به گزارش گروه حوادث رکنا، روش های به کار گرفته شده توسط مجرمان نیز عجیب و غریب است . مثلا یکی از متهمانی که اخیرا دستگیر شده از این روش استفاده می کرده که با ارسال پیامک های متعدد به افراد ، محتوایی اغوا کننده مانند برنده شدن فرد در یک قرعه کشی را برایش ارسال می کرده و اعلام می کرده که برای ارسال این جایزه که مثلا یک دستگاه گوشی تلفن همراه است مبلغی به عنوان هزینه ارسال در حد 10 یا 15 هزار تومان به فلان شماره حساب بریزد.

فردی در کرمانشاه به این شیوه روزی 20 تا 30 میلیون تومان درآمد داشته است! مجموع کلاهبرداری وی 50 میلیارد تومان بوده است!

یا متهم دیگری با ارسال پیامک به افراد اعلام می کرده که مشکل درمانی خاضی دارد ونیاز به کمک دارد ، از میان انبوه دریافت کنندگان پیامک هزاران نفر مبالغی را به حساب متهم واریز کرده اند.

افراد دیگری در استانهای مختلف طی ماه های اخیر دستگیر شده اند که از شیوه های متفاوتی با استفاده از پیامک کلاهبرداری کرده اند مثلا یکی از متهمان در مجلات خانوادگی مسابقه پیامکی برگزار کرده و سوال بسیار ساده ای از برنامه های تلویزیونی طرح کرده و برای تعدادی از کسانی که در مسابقه کذایی شرکت کرده اند پیامک داده که برنده شده اید و باید 10 هزار تومان برای ارسال جایزه واریز کنید.

با اینکه کشف این شیوه های کلاهبرداری بسیار ساده است اما بیش از هر چیز هوشیاری شهروندان را می طلبد که به این راحتی در دام کلاهبرداران دیجیتالی نیفتند.

گاه مشاهده می شود که به کاربران تلفن همراه پیامک هایی فرستاده می شود که حاوی پیام خاصی برای شخص است در این پیام ها به شخص گفته می شود که در صورت ارسال یک پیامک با متن ومحتوایی که تعیین می شود با تماس با یک شماره خاص یا یک پیش شماره منحصر به فرد، مبلغی به عنوان هدیه به سیم کارت او افزوده خواهد شد و یا اینکه در یک مسابقه و قرعه کشی با جوایز میلیاردی و بسیار ارزنده شرکت داده خواهند شد.

در این گونه مواقع با ارسال پیامک به عنوان جواب مبلغی از اعتبار سیم کارت قربانی کسر و به سیم کارت ارسال کننده اصلی پیامک منتقل می شود اگر چه این مبلغ قابل توجه نیست ولی با توجه به بالا بودن تعداد قربانیان، مبلغ بسیار کلانی به جیب کلاهبرداران خواهد رفت. اما باید دید اولا کلاهبرداری چیست؟ دوماً آیا ارکان جرم کلاهبرداری در این گونه موارد صادق است و ما این عمل را می توانیم کلاهبرداری بدانیم یا خیر؟

برای تحقق جرم کلاهبرداری باید کلاهبردار با انجام یک فصل مثبت مادی اقدام به اخذ پول یا مال دیگر از قربانی بکند.

گردآورنده: سرهنگ همت علی شکری فرمانده انتظامی شهرستان هرسین

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.