حالی ست که پاسخ جنجالی همایون شجریان، دایره حاشیه‌ها را بازتر کرد.

قربانی با اشاره به اینکه در مورد حواشی پیش آمده، لازم است نکاتی به صورت شفاف بیان شود، می‌نویسد: «پروژه "افسانه چشم‌هایت" توسط یک حامی مالی (اسپانسر) و حقیقتا با یک نگاه فرهنگی حمایت می‌شود و غیر از آن هیچ شخص حقیقی یا حقوقی دخل و تصرفی در پروژه ندارد.»

او ادامه می‌دهد: "ما نیز همچون مردم از فساد‌های مالی رنجیده خاطر هستیم و امیدوارم هر چه زودتر به این فساد‌ها رسیدگی شود. اما در این یک مورد خاص خاص نه ما چنین گمانی را در مورد محل فیلمبرداری داشتیم و نه مطالب اثبات شده‌ای در این زمینه وجود داشت که ما از آن اطلاع داشته باشیم. "

آلبوم «افسانه چشم‌هایت» اولین همکاری مشترک همایون شجریان و علیرضا قربانی با آهنگسازی مهیار علیزاده است که پس از یک سال کار تا یک ماه آینده منتشر می‌شود. اما انتشار ویدئوی تبلیغاتی این آلبوم که در فضای پروژه جنجالی"ایران مال" ضبط شده است باعث ایجاد حاشیه و انتقاد شد. در پایان این ویدئو علیرضا قربانی وعده انتشار آلبوم را می‌دهد.

در ابتدای این حاشیه ها، روزنامه جوان در یادداشتی انتقادی از "ایران مال" به‌عنوان نماد «ابتذال سرمایه، انفعال اخلاق و سمبل مصرف‌گرایی» یاد می‌کند و سایت جوان آنلاین نیز خطاب به همایون شجریان می‌نویسد: «برای ایران بخوانید، نه ایران مال.»

همایون شجریان نیز در پاسخ این تخریب‌ها و برخی انتقاد‌ها، با طرح این پرسش که اگر "ایران مال" اصولا اینقدر مسئله‌ساز است چرا تعطیلش نمی‌کنند، نوشته است: "تا امروز که روزانه هزاران نفر از اقشار مختلف مردم به بازدید و خرید و عکس یادگاری می‌پرداخته‌اند خبری از ایشان نبود! تا عکسی از همایون در کتاب خانه دیده شد آتش خشم شعله زد! "

ساخت "ایران مال" یا "بازار بزرگ ایران" ۵ سال قبل آغاز شد و بخش بزرگی از آن تاکنون ساخته شده است. این مجموعه در شمال غربی تهران (منطقه ۲۲)، در حاشیه پارک چیتگر و نزدیک دریاچه خلیج فارس قرار دارد. "ایران مال" یکی از پروژه‌های بحث برانگیز یک سال گذشته بوده و منتقدان موضوعاتی، چون تخلفات گسترده در ساخت و فساد مالی را در مورد ساخت "ایران مال" مطرح کرده اند.

علیرضا قربانی کیست؟

۴۷ سال پیش، درست در ۱۵ بهمن ۱۳۵۰، علیرضا قربانی در تهران متولد شد. او در کودکی چند سالی را به یادگیری تلاوت قرآن می‌پردازد و در ۱۳ سالگی به شکل جدی، آواز و زیبایی شناسی آوازی را دنبال می‌کند. تا اینکه در سال ۱۳۷۸ فعالیت رسمی خود را به عنوان خواننده ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی آغاز می‌کند.

یکسال بعد، آلبوم «اشتیاق» نخستین اثر قربانی با آهنگسازی فرهاد فخرالدینی و اجرای ارکستر ملی ایران منتشرمی شود.

علیرضا قربانی به موازات ارکستر ملی ایران، از سال ۱۳۷۵ فعالیت‌هایی هم در زمینه موسیقی اصیل ایرانی انجام داده، که «فصل باران» به آهنگسازی مجید درخشانی، «از خشت و خاک» و «روی در آفتاب» به آهنگسازی صادق چراقی، «سوگواران خموش» به آهنگسازی پژمان طاهری، «سرو روان» به آهنگسازی علی قمصری و «فصل باران» با آهنگسازی خود از جمله آثاری هستند که قربانی در بین سال‌های ۸۰ تا ۸۷ در این زمینه، خوانندگی آن‌ها را برعهده داشته‌است.

دو آلبوم «جلوه گل» با همراهی داریوش طلایی و همین‌طور «سودایی» به آهنگسازی سامان صمیمی در اروپا منتشر شده‌است. همچنین همکاری مشترک علیرضا قربانی با خواننده تونسی "درصف حمدانی" به نام "سرمستی"، بر روی رباعیات خیام نیشابوری با استقبال در اروپا مواجه شد.

قربانی دو همکاری مشترک نیز با گروه شمس به نام‌های «برسماع تنبور» و «قطره‌های باران» را منتشر کرداست. دو همکاری دیگر او با مهیار علیزاده آهنگساز جوان به نام‌های «حریق خزان» و «دخت پری وار» هم مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

آلبوم «هم آواز پرستو‌های آه» با آهنگسازی سیاوش، ولی پور و بر اساس اشعاری از مهدی اخوان ثالث، از دیگر آثار قربانی با آهنگسازان جوان موسیقی ایرانی است.

قربانی در دو آلبوم دیگر خود به بازخوانی آثار آهنگسازان معروف و قدیمی ایرانی پرداخته است. نخستین کار او در این حوزه، آلبوم «رسوای زمانه» است که بر اساس ساخته‌های "همایون خرم" در سال ۱۳۸۸ بازخوانی و منتشر شد. اثر دوم نیز بر اساس ساخته‌های "علی تجویدی" به نام «رفتم و بار سفر بستم» در سال ۱۳۹۳ منتشر شد.

"سمفونی مولانا" که حاصل همکاری مشترک علیرضا قربانی با هوشنگ کامکار است، در داخل و خارج از کشور منتشر و در سال ۲۰۱۴ به دعوت ارکستر سمفونیک دوسلدورف در سالن این شهر اجرا شد.

آلبوم «من عاشق چشمت شدم» تنها آلبوم مشترک قربانی با فردین خلعتبری است که مجموعه‌ای از همکاری‌های این دو هنرمند در زمینه موسیقی فیلم و تیتراژ‌های سریال‌های تلویزیونی را شامل می‌شود.

«فروغ» آخرین آلبوم منتشر شده علیرضا قربانی به آهنگسازی سامان صمیمی است که از طرف مؤسسه فرهنگی هنری آهنگ اشتیاق وابسته به خود او منتشر شده‌است.

علیرضا قربانی همچنین در تیتراژ بسیاری از سریال‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی از قبیل کیف انگلیسی، شب دهم، کیمیا، روشنتر از خاموشی (ملاصدرا)، مدار صفر درجه، شهرزاد، چهار راه استانبول و ساکن طبقه حساس خوانده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.