نقشه 2 جوان بی حیا برای 2 دختر جوان در کرمانشاه و لرستان
حوادث رکنا: در سالهای اخیر جرایم سایبری همسو با رشد کاربران اینترنت و استفاده از تلفنهای همراه هوشمند افزایش پیدا کرده است.
به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، بررسی پروندههای مطرح شده در پلیس Police فتا نشان میدهد، در اغلب شکایتها سهل انگاری شاکیان آنها را در دام مجرمان گرفتار کرده است. اعتماد بیجا به افراد در شبکههای اجتماعی یکی از دلایل فریب، اغفال و اخاذی در این فضاست. از این هفته در این صفحه با بررسی سه پرونده واقعی که در پلیس فتا مطرح شده راهکارهای مات کردن مجرمان اینترنتی را بررسی میکنیم.
بازار سیاه نوبتدهی بیمار
چندی قبل و در پی شکایت نماینده حقوقی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان درباره ایجاد بازار Store سیاه نوبت دهی به بیماران در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت. در جریان تحقیقات مشخص شدفردی ناشناس از طریق سایت اینترنتی از طرف دانشگاه علوم پزشکی اقدام به نوبت دهی به مراجعین کرده و مبلغ 30هزار ریال اضافهتر از مبلغ اصلی دریافت میکند که باعث تشکیل بازار سیاه نوبتدهی درمانگاه علوم پزشکی شده است.
ماموران پس از ردیابیهای تخصصی توانستند هویت متهم را شناسایی کنند. در ادامه با دستور قضایی متهم دستگیر و کلیه سیستمهای رایانهای و مخابراتی در خانهاش ضبط شد. متهم در تحقیقات هیچ راهی برای فرار Escape از حقیقت نداشت، به همین خاطر گفت: طراح و گرداننده سایت هستم.
با شناسایی پزشکانی که بیشترین مراجعهکننده را دارند، از سایت اصلی نوبت گرفته و آن را 3000 تومان بیشتر در سایت خودم به بیماران میفروختم.
سرهنگ شاکری، رئیس پلیس فتای کردستان با اشاره به اینکه متهم به اتهام کلاهبرداری Fraudاینترنتی روانه زندان Prison شد، گفت: قطعا ایجاد هر گونه بازار سیاه در این دست مشاغل جرم Crime بوده و متخلف باید در برابر قانون Law پاسخگو باشد.
از شهروندان میخواهیم که تخلفات فروشگاههای اینترنتی را به ما گزارش دهند.
اخاذی طلایی از دختر نوجوان
پرونده دیگر مربوط به اخاذی طلایی مجرم اینترنتی است. به دنبال شکایت زن میانسالی درباره اینکه مجرمی از طریق تلگرام Telegram دختر او را اغفال و از او اخاذی کرده، پروندهای در پلیس فتای کرمانشاه تشکیل شد. بررسی شکایت نشان داد، متهم با اغفال دختر نوجوان، عکس و فیلمهای خصوصی او را بهدست آورده و برای منتشر نکردن این عکس و فیلمها شروع به اخاذی کرده است. مجرم سایبری طی چند مرحله صد گرم طلا به ارزش حدود 20 میلیون تومان از این دختر اخاذی کرده بود. او دختر نوجوان را مجبور کرده بود که با مراجعه به اداره پست طلاها را برایش ارسال کند.
بعد از این شکایت ماموران به اداره پست رفته و با هماهنگی مسئولان آنجا و دستور قضایی، طلاهای ارسالی را ردیابی کرده و زمانی که متهم در انتظار بسته طلا بود، او را دستگیر کردند. مرد جوان در همان تحقیقات ابتدایی به اغفال شاکی و اخاذی طلایی از او اعتراف کرد.
