گروگان از دستشویی با موبایل به زنش زنگ می زد / باند مخوف لو رفت

 مغز متفکر باند سایبری در مشهد لو رفت و گروگانی که از دستشویی به زنش زنگ می زد همه دسیسه ها را برملا کرد.

 

صدایش خیلی آرام بود و بیشتر به پچ پچه می مانست. زن جوان صدای شوهرش را پس از چند روز بی خبری، با این کیفیت می شنید. او صدها بار به تلفن همراه شوهرش زنگ زده بود که پاسخ تمام این تماس ها تنها یک پیامک چند کلمه ای بود: «من حالم خوب است، نگران نباشید.» حالا پس از این همه بی خبری باید صدای ضعیف همسرش را می شنید.

گروگان از داخل دستشویی راز شرکت هرمی را فاش کرد

به گزارش رکنا، مرد جوان در این مکالمه یک طرفه گفته بود: زیاد نمی توانم صحبت کنم و درون دستشویی قایم شده ام. هرگونه خروج از این خانه و تماس با دنیای بیرون تا پایان مرحله آموزش ممنوع است.

در شهر پرند هستیم و به جز من افراد دیگری هم اینجای هستند، نمی دانم این ها از جان ما چه می خواهند، اما نگران نباش خطری نیست و به زودی می بینمت.» با شکایت فقدانی یک مرد جوان در تهران، پرونده ای در این باره شکل می گیرد. اما هم زمان با آغاز تحقیقات مشخص می شود که این شهروند به خانه بازگشته است.

پیگیری پلیس نشان می دهد این پرونده تنها یک سرنخ از یک کلاف سردرگم است که پلیس فتای خراسان رضوی مدت هاست در پی شناسایی و دستگیری متهم اصلی آن است.با ضمیمه شدن ماجرای عجیب مرد تهرانی به پرونده حجیم شیادی در فضای مجازی به بهانه کاریابی، کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی با یک پرونده سراسری روبه رو شدند که اولین جرقه های آن از مشهد آغاز شده و به استان های مختلف همچون مرکزی، لرستان، خوزستان، تهران، ایلام و... نیز کشیده شده بود.

یک آگهی مشکوک و آغاز یک عملیات در مشهد

کارشناسان پلیس فتای استان در گام های اولیه این پرونده با رصد فضای مجازی و شناسایی یک آگهی تقلبی با عنوان درخواست نیروی کار با حقوق باورنکردنی و نجومی، تحقیقات خود را آغاز کردند. ادامه این رسیدگی مأموران را با یک سلسله آگهی با عناوین مختلف همچون درخواست کارگر، مترجم زبان عربی و... روبه رو کرد و ماهیت شیادانه بودن این آگهی ها برایشان مسجل شد.

هم زمان شکایت هایی در پلیس فتا مطرح شده بود که عده ای به بهانه کاریابی افراد را به مکانی خلوت کشیده و اقدام به کلاهبرداری های کلان از آن ها کرده اند.

برای کار رفتم اما 20میلیون از دست دادم

یکی از شاکیان به افسران بررسی کننده این پرونده اعلام می کند که با مشاهده یک آگهی در فضای مجازی که تقاضای کارگر ماهر داده بودند با شماره های داده شده تماس می گیرد و با قرار تعیین شده به مکانی در مشهد هدایت می شود. او پس از حضور در این مکان که یک منزل مسکونی بوده است، با افرادی روبه رو می شود که با ظاهر خیرخواهانه از او و دیگرانی که آنجا بوده اند می خواهند در دوره های ناخواسته ای شرکت کنند.

بعد هم به آن ها کتاب های انگیزشی برای مطالعه می دهند و در مدت چند روز مرتب برای آن ها از موفقیت و چگونگی رسیدن به آن صحبت می کنند و در پایان این دوره اجباری با شگردهای مکارانه از آن ها می خواهند برای عضویت در یک تجارت آنلاین هرمی پرسود، با خود پول بیاورند و تعدادی را هم به عنوان زیرشاخه به شرکت معرفی کنند. وقتی شاکی به خودش می آید متوجه می شود که نه تنها با شرکت در این دوره ها هیچ چیزی دستش را نگرفته بلکه، بیش از 20میلیون تومان هم از دست داده است.

دستگیری سرشبکه شرکت های هرمی

این شکایت تنها یکی از شکایت هایی بود که در سراسر کشور هر روز ثبت می شد، تاجایی که پلیس فتای خراسان رضوی با دوچندان کردن فعالیت ها و آغاز ردزنی های تخصصی در نهایت موفق به شناسایی و دستگیری مغز متفکر این پرونده در مشهد شد. در عملیات دستگیری متهم 16فریب خورده دیگر که درحال گذراندن کلاس های اجباری بودند نیز شناسایی شدند.مهرداد 35ساله، اصالتا متعلق به یکی از استان های شمالی، متهمی بود که در این باره دستگیر شده است. بررسی سوابق مهرداد نشان می دهد که او سال ها قبل نیز به اتهام های مشابه دستگیر و مدتی نیز زندانی بوده است، اما پس از پایان محکومیت دوباره به سراغ شیادی هایش بازگشته است.

شناسایی کلاهبرداری چند میلیارد تومانی

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی درباره دیگر جزئیات این پرونده با اشاره به دستگیری سرشاخه اصلی این شرکت ها بیان کرد که مال باختگان در این شرکت های هرمی بین 20تا 100میلیون تومان آورده اولیه داشته اند و به عبارتی تا کنون میلیاردها تومان از شهروندان در سراسر کشور کلاهبرداری کرده اند. سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به یکی از شگردهای مکارانه این افراد بیان کرد که آن ها برای فرار از قانون فرمی را در اختیار مال باختگان قرار می دهند که در آن عنوان شده که «من با اختیار خودم در این شرکت عضو شده ام و هیچ گونه شکایتی از مدیران آن ندارم»، البته این موضوع دلیلی بر متهم بودن این افراد ندارد.

وی از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه آگهی فریبنده یا فرصت کار که به آن مشکوک هستند حتما در تماس با شماره مرکز فوریت های پلیس سایبر به شماره 096380هم مشاوره و راهنمایی بگیرند و هم موضوع را اعلام کنند، چرا که تا کنون بارها تماس های شهروندان منجر به دستگیری متهمان و بسته شدن برخی پرونده ها شده است.