بیگاری AFC از کاربران ایرانی!
رکنا: پشت پرده نظرسنجی های کنفدراسیون فوتبال آسیا که با حضور بازیکنان ایرانی برگزار می شود چیست و AFC چه سودی از این نظرسنجی ها می برد؟
مدت هاست که سایت و صفحات رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا در فضای مجازی اهمیت ویژهای به دنبالکنندگان ایرانی خود میدهند و بارها با موضوعات مختلف به سراغ آن ها میآیند. یک روز با گذاشتن یک نظرسنجی، روز دیگر با طرح یک سوال و مرتبه بعدی با تبریک تولد و... . ادمین های این صفحات متوجه شده اند که ایجاد فضای رقابتی بین هواداران تیم های پرطرفدار ایرانی، استقبال آن ها را از صفحه AFC در شبکه های مجازی مختلف تا چندین برابر افزایش می دهد به همین دلیل چند وقتی می شود که شاهد پافشاری آن ها بر این کار هستیم.
به گزارش رکنا، احتمالا هنوز نظرسنجی AFCبرای تعیین اسطوره ایرانی لیگ قهرمانان آسیا را به یاد دارید که بین فرهاد مجیدی، سیدجلال حسینی، سید مهدی رحمتی، قاسم حدادیفر و احسان حاج صفی برگزار کرد تا جایی که بین هواداران دو تیم استقلال و پرسپولیس هم در فضای مجازی کری خوانی به راه افتاد. کنفدراسیون فوتبال آسیا با همان رای گیری توانست بیش از 6 میلیون نفر را برای شرکت در رای گیری به صفحه اینستاگرامش بکشاند. این موضوع درباره تیم های خارجی هم صدق می کند به طور مثال پست های صفحه اینستاگرام تیم پورتو که مهدی طارمی را به خدمت گرفته نسبت به قبل از آن بیش از 100 هزار لایک تفاوت دارد یا این روزها که گل های بازیکنان ایرانی حاضر در مسابقات آسیایی به نظر سنجی گذاشته می شود. جالب این که اقبال به بازیکنان ایرانی نسبت به بازیکنان خارجی که در فهرست هستند بسیار زیاد است. مثلا در حالی که نفر اول یک نظر سنجی یک بازیکن ایرانی با 45 درصد آرا می شود، نفر سوم یا چهارم یک بازیکن شرق آسیا یا یک تیم عرب حاشیه خلیج فارس با چند صدم درصد آراست ! که این نشان می دهد یکه تاز عرصه این نظر سنجی ها فقط کاربران ایرانی هستند. به همین دلیل امروز می خواهیم بدانیم دلیل این که ادمین صفحات کنفدراسیون فوتبال آسیا و برخی تیم های خارجی به دنبال استفاده از لایک و کامنت طرفداران فوتبال ایرانی هستند چیست و چه سودهایی از لایک و کامنت ایرانی ها می برند.
راه های جذب مخاطب AFC
از حدود سه سال پیش، وقتی مسئولان سایت رسمی AFC پی به حساسیت بازی تمامی نماینده های ایران در لیگ قهرمانان آسیا برای طرفدارانشان بردند در حرکتی هوشمندانه سعی کردند آن ها را با انتشار خبرهایی مبنی بر بازی داخلی و خارجی تیم های ایرانی و همین طور وضعیت لژیونرهای ایرانی به سوی صفحات و سایت خود بکشانند اما با وجود این که بازدید پست ها و مطالبی که درباره تیم ها و بازیکنان ایرانی بود نسبت به دیگر پست ها به مقدار قابل ملاحظه ای بالاتر بود ، طولی نکشید که ایده ای دیگر به میدان آمد تا مکمل اخبار مربوط به فوتبال ایران شود آن هم نظرسنجی های ریز و درشت از بازی های مهم تا تورنمنت های بی اهمیت که کمی بعد و با حضور کاربران ایرانی جدی تر شد، در این نظرسنجی ها عملکرد بازیکنان و مقایسه آن ها، زیبا بودن گل های به ثمر رسیده، لژیونرهای آسیایی حاضر در کشورهای دیگر و مقایسه آن ها با لژیونرهای ایرانی و ... از دیگر آیتم هایی بود که می توانست حضور هواداران ایرانی در سایت و صفحات مجازی AFC را بیمه کند و همین اتفاق افتاد و حالا در تمامی نظرسنجی ها این ایرانی ها (بازیکنان، گل ها، لژیونرها و ...) هستند که بیشتر از نام های دیگر رای می آورند و صدرنشین می شوند و همین هم باعث می شود تا سایت و صفحات کنفدراسیون فوتبال آسیا از رونق نیفتد این ادعا را با مقایسه پست ها و نظرسنجی های دیگری که بدون ایرانی ها در سایت و صفحات مجازی AFC وجود دارد می شود به خوبی دید. شاید این نکته هم جالب باشد که بدانید صفحه اینستاگرام فارسی کنفدراسیون فوتبال آسیا برای این که بیشتر بتواند طرفدار جمع کند در اقدامی برای فینال لیگ قهرمانان فصل قبل که بین تیمهای پرسپولیس ایران و اولسان هیوندای کره جنوبی برگزار می شد از فردوسی پور برای گزارش آن بازی دعوت کرد تا به صورت لایو اینستاگرام پخش کند. همین کار باعث شد هواداران اینستاگرام ایافسی فارسی به 2.9 برسد که البته هم اکنون 2.4 میلیون دنبال کننده دارد. این در حالی است که صفحه اصلی کنفدراسیون فوتبال آسیا تنها 1.3 میلیون دنبال کننده دارد.
