درپی ورود یک قلاده شیر نر ایرانی به باغ‌ وحش ارم تهران، مجید خرازیان مقدم گفت: این شیر بر اساس مبادلات معمول بین باغ‌ وحش‌های جهان به ایران آمده و سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس وظایف قانونی‌اش تنها مجوزهای ورود این شیر را صادر کرده است و بر نحوه نگهداری آن در باغ‌وحش نظارت دارد.

وی ادامه داد: اصل ورود گونه‌ای که قبلا در کشور وجود داشته و منقرض شده است، مورد استقبال ماست اما در حال حاضر برنامه‌ای برای احیای زیرگونه شیر ایرانی نداریم.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: برخی ورود این شیر را شبیه به ورود ببرها از کشور روسیه می‌دانند. در صورتی که در آن زمان، ببرها توسط سازمان حفاظت محیط زیست و برای پروژه احیای جمعیت ببر هیرکانی وارد شده بودند و در باغ‌ وحش ارم نگهداری می‌شدند اما شیر ایرانی نر توسط باغ‌ وحش ارم به کشور وارد شده و هدف از حضور آن، تنها نگهداری در باغ‌ وحش است.

خرازیان مقدم خاطرنشان کرد: اولویت سازمان حفاظت محیط زیست، حفظ گونه‌های موجود و ایجاد شرایط پایداری برای این گونه‌هاست.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره ملزومات احیای گونه‌های منقرض شده گفت: برای احیای گونه‌های منقرض شده، پیش از هر اقدامی باید زیستگاه آن را احیا کرد. احیای زیستگاه به این معنا است که کلیه ملزومات زیست پایدار گونه اعم از وجود عرصه بدون معارض انسانی، وجود جمعیت مناسب طعمه، کاهش تعارضات با جامعه انسانی و حذف تهدیدهای موجود گونه صورت پذیرد و از ظرفیت‌های زیستگاه برای پذیرش گونه و حفظ آن اطمینان حاصل شود.

وی افزود: ممکن است در آینده به این نتیجه برسیم که برنامه احیای شیر ایرانی را آغاز کنیم اما باید بدانیم که فراهم کردن ملزومات آغاز این پروژه چند سالی زمان می‌برد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، خرازیان مقدم تاکید کرد: درحال حاضر برنامه‌ریزی ما، تمرکز بر حفظ و پایداری گونه‌های موجود است و احیای شیر در شرایط کنونی در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار ندارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.