سرهنگ کریمی، رئیس پلیس فتای کرمانشاه در این باره هشدار داد: کاربران باید به یاد داشته باشند که تحت هیچ عنوانی تصاویر شخصی و خصوصی خود را در فضای مجازی یا شبکههای اجتماعی منتشر نکرده و یا به اشتراک نگذارند، حتی ارسال این تصاویر برای افراد دیگر تحت هر عنوانی اشتباه است و دارنده این تصاویر براحتی میتواند با داشتن آنها از فرد قربانی اخاذی کند. کسانی که در فضای مجازی اقدام به تهدید و اخاذی میکنند توسط پلیس فتا شناسایی می شوند و با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
خواستگار شکست خورده
دختر جوان در حال پرسهزنی در اینستاگرام Instagram بود که با دیدن عکس خود تعجب کرد. یک نفر عکسهای او را سرقت Stealing و با آن صفحهای جعلی در اینستاگرام راهاندازی کرده بود. متهم مطالب دروغی را درباره دختر جوان در این صفحه منتشر کرده بود تا آبروی او را ببرد.
دختر دانشجو که آبروی خود را در خطر میدید، تصمیم گرفت شکایتی در پلیس فتای لرستان مطرح کند تا شاید متهم شناسایی و دستگیر شود. با طرح این شکایت ماموران تحقیقات خود را آغاز کرده و دریافتند که متهمان الفاظ رکیک و مطالب خلاف واقع را علیه شاکی مطرح کردهاند تا باعث هتک حیثیت او شوند.
در ادامه دو نفر در این رابطه دستگیر شدند که به راهاندازی این صفحه اعتراف کردند و گفتند: مرد جوانی عکسها را در اختیار ما قرار داد و قرار شد این صفحه را راهاندازی کنیم و از او پول بگیریم. نمیدانیم با چه انگیزهای این کار را کرده و ما برای گرفتن دستمزد قبول کردیم با او همراه شویم. پس از این اعترافات، متهم اصلی دستگیر شد و درباره انگیزهاش گفت: من به شاکی علاقه داشتم و می خواستم با او ازدواج کنم. به همین خاطر به خواستگاریش رفتم که جواب رد داد. وقتی نتوانستم او را راضی به ازدواج کنم، تصمیم به انتقام گرفتم. عکسهای شخصی او را به دست آوردم و به دو نفر دادم تا صفحهای به اسم او راهاندازی کنند و با انتشار مطالبی آبرویش را ببرند.
سرهنگ دوم کارآگاه فرهاد ابدال چگنی، رئیس پلیس فتای استان لرستان با اشاره به فصل پنجم قانون جرایم رایانهای که به مبحث هتک حیثیت و نشر اکاذیب میپردازد، گفت: براساس ماده 744 هرکس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
ضمن آنکه در تبصره این ماده قانونی آمده است چنانچه تغییر یا تحریف بهصورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
وی با بیان اینکه در اکثر موارد هویت کاربرانی که در فضای مجازی اقدام به اعمال مجرمانه میکنند جعلی است، از شهروندان خواست تا به هرگونه درخواست کاربرانی که هویت آنها برایشان مشخص نیست جواب ندهند و همچنین کاربران از اشتراک تصاویر شخصی و اطلاعات هویتی در پروفایل خود بشدت پرهیز نمایند، زیرا احتمال سوءاستفاده از این اطلاعات توسط افراد سودجو بسیار بالاست.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
اشک های تازه داماد که قاضی دستور انتشار عکس بدون چهره او را داده است + فیلم گفتگو و عکس
این 2 برادر را می شناسید؟ / آنها خیابان گرد تهران بودند! +عکس
شوهرم بی حیا و هستی را در وضعیت بدی در خانه دیدم!
6 زن در خانه فساد با مردان عراقی در وضعیت بد دستگیر شدند / در آبادان رخ داد
دعوای عجیب 2 دختر دبیرستانی و مادرانشان در آبادان / کتک کاری در خیابان رخ داد
نقشه شیطانی معلم خصوصی برای دانش آموز خوش تیپ + عکس
زن ایرانی کودک زنده به گورشده را در تپه های لوس آنجلس نجات داد! + عکس
اقدم غیر انسانی پزشک برای سقط جنین دوست دختر حامله اش / اسکندر دستگیر شد + عکس
هویت همسر بن سلمان لو رفت / او هم یک شاهزاده عربی است! + عکس بدون حجاب
فوتبالیست سرشناس در یک شب 2 عروس را به حجله خواهد برد! + عکس
جزئیات پیدا شدن 4 جسد کامل از مسافران سانحه هوایی تهران-یاسوج
بلایی که در خیابان پاستور بر سر دختر جوان آمد + عکس
ارسال نظر