عمر لباس های چرم را بالا ببرید!

بسته به روش های تولید، انواع مختلفی از چرم تهیه می شود که ظاهر متفاوتی دارند. چهار نوع از پُرفروش ترین ها عبارتند از:

-جیر:چرم جیر طبیعی از لایه زیرین و گوشتی پوست تولید می شود و سطحی نرم و مخملی دارد که باعث می شود رنگ کردن و پرداخت نهایی آسان شود. محصولاتی که از جیر تهیه می شوند روش نگهداری مخصوص به خود را دارند.

-نبوک:در ظاهر شبیه به جیر است، اما در تهیه آن از لایه بالایی پوست استفاده می شود که باعث می شود خال دارتر و لکه دارتر باشد. شرایط نگهداری نبوک شبیه به جیر است و صحیح نگهداشتن آن، در دوام محصول اهمیت زیادی دارد.

-آنیلین:نوعی چرم کامل است که در مرحله ساخت، از تمام قسمت های پوست استفاده شده و رویه آن با استفاده از ماده شیمیایی آنیلین پرداخت می شود. این جنس، در بین ژاکت ها و کت های چرمی متداول ترین نوع است.

-ناپا:گران ترین نوع چرم است. این چرم بسیار لطیف و کشسان است و در تهیه آن، از یک پوست کامل استفاده می شود.

قبل از پوشیدن

مهم ترین اصل برای اینکه ژاکت چرمی شما بهترین جلوه را داشته باشد، استفاده از مواد مخصوصی است که برای نگهداری از چرم تولید شده اند. این مواد، از چرم در برابر ذرات بیرونی محافظت می کنند و به شکل مایع یا اسپری در فروشگاه ها یافت می شوند.

مواد نگهدارنده چرم را باید حداقل سالی یک بار به کار برد. در مناطقی که شرایط جوی نامساعدتر است، باید بیشتر از آنها استفاده کرد.

وقتی کت یا ژاکت چرمی به تن می کنید از مسائل زیر اجتناب کنید:

-هیچ وقت جیبتان را از وسایل مختلف پر نکنید، زیرا سنگینی جیب باعث کشیده شدن چرم می شود.

-از وسایل آرایشی نظیر اسپری مو، عطر و ادکلن هنگامی که ژاکت تنتان است استفاده نکنید. الکل پس از خشک شدن باعث ایجاد لکه روی لباس چرمی می شود. بهتر است پس از استفاده از محصولات آرایشی، مدتی صبر کنید تا کاملاً خشک شوند و سپس کت یا ژاکت چرمتان را بپوشید.

-گیره، مدال یا سایر ملحقات را روی کت چرمی نچسبانید. این وسایل باعث آسیب به سطح چرم می شوند.

-تغییر در اندازه، افزودن نشان، گیره و هرگونه تعمیر و تغییر جزئی باید توسط خیاط ماهر صورت بگیرد. زیرا اثر دوخت نامناسب، روی چرم به وضوح باقی می ماند.

شستن کت ها و ژاکت های چرمی

اگر از ژاکتتان به خوبی مراقبت کرده باشید، اکثر لکه های سطحی و گردوغباری که روی لباستان نشسته به وسیله پارچه ای مرطوب پاک می شوند. البته زدودن لکه های سخت تر نظیر جوهر خودکار، روش های خاص خود را می طلبد.

اگر لایه درونی لباس با عرق و چربی بدن کثیف شده باشد چه باید کرد؟ در این مواقع مخصوصاً اگر لباستان نو یا گران است یا اگر به کلی چیزی از شست وشوی لباس سر در نمی آورید، به خشک شویی مراجعه کنید.

البته لازم است پروانه کسب خشک شویی مورد نظر را ببینید، زیرا بعضی از خشک شویی ها تخصص شستن چرم را ندارند. اما اگر لایه درونی لباس از مواد قابل شست وشو ساخته شده باشد، شست وشوی لباستان را می توانید به صورت دستی در خانه انجام دهید. باید توجه داشته باشید که شست وشوی لباس چرمی با دست، فقط برای چرم های آنیلین مناسب است و هرگز لباس جیر یا نبوک خود را با دست نشویید.

برای آنکه از رنگ پس ندادن چرم مطمئن شوید، قبل از شست وشو پارچه ای سفید و تمیز را مرطوب کنید و به قسمت های داخلی لباس چرمی تان بمالید. چنانچه ژاکتتان رنگ پس داد، از شست وشو با دست اجتناب کنید.

اگر تصمیم گرفتید که شست وشوی لباس را در منزل انجام دهید، باید خودتان را آماده کنید که تا خشک شدن کامل لباس، چند روز از وقتتان را به این کار اختصاص دهید. اگر فرآیند شست وشو و خشک کردن به خوبی و با مواد مناسب انجام نشود، لباستان زمخت و سفت می شود. پوست خودتان را تصور کنید، چرم پوست یک حیوان است.

شیوه شستوشوی کت چرمی با دست

ابتدا جیب ها را خالی کنید. لگن رخت شویی یا تشت پلاستیکی بزرگی را از آب ولرم پُر کرده و مقدار کمی پودر رخت شویی مخصوص شست وشو با دست را در آن حل کنید. سپس ژاکت را به طور کامل در آب غوطه ور کنید. با دست، اندکی ژاکت را در آب بچرخانید تا مطمئن شوید تمام سطوح آن در تماس با آب و کف قرار گرفته باشد.

لباس باید ده دقیقه خیس بخورد. در این مدت به آرامی کف را به سطوح ژاکت بمالید و اگر لکه خاصی روی آن وجود دارد، از برسی نرم برای زدودن لکه استفاده کنید. هنگام آب کشی هرگز ژاکت را نچلانید، بلکه به آرامی لباس را فشار دهید تا آب از آن خارج شود. لازم است چند بار لگن را از آب تمیز پُر کرده و لباس را در آن فرو کنید و بیرون بیاورید تا کف و چرک به طور کامل از آن خارج شود.

آموزش ترمیم لباس چرم و راه های مراقبت از لباس چرم در خانه

وقتی لباس را شستید، آن را در جایی دور از نور مستقیم خورشید یا منابع حرارتی نظیر آب گرم کن و بخاری آویزان کنید. برای آویزان کردن آن، از گیره های بزرگ چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید تا اثر آن روی لباس باقی نماند. دو تا سه روز زمان می برد که ژاکت به طور کامل خشک شود.

مرحله بعدی، استفاده از ماده مخصوص نگهداری از لباس های چرم است تا ژاکت یا کتتان دوباره نرم و کشسان شود.

اگر کت یا ژاکتتان در یک روز برفی یا بارانی خیس شد، باید مراحل خشک کردن و استفاده از ماده مخصوص لباس های چرمی را مطابق آنچه گفته شد انجام دهید.

آویختن و نگهداری ازکت چرمی

نگهداری مناسبِ کت و ژاکت چرمی، از بروز مشکلات بسیاری جلوگیری می کند. برای آویزان کردن از یک چوب رختی بزرگ با شانه پهن استفاده کنید تا وزن لباس به خوبی روی آن پخش شود. لباس باید در جای خشک، خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب آویخته شود. هرگز لباس چرمی را در محیط های مرطوب نظیر کمد نزدیک حمام قرار ندهید. اگر نگران گردوخاک هستید، از کیسه لباس یا پارچه کتان برای پوشاندن لباستان استفاده کنید، اما هرگز از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنید. زیرا این کیسه ها رطوبت را حبس کرده و محیطی مناسب برای رویش قارچ و کپک روی لباستان فراهم می کنند.

تاحدامکان، از اتو کردن لباس های چرمی اجتناب کنید و اگر مجبور به این کار هستید، دمای اتو را روی درجه کم تا متوسط قرار دهید و هنگام اتو کشیدن، پارچه ای روی لباس چرمی خود قرار دهید تا اثر اتو روی آن باقی نماند

مطمئن شوید که لباس چرم شما نفس می کشد

چرم مدت بیشتری عمر می کند اگر در هوای آزاد قرار بگیرد و قابلیت نفس کشیدن داشته باشد. لباس های چرمی را به هیچ وجه درون کیسه های لباس یا مکان های بسته قرار ندهید. حتی اگر برای مدت کوتاهی هم آن را در کیسه های پلاستیکی قرار است نگاه دارید هرزگاهی درب کیسه ها را باز کنید تا هوای تازه به آن ها بخورد. نگهداری آن ها در کمد خوب است ولی تا وقتی که درون کمد بسیار گرم یا نم دار نباشد.

لباس های چرم را از حشره کش ها دور نگاه دارید

چرم قابلیت زیادی در جذب مواد شیمیایی حشره کش ها دارد. هم بو و هم سم آن ها را به خود جذب می کند و به آسانی هم قادر به حذف آن نخواهید بود.

همیشه قبل از انتقال لباس چرم به کمد برای مدت طولانی آن را یک بار به خشک شویی ببرید.

اگر قرار است برای مدت طولانی لباس های چرمی را نگه داری کنید حتما یکبار آن ها را به خشک شویی ببرید تا هرگونه بوی عطر یا تخم های حشرات موذی روی آن به خوبی حذف شود. با این کار احتمال حمله مجدد حشرات به پوشاک چرم شما کاهش می یابد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

وبگردی