خبری خوش برای بناهای تاریخی تهران / تصویب طرحی برای اعطای تسهیلات به اماکن تاریخی پایتخت
رکنا: طرح فرآیند اعطا تسهیلات، تعریف کاربرد، فعالیت و بهرهبرداری از اماکن تاریخی ثبت شده و واجد ارزش ثبت نشده در تهران امروز در صحن علنی شورای شهر تهران تصویب شد.
سخنگوی شورای شهر تهران از تصویب طرح فرآیند اعطا تسهیلات، تعریف کاربرد، فعالیت و بهرهبرداری از اماکن تاریخی ثبت شده و واجد ارزش ثبت نشده در تهران امروز در صحن علنی شورای شهر خبر داد.
به گزارش رکنا، علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران گفت: یک تصور غلط وجود دارد که بناهای تاریخی الزاماً باید با کاربری فرهنگی و هنری استفاده شوند که مطلقاً چنین چیزی نیست و این بناها میتواند با کاربریهای تجاری، صنعتی ، بهداشتی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس کمیته معماری و طرح های شهری شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت طرح فرآیند اعطای تسهیلات تعریف کاربرد و بهره برداری از اماکن تاریخی ثبت شده و واجد ارزش ثبت نشده شهر تهران و لایحه شهردار تهران در خصوص فرآیند صدور پروانه مرمت و بهره برداری از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران گفت: این طرح باید زودتر به سرانجام می رسید و متقاضیان به دلیل اینکه قاعده مشخصی در بهره برداری از ساختمان ها و بناهای واجد ارزش تاریخی وجود ندارد، روند های پیچیده و مسیر سختی را طی می کنند.
او گفت: این دیدگاه و گرایش را دنبال کردیم که بناهای واجد ارزش که بخش زیادی از آنها نیز ثبت نشده اند بتوانند بدون اینکه تخریب و نوسازی شوند در جهت حفظ هویت شهر، بافت های شهر، سیما و منظر شهر، معماری با ارزش دوره جدید حفظ شوند و از آنها استفاده شود.
اعطا ادامه داد: این مصوبه میتواند تسهیل کند که این بناها با کاربری ویژه ای که ارزش اقتصادی برای مالک و بهره بردار داشته باشد، مورد بهره برداری قرار گیرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران توضیح داد که سوءتفاهمی که معمولاً در این زمینه وجود دارد و ناشی از یک برداشت غلط است، این است که تصور می شود که بناهای تاریخی الزاماً باید با کاربری فرهنگی و هنری استفاده شوند که مطلقاً چنین چیزی نیست.
اعطا با بیان اینکه، این بنا ها میتواند با کاربریهای تجاری، صنعتی ، بهداشتی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد، اظهار داشت: زمانی میگفتیم که کاش ۱۲۳ ساختمان نواحی شهر تهران درون ساختمان ها و بناهای واجد ارزش مستقل شوند.
او با تاکید بر اینکه نباید نگاه تنگ و تاریک به موضوع داشت عنوان کرد که محدوده باز وسیعی از کاربری های متنوع دارای نفع اقتصادی برای مالک باشد که نتیجه آن حفظ بناست.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با ارائه پیشنهادی نسبت به ساخت و ساز ۲۰ درصد مساحت بنای واجد ارزش به عنوان فضای پشتیبانی مخالفت کرد و گفت: یکی از عواملی که آثار ثبتی را در معرض خروج از ثبت قرار میدهد الحاقات ساختمانی است.
او گفت: در واقع ساختمان های که به بناهای واجد ارزش تاریخی، الحاق می شود موجب می شود تا کارشناسان اثری را از ثبت خارج کنند.
اعطا تاکید کرد : با تصویب ماده ۷ طرح یاد شده که بر مجوز احداث ۲۰ درصد بنا تأکید دارد، ممکن است بعدا با انبوه بناهای ثبتی که از فهرست بناهای ثبت شده خارج میشوند مواجه شویم.
ارسال نظر