سیگار و مواد مخدر، نقل و نبات استادیوم های کشور+ فیلم
رکنا: سازمان لیگ فوتبال، در مصوبه خود، نهتنها مصرف دخانیات، که ورود آن به داخل ورزشگاه را هم ممنوع کرده بود که گذشت زمان نشان داد این مصوبه مصداق "سنگ بزرگ نشانه نزدن است".
به گزارش گروه ورزشی رکنا، ممنوعیت ورود و استعمال دخانیات در ورزشگاهها، چند سالی است مانند برخی کشورها، در ایران نیز اجرایی شده است و براساس مصوبه سازمان لیگ فدراسیون فوتبال ایران، هوادارا حق ورود و استعمال دخانیات را ندارند.
توحید سیفبرقی رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال 2 سال قبل و زمانی که این ممنوعیت در ایران، ابتدای راه بود، در اینباره گفته بود: استعمال سیگار در داخل ورزشگاهها، باشگاهها و استادیومهای ورزشی براساس قوانین AFC و فیفا ممنوع است و این قانون در تمام کشورها قابل اجراست و تنها خاص کشور ما نیست. فیفا به دنبال این است با ممنوع کردن استعمال دخانیات توسط تماشاگران در داخل استادیومها الگوی خوبی را از طریق ورزش به جوانان به معرض نمایش بگذارد. حتی در جریان مسابقات باشگاههای آسیا شاهد این مسئله بودیم که یکی از تیمهای پایتخت در این تورنمنت به دلیل کشیدن سیگار در حضور ناظر AFC مورد اعتراض و انتقاد از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار گرفت. سازمان لیگ در همین راستا امسال حرکت جدیدی را آغاز کرد، اما برای فرهنگسازی و نهادینه کردن این فرهنگ مسیر سختی را باید طی کند اما برای اجرایی شدن چنین قانونی بحث انضباطی آن نیز باید مطرح و عملیاتی شود تا تماشاگران این موضوع را جدی بگیرند و در اجرای آن پایبند باشند.
وی ادامه داد: کسی که سیگار را به هر دلیلی وارد ورزشگاهها میکند، باید با یکسری محرومیتها مواجه شود تا قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در مسیر درستی هدایت شود. البته ابتدا باید پیش از مطرح شدن بحثهای انضباطی و تنبیهی، تماشاگران را در جریان بازیها تحت آموزشهای مختلف قرار داد و اگر آموزش جواب نداد، بحث جریمه و تنبیه را مطرح کرد. برای پیشگیری از موضوع استعمال دخانیات میتوان قبل از شروع مسابقات، آسیبهای کشیدن سیگار را به معرض نمایش گذاشت و هواداران را متوجه خسارتهای زیانبار جانی و مالی آن کرد. باید این فرهنگ را بین تماشاگران فوتبال جا بیندازیم که جایگاه ورزشگاه یک جایگاه باارزشی است و باید به این جایگاه احترام گذاشت، نه اینکه با استعمال دخانیات به خود و اطرافیان ضرر برسانیم. تنها دادن شعار سلامت کافی نیست، باید با استفاده از تجربیات افراد مختلف شیوههایی طراحی کنیم که فرهنگ مصرف نکردن سیگار توسط تماشاگران در ورزشگاهها و استادیومها شکل قانونی به خود بگیرد و تمام مردم به این قانون احترام بگذارند. در غیر این صورت تنها با دادن شعار سلامت، کاری پیش نمیرود و این قانون عملیاتی نمیشود.
با گذشت حدود 3 سال از اجرای این مصوبه سازمان لیگ، حضور در یکی از بازیهای لیگ در ورزشگاهها نشان میدهد که نهتنها این مصوبه با حداقلیترین شکل ممکن هم رعایت نمیشود بلکه تناقضهای عجیبی را برای مردم و خبرنگاران نمایان میکند.
به گفته برخی خبرنگاران ورزشی، در سایر کشورها، مصرف دخانیات در حریم داخلی ورزشگاههای فوتبال ممنوع است و تماشاگران در صورت تمایل برای مصرف دخانیات، باید از محوطه اصلی ورزشگاه خارج شوند اما سازمان لیگ فدراسیون فوتبال، در مصوبه خود، نهتنها مصرف دخانیات، که ورود آن به داخل ورزشگاه را هم ممنوع کرده بود که گذشت زمان نشان داد این مصوبه مصداق "سنگ بزرگ نشانه نزدن است"، زیرا گذشت بیش از 2 سال از این موضوع، به راحتی نشان میدهد، وضعیت در خوشبینانهترین شکل ممکن، به همان شکل سابق است.
