با این ترفندها به جنگ با لکه های روی لباس بروید!
رکنا: این روش ها بهترین راهکار برای پاک کردن لکه از روی لباس ها به شمار می رود.
شستن لباس ها، کار چندان سختی به نظر نمی رسد. قرار دادن آنها در یک ظرف شستشو یا ماشین لباسشویی و استفاده از ماده شوینده، فرایند بسیار ساده ای است. اما وقتی پای لکه های روی لباس ها به میان می آید، مشکلاتی پدیدار می شود که ممکن است کار شما را تا حدودی پیچیده کند.
اگر نکات پایه ای و اولیه ای را در خصوص شستشوی لباس ها و پاک کردن لکه ها بدانید، می توانید با خیال آسوده تر و اطمینان بیشتری کار شستن لباس ها را انجام دهید و از هیچ نوع لکه ای واهمه نداشته باشید.
گذشت زمان
در مواجهه با لکه های لباس تا حد امکان سریع عمل کنید و در کمترین زمان ممکن برای مقابله با لکه ها وارد عمل شوید. معمولا لکه هایی که روی لباس ایجاد می شوند، در کمتر از ۲۴ ساعت به راحتی قابلیت کنترل شدن و پاک شدن دارند. البته اگر لکه های لباس، پس از گذشت زمان باقی بمانند، باز هم باید برای پاک کردنشان از روش های یکسانی استفاده نمایید و مراحل پاک کردن لکه ها را چند بار تکرار کنید تا به کلی رفع شوند.
اقدامات اولیه
برای لکه هایی که توسط مایعات ایجاد می شوند، با یک دستمال پارچه ای سفید و تمیز، یا یک دستمال کاغذی، ابتدا موضع مربوطه را پاک کنید. یادتان باشد که این کار برای خشک کردن محل قرار گرفتن لکه انجام می شود و تا حد امکان بایستی مایعی که روی لباس ریخته شده است، بوسیله دستمال جذب شود. به هیچ وجه لکه ها را با پارچه های رنگی یا دستمال هایی که رنگ تیره دارند، پاک نکنید. این کار باعث می شود که لکه بیشتر روی لباس پخش شود و در نتیجه وضعیت بدتر خواهد شد.
برای پاک کردن لکه هایی که به صورت قطره باقی می مانند، ابتدا باقی مانده های آن را که به شکل جامد هستند، بوسیله لبه چاقو، یک قاشق فلزی یا کناره های یک کارت بانکی، پاک نمایید. هیچوقت لکه های حاصل از غذا و سس ها را با کشیدن دستمال پاک نکنید. زیرا این کار باعث می شود که لکه ها عمیق تر شوند و به لایه های داخلی پارچه نفوذ نمایند. برخی از لکه های جامد مثل گل و لای، بهتر است ابتدا خشک شوند و بعد به راحتی از روی لباس پاک شوند. همچنین می توانید این نوع لکه ها را بوسیله یک برس معمولی از سطح لباس بزدایید و سپس آنها را بشویید.
برای مواقع ضروری می توانید از چند وسیله ساده به عنوان لکه بر اضطراری روی میز کار خودتان یا درون ماشین استفاده کنید. این وسایل می تواند شامل چند دستمال سفید و تمیز، یک بطری آب و یک قلم لکهبر یا اندکی شوینده باشد تا در صورت لزوم امکان رفع لکه های روی لباستان را در سریع ترین زمان ممکن داشته باشید.
استفاده از آب سرد
زمانی که در حال مجادله و مقابله با لکه های روی لباستان هستید، پیش از هر چیز به سراغ استفاده از آب سرد بروید. به خصوص اگر منشأ لکه ها برایتان مشخص نیست، بایستی ابتدا آب سرد را برای شستشو امتحان کنید. آب گرم یا داغ می تواند پروتئین موجود در لکه های حاصل از شیر، تخم مرغ یا خون را در بافت پارچه ای ماندگار کند.
اما آب داغ برای لکه های چربی مثل کره یا مایونز بسیار کارآمد است. به خصوص در پارچه هایی با بافت مصنوعی مثل پلی استر، آب داغ تاثیر بسیار خوبی در لکهبری دارد. سعی کنید همیشه لیبل مراقبت از پوشاک را پیش از شستشوی آنها بخوانید. هنگام لکهبری لباس ها حتما به دمای آب و میزان شوینده ای که استفاده می کنید توجه داشته باشید.
