ناگفته هایی از حمله پهپادهای جاسوسی به ایران + فیلم و عکس
حجم ویدیو: 1.02M | مدت زمان ویدیو: 00:00:09

به گزارش رکنا ، جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت حساس همواره مورد توجه و محور اقدامات جاسوسی دشمنان بوده و در این راستا به تقویت توان نظامی خود پرداخته است.

ساعات اولیه بامداد روز جمعه ۱۷ آبان ماه بود که سامانه مرصاد پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مستقر در جنوب کشور فعال و یک فروند پهپاد متجاوز را در بندر ماهشهر هدف قرار داد.

در همین راستا امیر سرتیپ علیرضا صباحی‌فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش اظهار کرد: این اقدام قاطع و شلیک موشک در واکنش به تجاوز یک فروند پهپاد متجاوز خارجی به حریم هوایی کشورمان بوده است و پهپاد متجاوز قبل از رسیدن به اماکن حساس با هوشیاری کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور منهدم شد.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با اشاره به اقدام فوری پدافند هوایی ارتش در انهدام پهپاد ناشناس گفت: پهپاد یاد شده به طور قطع مربوط به کشور‌های دیگر است و نتایج بررسی‌های کارشناسان نیز پس از مشخص شدن در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در این خصوص گفته است: هنوز تا قطعات این پهپاد را کامل به دست نیاوریم و گراف‌هایمان را کامل نکنیم، نمی‌توانیم به طور قطعی مبدا و هدف اصلی این پهپاد را مشخص کنیم، اما نکته قطعی این است که این پهپاد در سقف کوتاه پرواز کرده و مورد هدف سامانه بومی مرصاد قرار گرفته است.

این اقدام به موقع پدافند هوایی بار دیگر ثابت کرد امنیت حریم هوایی کشور یکی از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و در مورد آن با هیچ کشوری تعارف ندارد، اما این اولین بار نیست که چنین اقدامی توسط دشمنان ایران زمین انجام می‌شود و آخرین بار هم نخواهد بود که پهپاد‌های متجاوز حریم هوایی را نقض می‌کنند.

سابقه طولانی دشمنان در نقض حریم هوایی

دشمنی کشور‌های غربی به خصوص آمریکا با جمهوری اسلامی ایران سابقه طولانی دارد، اما بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر که ایالات متحده به بهانه مقابله با گروه‌های تروریستی قدم به غرب آسیا گذاشت، روند جاسوسی هوایی و نقض حریم هوایی به وسیله پهپاد‌ها از کشور‌های منطقه به خصوص ایران افزایش چشم‌گیر داشت.

همین موضوع باعث شد تا نیرو‌های مسلح ایران به دنبال راه کار مقابله با این تجاوز باشند و با تلاش فراوان توانستند انواع سامانه‌های پدافندی کوتاه‌برد، چون شلمچه، میان‌برد، چون تلاش و بردبلند، چون باور ۳۷۳ را طراحی و بسازد تا در موقع لزوم از آن‌ها بهره‌برداری کند.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

از طرف دیگر پهپاد‌هایی متجاوزی که وارد آسمان ایران می‌شدند چنان متنوع بودند که نمی‌شد از کنار آن‌ها گذشت و شکارشان نکرد، به همین خاطر ساخت تجهیزات جنگال نیز در دستور کار قرار گرفت و پس از ساخت نمونه‌های مختلف بود که نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران توانستند انواع پهپاد‌های دشمن را به غنیمت بگیرند و امروز کلیکسیونی از پهپاد‌های غنیمتی را به راه بیاندازند، گواه این موضوع را می‌توان در اولین نمایشگاه شکار کرکس‌ها دید.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

نخستین نمایشگاه شکار کرکس‌ها با هدف نمایش پهپاد‌های غنیمتی که توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی شناسایی، منهدم یا به غنیمت گرفته شده بودند از ۳۰ شهرویور تا ۱۵ مهر به میزبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد تا مردم با دیدن این غنیمت‌ها بیش از پیش با اقتدار ایران اسلامی دلگرم شوند، نکته جالب این بود که برخی پهپاد‌ها برای اولین بار در این نمایشگاه به نمایش درمی‌آمدند.