اگر برای تماشای یکی از بازیهای لیگ به ورزشگاه آزادی رفته باشید، یکی از هشدارهایی که مأموران پلیس در بدو ورود به تماشاگران گوشزد میکنند این است که اگر سیگار و فندک همراه دارید، آنها را تحویل دهید،زیرا حمل و استعمال آنها ممنوع است اما با ورود به ورزشگاه با انبوه تماشاگرانی روبهرو میشوید که یا سیگار و فندک را با مخفیکردن از دسترس مأموران وارد ورزشگاه کردهاند یا از فروشندگانی تهیه کردهاند که گویا برخلاف تماشاگران، آنها هیچ محدودیت و ممنوعیتی برای ورود دخانیات به ورزشگاه ندارند.موضوع دیگر در این زمینه آن است که مصوبه سازمان لیگ فدراسیون فوتبال در ممنوعیت مصرف دخانیات، روزنه امیدی برای خانوادههایی بود که فرزندانشان برای تماشای فوتبال به ورزشگاهها میروند اما گزارشهای متعددی از خبرنگاران و تماشاگران حاکی از این است که استعمال دخانیات در ورزشگاهها نهتنها ممنوعیتی ندارد بلکه دامنه مصرف آن به مواد مخدر هم رسیده است.
در حالی که سازمان لیگ فدراسیون فوتبال، سال گذشته با تأیید وصول گزارشهایی درباره ورود و مصرف مواد مخدر در ورزشگاهها، از هیئتهای استانی خواستار برخورد و کنترل شدیدتر در این زمینه شده بود اما پلیس تاکنون حداقل زیر بار ورود مواد مخدر به ورزشگاه آزادی نرفته است و آن را تکذیب میکند و قاعدتاً وقتی نهادی وجود یک آسیب را از اساس تکذیب کند، برنامهای هم برای برخورد با آن ندارد.
سرهنگ بخشنده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران، شهریور سال 97 و یک سال پس از اعمال ممنوعیت ورود و مصرف دخانیات در ورزشگاهها از سوی سازمان لیگ، در پاسخ به این سوال که آیا در ورزشگاه آزادی تهران موادمخدر توسط برخی از تماشاگران مصرف میشود یا خیر؟، گفت: به عنوان رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ صحت این موضوع را تایید نمیکنم، چرا که در ورزشگاه آزادی ماموران ما در راستای برگزاری بازیهای بزرگ تمامی تماشاگران را مورد تفتیش بدنی کامل قرار میدهند و در صورت کشف موادمخدر، افراد خاطی از حضور در ورزشگاه منع و بلافاصله توسط پلیس دستگیر میشوند.
وی با بیان اینکه در کشورهای دیگر (اروپایی) مصرف سیگار در داخل باشگاهها و استادیومها ممنوع است، گفت: متاسفانه در کشور ما این مسئله مراعات نمیشود و مسئولان باید فکری به حال ورود و حمل سیگار به ورزشگاه ایران بکنند، چرا که در خارج از کشور مسئولان برگزار کننده مسابقات فوتبال با استفاده از دستگاههای پیشرفته در صورت حمل پاکتهای سیگار توسط تماشاگران از ورود آنان به ورزشگاهها جلوگیری میکنند.
این اظهارات رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران درباره ورود سیگار به ورزشگاهها یک سال پس از اجرای ممنوعیتها، یا نشاندهنده بیاطلاعی وی از این مصوبه است یا مؤید ورود آزاد سیگار به داخل ورزشگاهها.
اوضاع ورزشگاههای ایران بهشدت متزلزل است؛ از یکسو هواداران عمده تیمها با کوچکترین تنشی به رفتارها و شعارهایی رو میآورند که بسیاری از آنها جنبه جرم دارد و از سوی دیگر، در حالی که هوادران از ورود بطری آب به داخل ورزشگاه منع میشوند، تقریبا به راحتی میتوانند سیگار و بعضا مخدرها را وارد کنند و در این میان روزبهروز بر نگرانی خانواده از حضور فرزندان خود در ورزشگاهها افزود میشود.
فیلم زیر گوشهای از مصرف شدید دخانیات در ورزشگاه آزادی تهران است که نمونه آن را میتوان در سایر ورزشگاههای دیگر کشور هم مشاهده کرد. تصویر زیر نیز نظر برخی خبرنگاران ورزشی و مشاهدات آنها درباره ورود و مصرف مواد مخدر در ورزشگاه آزادی است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر