به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، سرهنگ علی ابراهیمی عصر امروز در نشست مشترک کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر Drugs استان‌های کردستان و آذربایجان غربی که در سالن شهرداری سردشت برگزار شد اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست تعیین و تبیین راهبردهای اساسی در مقابله با عرضه مواد مخدر در میان استان‌ها بدین منظور که روند مبارزه حالت ایستایی نداشته باشد.

رئیس ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی گفت: 5 کمیته تخصصی شامل درمان و حمایت‌های اجتماعی، مبارزه با عرضه مواد مخدر، حقوقی و قضایی، توسعه مشارکت‌های مردمی، و ویژه بانوان در هر دو استان جهت اجرای وظایف تخصصی، پیگیری و اجرای امورات محوله تشکیل شدند.

وی در خصوص دیگر اقدامات انتظامی آذربایجان غربی گفت: انجام بیش از 120 طرح ارتقای امنیت اجتماعی در سطح استان، 313 مورد پاکسازی نقاط آلوده به مواد مخدر، 212 مورد کنترل محورهای مواصلاتی از دیگر فعالیت‌ها بوده است.

ابراهیمی از تأسیس یک کمپ ترک اعتیاد در جنوب استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه نرخ اعتیاد به مواد مخدر در شهرهای جنوب استان پایین است اما بنا به دغدغه‌های مردمی یک مرکز ترک اعتیاد برای شهرهای سردشت، پیرانشهر و اشنویه به صورت مشترک ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به آمار و گزارش‌های ارائه شده در نشست، افزود: پیشنهاد می‌شود از لحاظ جغرافیایی روند ورود مواد به کشور آنالیز شود و همچنین تبادل اخبار و اطلاعات در حوزه و بخش‌های مختلف در دستور کار قرار گیرد.

تهدیدات مرزی در استان‌های کردستان و آذربایجان غربی

رئیس کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: استان‌های کردستان و آذربایجان غربی در رابطه با تهدیدات مرزی و قرار گرفتن در مسیر ترانزیت مواد مخدر وضعیت مشابهی دارند که مواد پیش ساز مخدر صنعتی در چند سال اخیر موضوع نگران کننده‌ای برای دو استان بوده است.

سرهنگ جعفر آژنگ به ارائه عملکرد هشت ماهه انتظامی کردستان پرداخت و گفت: امسال نسبت به مدت مشابه سال 95 در حوزه مواد شیمیایی حدود 795 درصد و همچنین در مورد پیش سازهای مخدر صنعتی 424 درصد افزایش کشفیات را شاهد هستیم که نشان از زنگ خطر ورود و خروج این مواد برای استان است.

وی افزود: مجموع دستگیر شدگان در هشت ماهه امسال 37 نفر بوده که با تشکیل پرونده تحویل مقامات قضایی شده‌اند.

آژنگ تصریح کرد: امروزه برخورد سنتی با مواد مخدر صنعتی جوابگو نیست و برای مقابله جدی نیازمند امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های مدرن و به روز هستیم.

اجتماعی کردن مبارزه فرهنگی با مواد مخدر در بین مردم

فرماندار سردشت نیز در این جلسه اظهار داشت: روزانه بر پیچیدگی‌های مواد مخدر صنعتی و برخوردهای آن افزوده می‌شود که ناشی از ارزان شدن روز به روز این مواد، عرضه گسترده و مویرگی آن، زمان‌بر بودن شناسایی این نوع از مواد در بدنه جامعه با وجود گذشت زمانی از شیوع آنها و غیره، است.

نژاد جهانی گفت: برخی از کشورهای استکباری جهان به صورت پنهانی به مواد مخدر صنعتی به عنوان یک ابزار ترور Assassination و جنگ نرم با کشورمان روی آورده‌اند که این امر نیازمند هوشیاری و نگاه جامع شهروندان و خانواده‌ها به این موضوع خانمان‌سوز است.

وی بیان کرد: مرز ما کشور جمهوری اسلامی ایران است و نگاه بین سازمانی، استانی و شهرستانی در بحث مبارزه با مواد مخدر و کاهش مصرف کنندگان آن نباید وجود داشته باشد بلکه برای اجرای پروژه‌ها مسائل استراتژیک و عملیاتی در نظر گرفته شود.

ضرورت ترویج بسترهای کار فرهنگی و اجتماعی در حوزه مبارزه با مواد مخدر

جهانی افزود: چنانچه ستاد مرکزی مبارزه با مواد مخدر کشور می‌پذیرد که وجود مواد مخدر صنعتی نه به خاطر انتخاب مردم، بلکه به علت ویژگی‌های جغرافیایی و توپوگرافی خاص منطقه ظرفیتی را برای قاچاقچیان فراهم ساخته است بایستی به همین میزان در تزریق منابع و امکانات برای تقویت حوزه زیرساخت و ترویج بسترهای کار فرهنگی و اجتماعی گام بردارد.

وی با بیان اینکه فضای جغرافیایی، توپوگرافی و شرایط مرزی نوعی بستر مناسبی را برای فعالیت قاچاقچیان مواد مخدر در این شهرستان و در گذشته فراهم کرده بود، گفت: خوشبختانه با عزم جدی بدنه اجتماعی و در کنار مجموعه اداری، امنیتی و انتظامی دستاوردهای خوبی را شاهد هستیم که امیدوارم با فراگیر شدن و اجتماعی کردن آن در گسترش فرهنگی مقابله بیش از پیش موفق باشیم.

جهنی بیان کرد: امسال تقریباً تمامی مخاطبان خاص شهرستانی از نظر اقشار اجتماعی با همکاری سایر سازمان‌های نظامی و با مرکزیت انجمن نشاط، آموزش‌های عملیاتی در حوزه مقابله فرهنگی با مواد مخدر به آنها ارائه شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.