غنیمت‌هایی که لرزه به جان دشمنان می‌اندازد

یکی از پرنده‌هایی که توسط حافظان امنیت هوایی جمهوری اسلامی ایران با جنگ الکترونیک غنیمت گرفته شد، پهپاد آمریکایی Aerosonde یا ایروسوند است، این پرنده کوچک در ابتدا توسط شرکت اینسیتو برای جمع آوری اطلاعات هوایی، چون دمای هوا، فشار اتمسفر، رطوبت هوا و باد در بالای سطح اقیانوس‌ها و مناطق دوردست ساخته شد، اما با نمایش توانایی خود ثابت کرد می‌شود از آن در صحنه نبرد و جاسوسی هم استفاده کرد و این گونه شد که برنامه ارتقای این پرنده بدون سرنشین توسط شرکت ایروسوند ال تی دی آمریکا ادامه پیدا کرد؛ نکته جالب این است که پهپاد Aerosonde برای اولین بار در نمایشگاه شکار کرکس‌ها به نمایش درآمد.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

آئروساند

آئروساند با طول بدنه ۱.۲ متر و طول بال آن ۳.۶ متر از سال ۲۰۰۶ در آمریکا و از سال ۲۰۱۲ در عراق و افغانستان عملیاتی شده است؛ این پهپاد دارای بال سه تیکه دارای فِلَپ و بدون ارابه فرود بوده که طریقه بازیایی آن به وسیله تور، چتر و فرود روی سینه انجام می‌شود. این پهپاد آمریکایی از یک موتور پیستونی ۴ اسب بخار بهره می‌برد و حداکثر سرعت آن ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت و برد پهپاد آن در حدود ۱ هزار و ۴۰۰ کیلومتر و مداومت پروازی آن ۱۴ ساعت است.

فونیکس

پرنده دیگری که توسط نیرو‌های ایرانی در حین عملیات جاسوسی منهدم شد پهپاد فونیکس انگلیس است که وظیفه مراقبتی و شناسایی را بر عهده دارد و ساخت آن از سال ۱۹۹۱ در انگلیس آغاز شده است. این جاسوسِ روباه پیر با طول بدنه در حدود ۵.۵ متر توسط یک موتور با قدرت ۲۵ اسب بخار حرکت می‌کند و حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت، بردی در حدود ۶۰۰ کیلومتر و مداومت پروازی معادل ۴.۵ ساعت دارد با داشتن دوربین دید در شب و روز قادر به انجام هر ماموریتی است.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

دزرت هاوک

سومین غنیمتی ایران پهپاد دزرت هاوک آمریکا است که به شاهین صحرا هم معروف است، این پهپاد که در دو مدل دزرت هاوک ۱ و ۳ امروز در اختیار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی قرار دارد از سال ۲۰۰۲ توسط نیرو‌های آمریکایی در عراق و منطقه غرب آسیا بکار گیری می‌شود.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

طول بال نمونه اولیه دزرت هاوک ۱.۳ متر و مدل دیگر ۱.۷ متر و طول بدنه نیز در این پهپاد‌ها به ترتیب ۰.۸۶ متر و ۰.۹۱ متر است، مداومت پروازی این پهپاد بین ۱ و ۱.۵ ساعت بوده و برد پروازی بین ۹۰ کیلومتر تا ۱۳۵ کیلومتر دارد؛ تمامی نمونه‌های دزرت هاوک از یک موتور الکتریکی با ملخ دوپره بهره می‌برند و مجهز به دوربین‌های دید در شب هستند.