سوءاستفاده AFC از کاربران ایرانی
همان طور که خواندید AFC و حتی برخی از صفحات مجازی باشگاه های خارجی به دنبال کشاندن ایرانی ها به صفحات مجازی شان هستند تا استقبال از صفحه شان را بالا ببرند و از این استقبال استفاده و سود های خود را ببرند که در بخش دیگری از این سودها نوشته ایم. این در حالی است که مسئولان AFC در مسائل کلان به کامنت های همین علاقه مندانی که در نظرسنجی های آن ها شرکت می کنند اهمیت نمی دهند. به طور مثال در همین مسئله میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا که حق میزبانی در دور رفت از چهار تیم ایرانی گرفته شد و فوتبالدوستان ایرانی کمترین اهمیتی برای AFC نداشتند و هزاران کامنت ایرانیها بدون یک پاسخ کوچک ماند. از طرف دیگر در حالی که سال هاست بازیکنان ایرانی در نظرسنجی های AFC اول هستند اما در واقعیت چند سال است که فوتبالیستهای ایرانی نتوانستهاند یک جایزه در مراسم سالیانه برترین بازیکن آسیا دریافت کنند. پس با توجه به آن چه گفتیم AFC فقط از فوتبال دوستان ایرانی برای گرم کردن تنور صفحاتش استفاده می کند و از حضور آن ها سود می برد بدون این که کمترین توجهی به درخواست های آن ها داشته باشد و با گذاشتن شواهد کنار هم این طور به نظر می آید که AFC به دنبال بیگاری کشیدن از کاربران ایرانی در فضای مجازی است بدون این که کوچک ترین اهمیتی به نظرات مخاطبانش بدهد.
سودهای صفحات مجازی از کاربران ایرانی
قطعا داشتن رسانه ای با مخاطب بالا که باعث ضریب نفوذ شما در جوامع مختلف می شود برای هر کنفدراسیونی دارای اهمیت است و با خود قدرت رسانه ای به همراه خواهد داشت. این موضوع را هم نباید فراموش کرد که تعداد بالای لایک و کامنت و حضور میلیونی در نظرسنجی ها باعث اعتبار سایت و صفحات مجازی هم می شود. جدا از آن چه نوشتیم حضور تعداد دبنال کننده بالا آورده های مالی خوبی را هم می تواند برای صاحبان صفحات داشته باشد به طوری که می توانند از تبلیغات درآمدهای بالایی داشته باشند. هرچند این اتفاق در صفحه اینستاگرام AFC به صورت مستقیم رخ نمی دهد اما غیر مستقیم با نشان دادن برند خاص لباس ورزشکاران یا زوم کردن روی تبلیغاتی خاص از تبلیغ های دور میدان به تبلیغ و گرفتن پول اقدام می کنند که هر چه تعداد بازدیدها بیشتر باشد در نتیجه سود بیشتری هم به همراه خواهد داشت. به جز این بالارفتن ارزش سهام صفحات مجازی را هم باید در نظر گرفت. چندی قبل نشریه «رکورد» یکی از نشریات قدیمی و معتبر پرتغال درباره تاثیر حضور مهدی طارمی روی میزان مخاطبان شبکه های اجتماعی باشگاه پورتو و بالارفتن ارزش سهام اینستاگرام این باشگاه نوشت: «هواداران مهدی طارمی مهاجم ایرانی مدنظر پورتو که 2.3 میلیون فالوئر در اینستاگرام دارد به صفحه باشگاه پورتو آمدند و هر روز بر تعداد دنبال کننده های پورتو افزوده می شود که باعث بالارفتن ارزش سهام اینستاگرام این باشگاه هم شده است.»
با نظرسنجی ها چه کنیم؟
خب با توجه به آن چه نوشتیم حال این سوال به وجود می آید که باید در نظرسنجی هایی که بازیکن تیم مان در آن است شرکت کنیم یا نه؟ قطعا تصمیم این کار با خود شماست ولی این نکته را هم مد نظر داشته باشید که هیچ ضمانتی بر صحت این نظرسنجی ها نیست و بیشتر برای استفاده و سود ادمین ها و صفحاتی است که آن را منتشر می کنند تا با استفاده از احساسات شما هدف خود را پیش ببرند و همان طور که نوشتیم هیچ تاثیری در تصمیماتی که ممکن است به نفع تیم محبوب مان باشد ندارد. پس به شما پیشنهاد می کنیم مثل همان کودک سبزواری که مورد آزار قرار گرفت اما حاضر نشد به تیم محبوبش توهین کند طرفدار تیم تان باشید و نگذارید عده ای با سوء استفاده از احساس شما جیب هایشان را پر کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر