دوران درخشش بیلیارد و اسنوکر ایران با 9 مدال جهانی

ملی پوشان بیلیارد و اسنوکر کشورمان در سال 96 شگفتی ساز شدند و بارها پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را در میادین بین المللی به اهتزاز درآوردند.
«سهیل واحدی» در رقابت های World Games موفق به کسب مدال برنز شد. همچنین در بازی های آسیایی داخل سالن یک مدال طلا در رشته اسنوکر تیمی توسط «حسین وفایی»، «سهیل واحدی» و «امیر سرخوش» بدست آمد. در رشته اسنوکر 6 توپ و 15 توپ انفرادی نیز 2 مدال نقره توسط «سهیل واحدی» و «حسین وفایی» کسب شد و در رشته ناین بال تیمی «مهدی راسخی» و «محمدعلی پردل» و در بخش اسنوکر 15 توپ انفرادی نیز «سهیل واحدی» صاحب نشان برنز شدند.
در رقابت های اسنوکر قهرمانی جهان هم «امیر سرخوش» و «احسان حیدری نژاد» به ترتیب صاحب مدال نقره و برنز شدند و در بخش تیمی این 2 اسنوکر بازارزنده کشورمان به مدال برنز رسیدند.
رشته های بیلیارد با توجه به جاذبه جهانی این ورزش،مدتی است که به دنبال ورود به بازیهای المپیک هستند و هر چند تلاشهای دست اندکاران این رشته برای ورود به بازیهای 2020 توکیو هنوز به سرانجام نرسیده است، اما آنها به کوشش خود برای حضور در بازیهای 2024 پاریس ادامه می دهند.
در ایران، بیلیارد و اسنوکر قدمت حدود 100 ساله دارد و در دوران پس از انقلاب عمر آن به 16 سال می رسد. فدراسیون بولینگ و بیلیارد در سال 1379 تاسیس شد. با این حال با وجود موفقیت های اخیر ورزشکاران مرد و زن در رشته های مختلف آن، مسئولان ورزش Sport کشور همچنان نگاه روشنی به این رشته بسیار فنی و ذهنی ندارند تا در صورت المپیکی شدن نیازهای آن شناخته شود.
بخشی از این نگاه به علت تفکر اشتباهی است که از این رشته ورزشی در اذهان عموم نقش بسته است. نخستین تصوری که از نام بیلیارد ممکن است به ذهن برسد، سالنی با سقف کوتاه، تاریک، چراغ های روشن روی میز است که دود فراوان ناشی از استعمال دخانیات افراد مرفه یا خلافکار آن را فراگرفته است. البته این ذهنیت نشأت گرفته از فیلم های هالیوودی و سریال های غربی است تا تفکری اشتباه را در ورزشی که سرشار از نشاط همراه با تمرکز بالا و بار فنی است، بوجود بیاورد.
این در حالی است که اسنوکر و بیلیارد تنها رشته های ورزشی هستند که ممکن است یک مسابقه آن 11 ساعت به طول بینجامد و فرد ورزشکار نزدیک به 4 کیلومتر دور میز بیلیارد راه برود.
رشته های بیلیاردی در بخش های اسنوکر و بولینگ در رقابت های آسیایی و جهانی پر مدال هستند و راهی دیگر برای به اهتزاز در آوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در رقابت های بین المللی ورزشی محسوب می شوند.
«هاشم اسکندری» رئیس فدراسیون بولینگ، بیلیارد و اسنوکر کشورمان امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص این رشته ورزشی در سالی که گذشت و برنامه های فدراسیون در سال 97 گفت: یکی از مشکلات فدراسیون بی بهره بودن از پخش تلویزیونی بود که خوشبختانه این مشکل با صحبت هایی که با رئیس سابق و فعلی سازمان صدا و سیما داشتیم در حال بر طرف شدن است. البته از آنجا که مسابقات اسنوکر و رشته های بیلیاردی زمان مشخصی به مانند سایر رشته های ورزشی ندارد با مشکل پخش زنده روبرو است. به عنوان مثال در رقابت های اسنوکر قهرمانی جهان، بازی «حسین وفایی» با حریفش 12 ساعت به طول انجامید که قطعا پخش تمام این رویداد از تلویزیون به صورت زنده امکان پذیر نیست.
وی افزود: اما پخش رقابت های اسنوکر از شبکه های ورزشی اروپایی با استقبال 200 میلیون بازدید کننده همراه است. حتی در کشور چین بیلیارد و اسنوکر یکی از پربیننده ترین ورزشهای تلویزیونی است که گاهی 300 میلیون بازدید کننده دارد. زیرا چین تنها در رشته اسنوکر 38 میلیون بازیکن پرورش داده است.
وی افزود: 40 درصد از بودجه ای که وزارت ورزش به این فدارسیون می دهد برای هزینه های جاری است و سایر بودجه نیز صرف اعزام ورزشکاران به رقابت های بین المللی می شود. این در حالی است که در بیشتر رقابت های بین المللی حداقل نفرات به مسابقات اعزام می شوند و ممکن است یک نفر سرپرست، مترجم، عکاس و خبرنگار باشد تا هزینه ها به حداقل برسد.
اسکندری گفت: فعالیت بانوان به عنوان بازیکن در رشته های بیلیاردی تقریبا نزدیک به 5 سال آغاز شده است و در همین زمان کم آنها با تمرینات و مسابقات مداوم و حمایت فدراسیون موفقیت های خوبی کسب کرده اند. به عنوان نمونه «اکرم محمدی امینی» مقام سوم اسنوکر آسیا را از آن خود کرد. اما برای پرورش مربیان زن باید خود ورزشکاران با بالاتر بردن سطح فنی خود به این جایگاه برسند. البته فدارسیون تاکنون حدود 45 دوره آموزشی برای پرورش مربیان و داوران برگزار کرده است که سبب شده در میان داوران برتر جهان، نمایندگان کشورمان حضوری پررنگ داشته باشند.
وی تاکید کرد: پیش از برگزاری جام دیپلمات ها در رشته اسنوکر، مسابقاتی برگزار می شد که در شان دیپلمات های سفارت خانه های تهران نبود. اما برگزاری مناسب این دوره از رقابت ها بین سفرا و کاردارهای سفارتخانه های کشورهای مختلف در ایران سبب شد آنها از فدراسیون بخواهند این مسابقات همه ساله برگزار شود. البته این استقبال و تعریف به گونه ای بود که وزارت امور خارجه کشورمان نیز از فدراسیون بولینگ و بیلیارد تقدیر کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.