چشم پوشی از به کارگیری صابون
شاید اولین اقدامی که در مواجهه با لکه های لباستان انجام می دهید، استفاده از صابون جامد یا مایع دستشویی باشد. اما هیچگاه برای رفع لکه ها از صابون جامد استفاده نکنید. صابون ها می توانند باعث ماندگاری لکه های حاصل از میوه یا سبزیجات شوند. به جای آن می توانید از مایع ظرفشویی یا شوینده های مایع استفاده نمایید. همیشه شستشو را از سطح پشتی پارچه شروع کنید تا لکه به سمت خارج لباس هدایت شود.
چک کردن لباس پیش از شستشو
اگر لباس های همه اعضای خانواده را به صورت یکجا می شویید، حواستان باشد که در انتها با لکه های مختلف روی لباس ها غافلگیر نشوید. به اعضای خانواده بگویید که در مورد لکه هایی که روی لباس هایشان ایجاد شده است، شما را آگاه کنند. همیشه لباس ها را پیش از شستشو چک کنید تا در صورت وجود لکه های خاص، اقدامات اولیه را روی آنها انجام دهید. اغلب اوقات استفاده از شوینده های رایج در بازار Store به رفع لکه ها کمک می کنند و کافی است ده تا پانزده دقیقه لباس های مورد نظر خودتان را در محلول این نوع مواد شوینده بخوابانید تا پس از شستشو، لکه ها به راحتی از سطح لباس پاک شوند. این نوع شوینده ها معمولا حاوی آنزیم های مختلفی برای لکه بری هستند.
چک کردن لباس ها پس از شستشو و پیش از خشک کردن
معمولا بعد از شستن لباس ها، آنها را درون خشک کن قرار می دهیم. اما بهتر است لباس هایی که پیش از شستشو شناسایی کرده ایم و دارای لکه بوده اند را پس از شستن آنها مجددا چک کنیم. اگر همچنان لکه ای روی سطح لباس ها باقی مانده باشد، از قرار دادن آن در خشک کن خودداری نمایید. گرمایی که دستگاه خشک کن ایجاد می کند می تواند موجب ماندگاری لکه ها روی لباس شود. همین نکته را در خصوص اتو کردن لباس ها نیز بایستی رعایت کنید. هیچ گرمایی روی لکه ها نباید اعمال شود.
تست مراحل لکهزدایی
پیش از آنکه عمل لکهبری را شروع کنید و از شوینده ها و مواد خاص لکهزدایی استفاده نمایید، سعی کنید روی پارچه مشابه لباس دارای لکه، این روش ها را آزمایش نمایید تا مطمئن شوید که مواد مورد استفاده و روش هایی که به کار می گیرید، به بافت و رنگ پارچه آسیب نمی زند. این مسئله به خصوص در روش هایی که برای اولین بار مورد استفاده قرار می گیرند اهمیت دارد.
پس از آنکه روش مورد نظرتان را آزمایش کردید، برای کسب بهترین نتیجه، به اندازه کافی زمان صرف کنید. روش های سریع و بدون درنگ معمولا پیامد مطلوبی نخواهند داشت. سعی کنید پیش از شستشوی لباس، حدود ده دقیقه را صرف لکه بری لباس های مورد نظرتان کنید.
رفتار ملایم با لباس ها
از ساییدن و فشردن بیش از حد لباس ها پرهیز کنید، مگر آنکه پارچه به کار رفته در لباس، همچون پارچه جین، زبر و سخت باشد. محصولاتی که امروزه برای لکه بری لباس ها مورد استفاده قرار می گیرند، معمولا به نحوی تولید می شوند که نیاز به ساییدن لباس ها و صرف زمان زیادی جهت فشردن آنها نیاز نیست. کشش و سایش های زیادی که هنگام شستشوی لباس اتفاق می افتد، می تواند به بافت پارچه آسیب برساند و لکه های سطح لباس را هم بیش از پیش پخش کند.
برای اینکه بهترین نتیجه را در شستشوی لباس هایتان داشته باشید، سعی کنید لباس هایی که دارای لکه هستند را از سایر لباس ها جدا کنید. به عنوان مثال اگر برخی از لباس هایتان به شدت کثیف شده اند و دارای لکه های گل و لای هستند، آنها را از لباس هایی که به دلیل پوشیدن مکرر نیاز به شستشو دارند، جدا نمایید. اطلاع از نحوه جداسازی لباس ها هنگام شستن آنها، یکی از نکات مهمی است که برای زدودن لکه ها بایستی رعایت کنید. مسلم است که برخی از لکه ها نیاز به شوینده های خاص و مقادیر بیشتری از مواد پاک کننده دارند. با جدا کردن این نوع لباس ها از دیگر موارد، می توانید شستشوی لباس ها را به شکل بهینه تری به انجام برسانید.
ارسال نظر