قربانیان فضای مجازی در چنگ شیادان چیره دست

به گزارش رکنا،  همین حالا که این گزارش را می خوانید احتمالا از صبح چند نفر به عنوان شاکی به پلیس فتای خراسان رضوی مراجعه کرده اند و ممکن است نفر بعدی شما باشید. اگر نمی خواهید پول های نداشته تان را ببازید و سودای کسب درآمد بیشتر از فضای مجازی دارید یا می خواهید با تشویق افراد ناشناس در صرافی های آنلاین حساب کاربری باز کنید، اول این گزارش را بخوانید بعد تصمیمتان را بگیرید.

بدون زحمت دخل خودت را بیاور

پرداخت مخارج دانشگاه خارج از توانش بود، نمی خواست بیشتر از این پدر و مادرش را در فشارهای مالی بگذارد، برای همین آستین همت بالا زده بود و مواقعی که درس و کلاس نداشت، در یک مکانیکی باتعمیر خودروهای مردم مشغول به کار بود. اما این چیزی نبود که یک دانشجو را اقناع کند و همیشه به دنبال راهکاری برای کسب درآمد بیشتر بود، به خصوص که می دید خیلی ها از فضای مجازی پول خوبی درمی آورند. پسر جوان در سودای امرار معاش در یکی از سایت های واسطه گر تبلیغی دید که نوشته بود « می خواهی بدون زحمت از وقت آزادت پول دربیاوری؟»، او که مدت ها دنبال همین فرصت ها بود بلافاصله دست به کار شد. با راهنمایی هایی که گرفت و اقداماتی که انجام داد، در 24ساعت گردش حساب بانکی اش به 100میلیون تومان رسید، اما او نه تنها سهمی از این مبالغ نداشت، بلکه فهمید اسیر شیادان فضای مجازی قرار گرفته و حالا 100میلیون تومان به مردم در سراسر کشور بدهکار است و به نوعی بدون زحمت دخل خودش را آورده است.

شکایت از یک شبح

« او مثل شبح است، اولش که هنوز کاری انجام نشده بود مدام پیام می داد و به ادامه مسیر تشویق می کرد. کلی از این جملات موفقیت برایم می نوشت و تأکید می کرد که به زودی از دیگر هم سن و سالانم جلوتر می افتم. اما حالا تمام حساب های بانکی ام مسدود شده و چندین نفر از نقاط مختلف کشور از من شکایت کرده اند، درحالی که تا به حال اسمشان را هم نشنیده ام. بعد از این اتفاقات به سراغ همان فردی که من را در این منجلاب انداخته رفتم، اما انگار اصلا وجود خارجی نداشته است.»

این ها بخشی از شکایت شهروندی دیگر بود که به بهانه کسب درآمد بیشتر در فضای مجازی با شیادانی روبه رو می شود که پس از صحبت های زیاد با فردی در تلگرام با هدایت همان فرد به گشودن حساب به صورت آنلاین در یک صرافی اقدام می کند و در ادامه نام کاربری و رمز ورود را هم بدون هیچ شناختی از طرف مقابلش در اختیار او می گذارد.

شاکی در پاسخ به اینکه متهم قرار بوده چگونه به او پول بدهد، مدعی شد: بعد از اینکه چندین جلسه با این فرد در تلگرام صحبت کردم او مدعی شد که هر کاربری سقف محدودی برای کار با حساب بانکی اش دارد. برای همین افرادی را می خواهیم که پس از احراز هویت آنلاین و بدون زحمت در صرافی ها با اقداماتی که ما انجام می دهیم، پول هایی به حسابشان واریز شود و آن ها این مبالغ را به حساب صرافی شان منتقل کنند و هر چه میزان انتقال بیشتر باشد، سهم دریافتی آن ها هم بیشتر خواهد بود.

شگرد جدید برای پول شویی

بررسی های کارشناسان پلیس فتا درباره شگرد به کار گرفته شده در این پرونده نشان داد که این افراد با اعتماد بیجا به یک حساب کاربری در فضای مجازی، با دست خود مبالغی که به حسابشان واریز شده را به حساب صرافی شان واریز کرده اند و این پول ها برای اینکه ردزنی نشوند، تبدیل به ارزهای دیجیتال شده اند.کارشناسان در بررسی های بعدی متوجه شدند که منشأ این پول ها همچون پرونده « ابلاغ های قضایی» و... است که شیادان پس از خالی کردن (فیشینگ) حساب افراد، پول های سرقتی را به کارت های اجاره ای منتقل می کنند اما در این شگرد همان پول ها به حساب افرادی که قصد کسب درآمد از زمان های اضافی شان را دارند منتقل شده و آن ها بی خبر از همه جا پول های سرقتی را به حساب صرافی منتقل کرده اند.

بدهکارانی که پولشان را می خواهند

به گفته رئیس پلیس فتا ی خراسان رضوی با شکایت افرادی که قربانی پول شویی شده اند، حساب افرادی که پول ها به کارت بانکی شان منتقل شده بسته شده و این افراد از دریافت تمامی خدمات بانکی تا زمانی که پاسخ بدهکارانشان را ندهند، محروم می شوند.

سرهنگ جواد جهانشیری با بیان اینکه الان یکی از شاکیان بدهی 100میلیون تومانی دارد و از چند استان شاکی دارد، ادامه داد: این افراد مدعی هستند که نمی دانسته اند فریب کلاهبرداران را خورده اند اما براساس قانون که « جهل به قانون رافع مسئولیت نیست»، این افراد باید ابتدا پول های شاکیان را بدهند و بعد در صورتی که اقدامات فنی کارشناسان ما آغاز و منجر به دستگیری شیادان شد، پول هایشان را از این افراد پس بگیرند.

محمد جواد ابوعطا