مشکلات محیط زیست مرز نمی شناسد / ایجاد همگرایی منطقه ای برای مقابله با ریزگردها با برگزاری اجلاس وزرای محیط زیست

به گزارش رکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در گردهمایی محیط زیست، دیپلماسی منطقه ای، مدیریت تغییرات اقلیمی، آب، مقابله با گرد و غبار که بعدازظهر امروز در سالن همایش های بین المللی شهدای محیط زیست و با حضور سفرای کشورهای هم‌جوار و نمایندگان سازمان‌های تخصصی بین‌المللی مقیم ایران برگزار شد، با اشاره به تغییراتی که انسان در سیر فعالیت های کره زمین سبب شده است، اظهار کرد: این تغییرات که بر اساس منافع شخصی، گروهی و اجتماعی صورت گرفته است، انسان را در معرض خطر قرار داده و خسارت های شدید به او وارد کرده است.

وی افزود: خوشبختانه امروز به جایی رسیدیم که می توانیم ارزیابی کنیم در کجاها دخالت کردیم و این دخالت ها چه تبعاتی داشته است.

معاون رییس جمهور، تغییرات اقلیمی را از جمله نتایج دخالت های انسان در فرآیندهای طبیعی ذکر کرد و گفت: پدیده تغییر اقلیم بشر را شدیدا ضربه پذیر کرده و آستانه های کره زمین را تغییر داده است.

سلاجقه، کاهش حاصلخیزی خاک، ضعف پوشش گیاهی و به هم ریختگی زمانی و مکانی رژیم های بارندگی در کره زمین را از دیگر پیامدهای تغییرات اقلیمی و آب و هوایی دانست.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: مسایل و مشکلات محیط زیستی مربوط به یک شهر، کشور یا مرز جغرافیایی نیست و تمام کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی با اشاره به نامگذاری 5 ژوئن به نام روز جهانی محیط زیست در کنفرانس استکهلم سوئد، گفت: کنفرانس استکهلم سوئد جهانیان را به این نتیجه رساند که دیگر نمی توان با منابع زمین این گونه برخورد کرد. هرچند ما در آموزه های دینی و ملی خودمان از هزاران سال پیش برای برخورد با عناصر حیات و جانوران برنامه داشتیم.

معاون رییس جمهور با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و عقیدتی با کشورهای همسایه، خاطرنشان کرد: این پیوندهای استوار می طلبد که همه ما در این شرایط در کنار هم قرار بگیریم و برای حفظ محیط زیست گام برداریم.

سلاجقه در ادامه گفت: مردم در هر کشور و منطقه ای، هرچقدر از نظر اقتصادی و اجتماعی در رفاه باشند، باز هم آلاینده های زیست محیطی روح و روانشان را می آزارد چراکه محیط زیست یک موضوع فرابخشی و فراسرزمینی است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه شاید کشور ما بیش از دیگر کشورهای منطقه تحت تاثیر پدیده گرد و غبار قرار گرفته باشد، تصریح کرد: این امر سبب شد که ما نقشه های مناسبی از نظر پهنه بندی مناطقی که منشا و درگیر گرد و غبار هستند، تهیه کنیم. پس از تهیه این نقشه ها لازم بود که برای بررسی این مناطق با کشورهای همسایه نشست هایی برگزار کنیم.

وی با اشاره به ماموریت رییس جمهور به وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد هم سویی با کشورهای منطقه در بحث مهار ریزگردها، گفت: گردهمایی امروز برای ایجاد آمادگی به منظور میزبانی از وزرای محیط زیست کشورهای منطقه در 21 تیرماه سال جاری  برپا شده است.

سلاجقه، تصریح کرد: بی تردید برگزاری نشست وزرای محیط زیست کشورهای منطقه در تهران باعث ایجاد یک اتحاد و همگرایی منطقه ای و استفاده از تجربیات دیگر کشورها به منظور یافتن راه حل های عملیاتی برای مقابله با چالش های زیست محیطی خواهد شد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این گردهمایی به دور از حب و بغض های سیاسی و با هدف مهار بحران های زیست محیطی در سطح منطقه برگزار شود.