شادو آرکیو ۷

۲۰ آذر سال ۹۱ بود که سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره پهپاد غنیمتی دیگر ایران با نام پهپاد شادو آرکیو ۷ ملقب به سایه که توسط سامانه‌های کاملا بومی ایران رهگیری و منهدم شده است، صحبت کرد. آرکیو ۷ یک پهپاد کاملاً آمریکایی و جزو مدرن‌ترین پهپاد‌های شناسایی و جاسوسی این کشور به حساب می‌آید که اولین بار در سال ۱۹۹۱ به پرواز درآمد و هم‌اکنون آمریکا و ۵ کشور دیگر جزو به کار گیرندگان آن هستند.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

سایه آمریکایی شرکت AAI این کشور و در دو مدل A و B ساخته شد که مدل دوم بسیار پیشرفته‌تر از نمونه اولیه است؛ نمونه A این پرنده وزنی در حدود ۱۴۸ کیلوگرم و نمونه B در حدود ۱۷۰ کیلوگرم وزن دارد و هر دو بیش از ۱۰۰ کیلومتر برد و مداومت پروازی بین ۴ تا ۶ ساعت را دارند.

RQ-۱۱

یکی دیگر از پهپاد‌هایی که در این سال‌ها توسط نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران رهگیری و منهدم شد RQ-۱۱ بود که در سال‌ها ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران منهدم و پس از کشف لاشه کار تحقیق و تخلیه اطلاعاتی آن در مرکز تحقیقات ارتش انجام شد.

غنیمت‌هایی که لرزه‌های به اندام دشمن انداخت/ انهدام، تاوان تجاوز + فیلم و تصاویر

این پهپاد آمریکایی که توسط شرکت آئروویرنمنت ساخته شده از جمله پهپاد‌های شناسایی بسیار پرکاربرد نیرو‌های ارتش این کشور است چرا که به سادگی راه‌اندازی می‌شود و قابل حمل توسط نفرات پیاده است؛ این جاسوس آمریکایی با وزن حدود ۲ کیلوگرم قادر است تا شعاع ۱۰ کیلومتر و ارتفاع ۱۵۰ متر از سطح محل پرتاب و ۴۶۰۰ متری از سطح دریا با سرعت بین ۴۵ تا ۹۷ کیلومتر در ساعت پرواز کند و تا حدود ۹۰ دقیقه هم مداومت پروازی دارد.

این پهپاد‌ها پس از منهدم شدن یا فرود بر روی زمین فورا در اختیار متخصصان ایرانی در نیرو‌های مسلح قرار گرفتند تا تخلیه اطلاعاتی شوند و پس از آن هم به سرعت برای ساخت نمونه بومی آن اقدام شد، اما نکته این است که نمونه ایرانی این پرنده‌ها حتی از نمونه اصلی بسیار پیشرفته‌تر است.

اعتراف غرب به قدرت پدافندی جمهوری اسلامی ایران

شبکه آمریکایی سی ان ان در گزارشی به قلم نیک والش تحت عنوان " سرنگونی پهپاد 110 میلیون دلاری آمریکا چه اطلاعاتی درباره ایران به ما می دهد؟ " نوشت: به محض اینکه گردوغبارها خوابید و آبها از آسیاب افتاد , معلوم شد آمریکایی ها یکی از مهم ترین درسهای عبرت خود را در هفته گذشته در ارتفاع 22 هزار پایی گرفتند.

جرمی بینی Jeremy Binnie از کارشناسان خاورمیانه و شمال آفریقا در هفته نامه دفاعی جینز با اشاره به قدرت پدافند هوایی ایران می گوید: این سامانه کار می کند. این واقعه به خوبی نشان می دهد وقتی ایرانی ها واقعا روی چیزی سرمایه گذاری می کنند , می توان به واقع روی آن حساب کرد. ما این موضوع را درباره موشکهای بالستیک آنها می دانستیم ولی ظاهرا درخصوص سامانه پدافند هوایی ایرانی ها نیز وضعیت به همین گونه است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی