به مجلس دهم جفا شد / مجلس در مقابل حوادث بسیار عجیب سال های با صلابت عمل کرد

به گزارش رکنا ، علی لاریجانی در سخنرانی پایانی مجلس دهم در جلسه امروز- چهارشنبه- گفت: سروران گرامی با آرزوی قبولی طاعات برای شما به آخرین جلسه مجلس دهم رسیدیم به پایان آمد این د فتر حکایت همچنان باقی است.

وی افزود: زیربنای جهش تولید قانون گذاری هایی بود که در کمیسیون های تخصصی و به ویژه کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی اینجام شد در کشور قوانین مادر و پایداری تشکیل شد، اما به این مجلس جفا شد به مصلحت کشور نبود که رکن مهم دموکراسی که این هم تلاش کرده با الفاظ تخریب مواجه کنند.

لاریجانی ادام داد: در چهل سال گذشته هیچ یک از مجالس تا این اندازه آماج توهین واقع نشد نه تنها از سوی دشمنان بلکه از سوی کسانی که انتظار می رفت که مجلس را پاس بدارند این به معنای این نیست که مجلس دهم ضعف نداشته و نباید انتقادکرد اما این مجلس مظلوم واقع شد؛ برخی سیاسیون برای رقابت های خرد انتخاباتی بی انصافی را به نهایت رساندند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس دهم چهار سال پیش در همین روزها تشکیل شد و خیلی از نمایندگان با فکار همدیگر آشنا نبودند ودر خلال این چهار سال در مباحث اقتصادی سیاسی امنیتی به بحث نشستیم که این بحث ها و نشست ها گاهی منجر به قانون شد و گاهی به قوای دیگر مطلبی را گفتیم که انجام دهند و گاهی منجر به بیانیه شد و از این طرق به مفاهمه رسیدیم و دوستی و مودتی بین همه ما شکل گرفت و این امر مهمی است که باید قدر آنر ا بدانیم

وی تصریح کرد: از این رهگذر قوانین مهمی تصویب شد ۲۰۰ قانون در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که دوسوم آن لوایح بودند.

وی با اشاره به برخی قوانین گفت: قانون احکام دائمی برنامه توسعه که مرتبا تکرار می شد تصویب شد، قانون برنامه ششم با زحمت زیاد در مجلس تصویب شد قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب های کشور که قانون بسیاری مهمی برای جلوگیری از مشکلاتی که مانند آنچه در دریاچه ارومیه بود، تصویب شد، قانون هوای پاک، حفاظت از خاک، قانون حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی کشور که بسیار قانون مهم وضروری بود در همین مجلس تصویب شد، قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی کشور با کمک بخش خصوصی که یک حرکت وسیعی را می‌تواند به وجود آورد در مجلس تصویب شد. قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، قانون کاهش ساعات کار بانوان شاغل اداری نیز در این دوره از مجلس به تصویب رسید.

لاریجانی با اشاره به قوانین تصویب شده در حوزه تنقیح گفت: هفت بخش را در این زمینه تصویب کردیم که برخی از آنها در روزهای پایانی دوره دهم به تصویب رسید. در زمینه معدن، بهداشت، شوراها و شهرداری‌ها این اقدامات انجام شد و در مجلس دهم به بار نشست. قانون مجازات استفاده‌کنندگان غیرمجاز آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز از دیگر قوانین مهم مصوب در این مجلس است، نمایندگان در جوف این قانون مصوب کردند تا برای حاشیه‌نشینان شهرها به طور رسمی امکانات اختصاص یابد اما در فاصله زمانی سه ساله اجازه های آن را بگیرند.

رییس مجل شورای اسلامی قانون هیات منصفه برای دادگاه‌های سیاسی را از دیگر مصوبات مهم مجلس دهم عنوان و اظهار کرد: قانون پیشگیری از تقلب در آثار علمی نیز از جمله مصوبات مهم مجلس دهم بود، قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری در این دوره از مجلس دائمی شد، قانون ممنوعیت تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات آسیب‌رسان به سلامت در رسانه‌های جمعی نیز در دوره دهم تصویب شد و همچنین قانون اصلاح قانون مبارزه با تروریسم در مجلس دهم تصویب شد.

وی گفت: موافقت نامه‌های مهمی در این دوره از مجلس تصویب شد، از جمله ایجاد منطقه آزاد تجاری در اورآسیا، روزنه مهم مسئله تجارت در شرایط تحریمی منطقه اورآسیا است. همچنین در زمینه سرمایه گذاری های متقابل با کشورهای مختلف نیز قوانینی به تصویب رسیده است.

وی افزود: با توجه به اینکه کشور ما دچار بحران هایی از جمله سیل و زلزله است، قانون مدیریت بحران تصویب شد، قانون حمایت از حقوق کودکان، قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان، قانون دائمی شدن شورای حل اختلاف، قانون حمایت از حقوق معلولان که از اهمیت بالایی برخوردار بودند، در این مجلس تصویب شد. قانون دائمی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری نیز در این مجلس به تصویب رسید، قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی در حالی تصویب شد که نمایندگان در مراجعات مردمی با این مشکل مواجه می شدند.

لاریجانی ادامه داد: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کارگران ایرانی براساس پیشنهاد کمیسیون ویژه اصلاح شد،: قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی اهمیت بسیاری دارد و اجازه به وجود آمدن پالایشگاه های کوچک را می دهد.

تصویب قانون اشتغال پایدار روستایی در راستای جلوگیری حاشیه نشینی

لاریجانی با اشاره به تصویب قانون تجارت در مجلس دهم افزود: قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزش و پرورشی غیردولتی در این دوره از مجلس تصویب شد، قانون تجارت در این مجلس تصویب شد، هر چند برخی افراد در رسانه ها اعلام می کنند این مجلس بی عرضه بود، از زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی تا امروز قانون تجارت در مجلس مانده بود و این مجلس جرأت کرد آن را به تصویب برساند.

وی ادامه داد: قانون اساسنامه سازمان انرژی های تجدیدناپذیر که از اهمیت بالایی برخوردار بود، تصویب شد، قانون توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مصوب شد و در این زمینه اقدامات پایه‌ای صورت گرفت و این قانون به صورت مبنایی موضوعاتی از جمله حاشیه نشینی را حل می کند و اجازه می دهد تا در کنار روستاها، مراکز صنعتی، تولیدی و معدنی تشکیل و از مهاجرت جلوگیری شود.

رییس قوه مقننه گفت: قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تصویب شد، قانون نظام جامع آموزشکده فنی و حرفه ای و مهارتی بسیار اهمیت دارد، در کشور ما که عدم تعادل در تخصص ها و هرم حرفه ای تخصصی وجود ندارد، این قانون زمینه را برای حضور بخش خصوصی فراهم می کند. اصلاح قوانین رفع موانع تولید رقابت پذیر توسط کمیسیون ویژه ارائه و پایه های جهش اقتصادی دراین مجلس گذاشته شد، قانون ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیردولتی، قانون ارزش افزوده، قانون صندوق های مکانیزه، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون بخشودگی وام های افراد و تسویه بدهی آنها که مشکلاتی را برای میلیون ها نفر ایجاد کرده بود، در این مجلس تصویب شد.

۲۰۰ قانون در مجلس دهم تصویب شد

وی با بیان اینکه قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و صنایع دستی، اصلاح قانون چک نیز در این مجلس تصویب شد، ادامه داد: حل مشکل موسسات اعتباری چندین جلسه وقت مجلس را در جلسات علنی و غیرعلنی گرفت. مسئله مسکن جوانان نیز در چندین جلسه بررسی شد که مرکز پژوهش ها نیز در آن نقش داشت. ۲۰۰ قانون در این دوره از مجلس به تصویب رسیده است که به برخی از آنها اشاره کردم.

لاریجانی با اشاره به پیامی از رهبری انقلاب گفت: در ابتدای مجلس دهم رهبری معظم در پیامشان نکته ای فرمودند « مجلس را سنگری استوار در برابر ترفند و افزون خواهی گستاخانه استکبار قرار دهید.»

مجلس دهم در مقابل حوادث بسیار عجیب سال های اخیر درمنطقه با صلابت عمل کرد

وی افزود: مجلس دهم در مقابل حوادث بسیار عجیب سال های اخیر که گاه هرکدام می توانست یک بحرانی در منطقه ایجاد کند با صلابت و دقت عمل کرد. با رصد حوادث بیانیه‌های مهمی صادر کرد که موضع ملت را مشخص می کرد چرا که به قول شهید مدرس این مجلس را به منزله تمام ایران می دانند و گاه با اقدام قانونی اراده ملی را تجلی می بخشید. به عنوان مثال قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه زمانی تصویب شد که آن ها می خواستند با تروریستی اعلام کردن نیروی قدس آشفتگی در منطقه ایجاد کنند. این قانون بسیار مهم بود و همان زمان نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند به نیروی قدس غیر از بودجه سنواتی بودجه مضاعفی بدهند تا آن ها نیز متوجه شوند.

قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران در مجلس دهم تصویب شد

رییس مجلس شورای اسلامی قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران را دیگر قوانین مهم مجلس دهم برشمرد و افزود: قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی که اقدام گستاخانه آمریکا بود و نمایندگان برای اینکه اراده خودشان را نشان دهند همان روز لباس سپاه بر تن کردند تا بگویند آن ها نیز سپاهی هستند. لاریجانی ادامه داد: قانون اصلاح اقدام متقابل ماجراجویانه آمریکا پس از ترور شهید بزرگوار سلیمانی به صورت سه فوریتی مطرح و تصویب شد و همان زمان مجددا برای بنیه دفاعی نیروی قدس تصمیماتی را اتخاذ کردیم یا قانون اخیری که در مقابل اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در مجلس مصوب شد و همچنین تشکیل کنفرانس های مهم در مسئله فلسطین که توسط مجلس انجام شد.

وی با اشاره به کنفرانس هایی که در راستای حمایت از انتفاضه فلسطین در دوره مجلس دهم در تهران برگزار شد، گفت: ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در مجلس تشکیل شد که رهبری در آن نطق کردند این موضوع زمانی بود که دشمنان می خواستند فضایی را ایجاد کنند که قدرت های بین المللی و مرتجع منطقه مسئله فلسطین را به فراموشی بسپارند و از این آشفتگی اهداف شوم اسرائیل دنبال شود.

وی افزود: سیزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان های همکاری اسلامی در سال ۹۶ از سوی مجلس در تهران برگزار شد؛ تروریسم و دخالت آمریکا در ایجاد آشفتگی امنیتی در کشورهای اسلامی و تعرض به قدس شریف موضوع کنفرانس مذکور بود. دو نشست در سال ۹۶ علاوه بر این در محکومیت اقدام آمریکا و به رسمیت شناختن بین المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی در تهران برگزار شد.

لاریجانی ادامه داد: نشست فوق العاده کمیته فلسطین یکی از آن ها بود و همچنین نشست تروئیکا مجالس کشورهای عضو سازمان های همکاری اسلامی نیز با حضور نمایندگان مجالس کشورهای فلسطین، الجزایر، چاد، اندونزی، اردن، سنگال، عراق، ترکیه و مالی برگزار شد. سه کنفرانس در زمینه مبارزه با تروریسم مخصوصا تروریسم دولتی آمریکا با حضور روسای مجالس ۶ کشور ایران، پاکستان، روسیه، چین، افغانستان و ترکیه تشکیل شد که دومین کنفرانس یاد شده در تهران برگزار شد.

رییس قوه مقننه افزود: دبیرخانه حمایت از حقوق مردم فلسطین که زیرنظر مجلس برحسب قانون وجود دارد و فعالیت می کند نشست های منظمی در جهت پیگیری حقوق ملت مظلوم فلسطین داشته و این یکی از کارهای مهم بوده است.

یک هزار و ۸۱۸ جلسه نظارتی در کمیسیون های مجلس دهم برگزار شد

لاریجانی به اشاره به وظیفه نظارتی مجلس شورای اسلامی گفت: در بعد نظارت مجلس را دچار کاستی در نظارت معرفی و گاهی با الفاظ نادرست و تحقیرآمیز آن را مطرح کردند، این موضوع از سر معرفت نبود؛ مجلس ۱۰ هزار تذکر به رییس جمهور و وزرا، ۳ هزار سوال از وزرا که ۱۸۳ سوال در مجلس مطرح کرد -البته برخی سوالات منطقه ای بود و نباید طبق آیین نامه مطرح می شد- همچنین ۵ سوال از رئیس جمهور و ۶ استیضاح از وزرا در مجلس مطرح شد که دو نفر از آنها نتوانستند رای اعتماد کسب کنند و ۶۳ بار مسئولان برای ارائه توضیح به مجلس دعوت شدند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین ۵۳ جلسه غیرعلنی درباره مسائل مختلف، گرد و غبار، زلزله، مسائل امنیتی تشکیل شد که مسئولان به مجلس آمدند و نمایندگان نظرات خود را مطرح کردند. به خاطر ندارم مجالس قبل یعنی هشتم و نهم از ماده ۴۰ و ۴۵ آیین نامه تا این حد استفاده کرده باشند که این نشان دهنده این است که کمیسیون ها در مسأله نظارت فعال بودند.

لاریجانی گفت: در مجلس دهم ۳۹ گزارش نظارتی از سوی کمیسیون ها ارائه شد، کمیسیون ویژه، ۱۰ گزارش نظارتی در موضوعات مختلف که معمولا برای رونق تولید بود، ارائه کرد و ۱۷ گزارش در زمینه ماده ۲۳۴ ارائه شد که در مجلس هشتم و نهم نظیر این را ندیدم که نمایندگان از این ابزار که استنکاف از قانون باشد از این ابزار استفاده کنند و در نهایت پرونده ها به قوه قضاییه داده شد.

وی با تصریح این موضوع که یک هزار و ۸۱۸ جلسه نظارتی در کمیسیون های مجلس دهم برگزار شده است، گفت: این میزان جلسات بدون نظارت هایی بود که در منطقه آنها صورت می گرفت. همچنین ۱۳۳ نماینده در ۷۳ مجمع و هیات و شورای ملی به عنوان ناظر شرکت کردند و ۲۷۹ نماینده در هیات ها و شوراهای استانی، یک هزار و ۶۰۰ گزارش به معاونت نظارت دادند که حکایت از فعالیت آنها بود از جمله می توان به شورای پول و اعتبار و صندوق توسعه اشاره کرد.

دیوان محاسبات ۸ هزار و ۵۱۶ گزارش به غیر از تفریغ بودجه رسیدگی کرد

لاریجانی با اشاره به گزارش های کمیسیون اصل نودم قانون اساسی، افزود: کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس ۱۳ گزارش نظارتی ارائه کرد که در روزهای اخیر دو تا از آنها قرائت و به قوه قضاییه داده شد همچنین هیات تطبیق قوانین و مصوبات که اخیرا با آنها جلسه داشتم کار مهمی کرد و همه مصوبات دولت را به روز کردند چرا که گاهی مصوبات دولت دو سال تأخیر داشت که همگی به روز شد و راجع به ۲ هزار و ۴۲۵ آیین نامه دولت اظهار نظر کردند و ۱۱۰ مورد آن را خلاف قانون اعلام و لغو کردند.

وی ادامه داد: دیوان محاسبات ۸ هزار و ۵۱۶ گزارش به غیر از تفریغ بودجه رسیدگی کرد و از این تعداد ۳ هزار و ۲۸۵ پرونده به دادسرای دیوان محاسبات رفت و در مجموع حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان و ۴ میلیارد دلار به خزانه و صندوق توسعه ملی بازگشت که این نظارت ها بالفعل انجام شد. زمانی که همه راجع به حقوق نجومی بحث می کردند که دیوان محاسبات به آن رسیدگی کرد و با بررسی ۱۰۰ هزار فیش حقوقی، تخلفات را مشخص کرد و مازاد آن را به خزانه بازگرداند.

رییس قوه مقننه با اشاره به عملکرد مرکز پژوهش ها در مجلس دهم گفت: مرکز پژوهش های مجلس در اکثر قریب به اتفاق موضوعات مهم کشور تحلیل روز، پیشنهاد تدوین قانون و پیشنهاد نظارتی ارائه کرد لذا کار فعال و با نشاطی انجام داد که رهبری در ملاقاتی که داشتیم از این اهتمام مرکز پژوهش ها تشکر کردند.

جفایی که در حق مجلس به ناحق صورت گرفت

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری امسال را تحت عنوان سال جهش تولید نامگذاری کرده اند، اظهارداشت: زیربنای این امر قانونگذاری هایی بود که در کمیسیون های تخصصی و به ویژه کمیسیون ویژه انجام شد و باید تلاش کرد که فضای اجرای این قوانین در کشور به وجود آید.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در کشور قوانین مادر و پایداری تصویب شد و مجلس دهم در این حیطه خدمت بزرگی کرد اما به این مجلس جفا شد و به هیچ وجه به مصلحت کشور نبود که رکن مهم دموکراسی کشور با الفاظ سبک و تخریب مواجه شود.

لاریجانی ادامه داد: این موضوع به معنای این نیست که نباید انتقاد کرد یا مجلس دهم ضعفی نداشته است بلکه منظور جفایی است که در حق این مجلس به ناحق صورت گرفت. من گوشه ای از کارنامه مجلس را ارائه کردم. از گذشته با توجه به شفافیت کار مجلس که مستقیم نظرات از رادیو و تلویزیون پخش می شود در برابر چشم همگان عملکرد مجلس قرار داشته است. مجلس آنچه وظیفه داشت انجام داد. در هر مرحله ای که نیاز به عمل انقلابی بود بالاتفاق نمایندگان وارد شدند. عمده کوشش مجلس در این بود که گرهی از مشکلات مردم باز شود اما برخی سیاسیون برای رقابت های خرد انتخاباتی بی انصافی را به نهایت رساندند. هرچه دلشان خواست گفتند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امام علی نامه ای به کمیل دارد که بسیار درس آموز است. امام با همه علاقه ای که به کمیل دارد و کمیل را رازدار شب های خود می داند اما در مسئولیت بلادی که امام علی به وی داده بود، به درستی عمل نکرد و امام در نامه ای او را ملامت کرد.

نماینده قم گفت: دو اشتباه را در این نامه به کمیل گوشزد می کند. اول در مقام کمک افراد ممکن است به لحاظ فردی مقید و متعبد باشند اما وظیفه حکومتی خود را به درستی انجام نداده یا با اعوجاج انجام دهند. یعنی تقوای فردی همیشه مقارن با تقوای سیاسی نیست. امام دو اصل را ذکر کردند که پایه های تقوای سیاسی است. یک فرد مسئولیت پذیر باشد و در آنچه مأمور شده استوار باشد و به درستی انجام دهد و در چیزی که حکومت از او نخواسته وارد نشود.

مجلس مظهر حکمت نظام است

لاریجانی گفت: سوال این است در حکومت مردم سالار، وظیفه قوای مجریه، قضائیه و سایر بخش های حاکمیت را کدام قوه مشخص می کند؟ بدون تردید قوه مقننه و مجلس است که وظایف بخش های مختلف حکومت را مشخص می کند و به همین جهت است که رهبری معظم انقلاب در یکی از ملاقات ها با نمایندگان فرمودند مجلس مظهر حکمت نظام است و در جای دیگر فرمودند مجلس ریل گذار حکومت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امام فرمودند، مجلس در رأس امور است. نقش رأس در یک حکومت تدبیر فکر و فرمان راندن می باشد. هیچ قوه و هیچ بخش از حکومت حق ندارد از اجرای فرمان مجلس سرباز بزند. این همان است که امام علی، کمیل را تنبه داد.

وی تصریح کرد: چه قوانین و چه نظارت مجلس مبنایی است که بخش های حکومت باید وظیفه شناسی خود را از این طریق به دست آورند. از طرفی اینکه امام به کمیل می فرماید به چیزی اقدام کردی که به آن مأمور نبودی، موضوع مهمی است. حکومت نباید به چیزی که مجلس برای آن مشخص کرده بپردازد. مرحوم مدرس می فرماید دولت و اعضای آن فقط باید دستورات مجلس را اجرا کنند. به نظرم با توجه به نظرات امام و رهبری معظم و قانون اساسی و ساختار کشور همه اهمیت مجلس را می دانند اما چرا مدتی است که به انحای مختلف در تخریب چهره مجلس تلاش شده است. در حدی که این همه مصاحبه و تکرار فساد خطاب به نمایندگان چیزی جز ورژن جدید همان «بگم بگم» سابق به ذهن متبادر نمی کند.

لاریجانی گفت: در نزد عوام مَثَلی هستند که می‌گویند «ظلم بالسویه عدل است». این حرف درست نیست. ظلم، ظلم است اما مقصودشان چیست؟ مقصود این است که اگر می‌خواهیم این کار را کنید، نسبت به همه یکسان عمل کنید که این کار را نکردید. مجلس دهم با درک صحیح از شرایط کشور تلاش نمود با همدلی سایر قوا، توطئه‌های خطرناک دشمنان بر ضد نظام را ناکام بگذارد. مجلس در برابر سیل، زلزله، گرد و غبار و امروز کرونا واکنش داشت اما مهمتر از همه کرونای ترامپ بود. ایران قبل از بحث بیماری کرونا که همه ملت‌ها درگیر شدند، به کرونای ترامپ دچار شد.

کشمکش‌های سیاسی بلاوجه خلاف عقل و حکمرانی مسلمانی می‌دانستیم

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: عده‌ای انتظار داشتند که مجلس وقت خود را صرف کشمکش‌های سیاسی بلاوجه کند که ما آن را خلاف عقل و حکمرانی مسلمانی می‌دانستیم. از اردیبهشت ۹۶ که دولت خبیث آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌ها را مجدداً علیه ایران فعال کرد، ما وارد مرحله جدیدی از نبرد با دولت آمریکا شدیم؛ این نبرد دولت آمریکا با ملت ایران بود.

وی تأکید کرد: حوادث پشت سر هم پیش می‌آمد، ما راهی جز مقابله با این توطئه برای حفظ حقوق ملت ایران و نظام نداشتیم اما در همین شرایط همه فعالیت‌های مجلس در تقنین و نظارت مدام در جریان بود. مجلس دهم در همه گرایش‌های سیاسی حضور فعال داشت و از نظر سیاسی، مجلس یکدست و یک‌فرمان نبود. نمایندگان با آزادی کامل اظهارنظر می‌کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما دو تعهد داشتیم؛ رعایت حقوق ملت و رعایت تدابیر رهبری. من به یاد ندارم که تدبیری از سوی رهبری ارائه شده باشد و مجلس به آن توجه نکرده باشد. به خاطر ندارم دستوری به مجلس داده باشم. به من گاهی سر یک موضوع یا استیضاحی، شخصاً دستوراتی می‌دادند اما به مجلس دستوری ندادند.

لاریجانی گفت: بنده معتقدم باید حرمت همه قوا را نگه داشت. این مجموعه که همگی یا برآمده از مسیر انتخابات توسط مردم هستند و یا منصوبین رهبر انقلاب، نظام ولایی را شکل می‌دهند. اگر عده‌ای این قوا را بشکنند و عده دیگری قوه دیگر تخریب کنند از نظام و کشور چه چیزی باقی می‌ماند؟

به گفته وی، مهمترین قوانین مبارزه با فساد توسط مجلس تصویب شد؛ قانون شفافیت اطلاعات، قانون رسیدگی به اموال مسئولان، همگی در مجلس تصویب شد. مطالبه مجلس این است که قوه قضائیه و مجریه در تحقق این قوانین کوشا باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته این مسائل برای کسانی که مرتکب بی‌اخلاقی می‌شوند، بیشتر صدمه روحی دارد. برای افرادی که مظلوم واقع می‌شوند سنت خداوند بر این استقرار دارد که در همین دنیا، بهروزی برای آنها را رقم خواهد زد.

لاریجانی گفت: سؤال این است که چرا این اقدامات انجام می‌شود؟ ممکن است برخی معتقد باشند فقط برای قدرت‌طلبی است. ممکن است در برخی جریان‌های سیاسی افرادی حضور داشته باشند که این کارها را برای قدرت بیشتر انجام دهند. اگر این‌گونه باشد، همه‌اش باطل است. حتی اگر همین نظر ناظر به قدرت هم باشد، مسیر و رفتار خود را می‌طلبد. با چکش که نقاشی نمی‌کنند.

سیاست‌ورزی در هر سطحی یک هنر است و قواعد خود را می‌طلبد

وی تصریح کرد: سیاست‌ورزی در هر سطحی یک هنر است و قواعد خود را می‌طلبد اما به نظر من، برخی فکر می‌کنند با این اقدامات حذفی یا تخریب، انقلاب و نظام را حفظ می‌کنند؛ این تلقی عقلاً و از نظر تجربه تاریخی در این ۶ سال وجاهت نداشته است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر فعل سیاسی از پشتوانه عقلانی برخوردار نباشد، ممکن است توفیق پیدا کند اما پایدار نخواهد ماند. ایراد به مبنای عقلانی این برداشت است. این فکر خطاست. چرا؟ پاسخ روشنی دارد چون مانع رشد جامعه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جامعه‌ای که خود در فضای آزاد تجربه نکند، شکست و پیروزی نداشته باشد، دچار فلج ذهنی می‌شود. رشد وقتی رخ می‌دهد که فقط در مسیر آزادی فکر و عمل باشد. سال‌ها پیش رهبر معظم انقلاب در سالگرد شهید آیت‌الله مطهری فرمودند «ایشان ایدئولوگ نظام و جامعه اسلامی است» حالا ببینید این ایدئولوگ در این خصوص چه می‌گوید؟

وی در تشریح این مطلب گفت: از نظر شهید مطهری، جامعه مثل فرد دارای روح، حیات، مرگ، نسیان، عصیان و فترت است. همان‌گونه که برای رشد فرد باید زمینه حرکت تکاملی استعدادهای فطری را فراهم کرد که ایشان در فلسفه تربیت گفته‌اند «در جامعه هم باید زمینه حرکت تکاملی استعدادهای فطری را فراهم کرد». شهید مطهری می‌گوید القای برخی تصمیمات ممکن است حتی برای کوتاه مدت مفید باشد ولی استمرار این‌گونه تصمیمات، مانع رشد جامعه می‌شود و جامعه هیچ‌گاه به بلوغ سیاسی نمی‌رسد. باید بگذاریم افراد در جامعه خودشان تجربه کنند. اگر فلسفه حکمرانی مردم‌سالاری دینی، رشد همه‌جانبه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آحاد جامعه است و به تعبیر شهید مطهری «جامعه به دلیل داشتن روح جمعی، از ویژگی‌های فطری برخوردار است»، خصوصیت فطرت در این است که باید این استعدادها را رشد داد و رشد استعداد در فضای آزادی و مسابقه رخ می‌دهد؛ نه با امر کردن و القای تصمیم.

لاریجانی اظهار داشت: این مطالب به معنای نداشتن ضوابط نیست. ضوابط همان است که قانون مشخص کرده است. در مقام اجرا نباید سختگیری و انقباضی عمل کرد که فلسفه هستی، رشد دادن آحاد جامعه را منتفی کنیم. همه بخش‌های حکومتی چه تقنینی، چه اجرایی و چه قضایی از یک فلسفه حکومتی برخوردار هستند و بدون فهم این مبانی حکمرانی، اگر قانون مناسب هم باشد در مقام اجرا می‌توان آن را طوری عمل کرد که به نتیجه اصلی نرسد. به همین دلیل اکثر حکمای ما فضیلت سیاسی را در رفتار اعتدال‌آمیز بین دو حد افراط و تفریط معرفی کرده‌اند.

لاریجانی گفت: مبنای قانونگذاری و اجرای نظارت باید توجه به جنبه فطرت روح جامعه باشد که خود نیازمند داشتن آزادی و شرایط مسابقه و رقابت در عرصه سیاست، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع است. این موضوع را باید جدی گرفت. در غیر این صورت قطعا جامعه از نظر رشد یافتگی دچار خسران می شود و پژمردگی سیاسی و فرهنگی و احساس عقب افتادگی از حکومت پیدا می کند که زیان های ملی برای کشور است.

وی افزود: در چهل سال پس از انقلاب هر وقت یک جناحی به طور کامل سر کار بود، برایند کار اینگونه نبود که بتواند مشکلات کشور را حل کند مگر تا زمانی که تا حدی توانستند کنار هم قرار گیرند و مدارا داشته باشند. علت این است که ظرفیت فکری ایران و ایرانی آنقدر وسیع است که در چارچوب یک جناح نمی گنجد. یا جناح ها کوچکتر از این هستند که این ظرفیت وسیع را حل کنند. حالا هرچه این مسیر را تنگ تر کنند، حل مشکلات سخت تر می شود به عکس باید به این دامنه وسعت داد.

نماینده مردم قم گفت: راه و طریقش این است که اول همدیگر را به رسمیت بشناسند. همه کسانی که داخل انقلاب و نظام هستند نه افراد مردود و منحرف با هم مدارا داشته باشند. مدارا داشتن خودش یک رشد عقلانی نیاز دارد.

وی یادآور شد: دوم همت همه به سمت ایرانی اسلامی و انقلابی باشد. گام دوم انقلاب که رهبری معظم فرمودند که جوانان در این عرصه فعال باشند، توجه به تجربیات گذشته انقلاب است. در نظام حکمرانی ولایی بحث از نظام است و مجلس بخش نرم افزار این نظام ولایی است. باید این بخش قوی، فعال و کارآمد باشد. نباید تخریب شود.

شورای نگهبان هم نباید مورد اهانت قرار گیرد

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود تأکید کرد: شورای نگهبان هم نباید مورد اهانت قرار گیرد. من دیدم که در مجلس هم برخی به تعریض به یکی از حقوقدانان مطلبی گفتند که مثلاً حقوق دانان در خارج از کشور تحصیل کرده که این حرف درست نیست. اگر یک حقوقدان توانست بورس بگیرد و در خارج درس بخواند سرمایه کشور است و نباید تخریب شود. حرفمان را درست و به جا بزنیم.

لاریجانی در پایان جلسه اختتامیه از همه کارکنان مجلس تشکر کرد و گفت: اگر زحمات کارکنان مجلس نبود، نمایندگان نمی توانستند با آسودگی کارشان را انجام دهند. از مرکز پژوهش ها آقای دکتر قاسمی و همکارانشان تشکر می کنم. از مرکز پژوهش های مجلس در قم آقای مبلغی و همکارانشان تشکر می کند. در ادامه از آقای محمد صادقی و همکارانشان تشکر می کنم. از آقای دکتر اسداللهی معاونت نظارت و مدیران و کارکنان این بخش سپاسگزاری می کنم. از آقای دکتر نوری معاون اجرایی و همه همکارانشان تشکر می کنم. از دیوان محاسبات آقای دکتر عادل آذر مدیران و مستشاران و دادستان محترم و کارکنان دیوان تشکر می کنم. کار حرفه ای انجام دادند.

رئیس مجلس همچنین از رئیس کتابخانه مجلس نیز تشکر کرد و گفت: از آقای محمدی دبیر هیئت رئیسه و مدیر کل این بخش و کارکنان این بخش که هر روز خدماتی را به نمایندگان می دادند، تشکر می کنم. از آقای صدیقی حراست مجلس و همکاران حراست که به خوبی کارشان را انجام دادند، سپاسگزاریم. از آقای هاشمی حفاظت سپاه و نیروهای سپاه در مجلس و نیروی انتظامی که تلاش های ارزشمندی داشتند، تشکر می کنیم.

گاهی قصوری داشته باشیم که از همه حلالیت می طلبیم

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از خانواده شهدای مجلس در حادثه تروریستی قدردانی می کنیم و آرزوی عزت بیشتر برای آنان داریم. تشکر اصلی من از همکاران عزیز و دوستان گرامی، نمایندگان محترم مجلس است. من قلباً عرض می کنم که صمیمانه به شما ارادت دارم و در این مدت سلوک عقلانی، رفتار اخلاقی و منش بسیار پسندیده شما برای من بسیار درس آموز بود. البته گاهی ممکن است قصوری داشته باشیم که از همه حلالیت می طلبیم. بنده می دانم تلاش همه شما برای حل مشکلات بود. تلاش شما برای اینکه موضوعی در مجلس تصویب شود مشخص بود. این کار ارزشمند بود. من از اینکه شما عصبانی می شدید تا مسئله ای را تصویب کنید، شما را تحسین می‌کردم که این قدر در انجام وظایفتان کوشا هستید. این آقای فولاد گر برای اینکه موضوعش در دستور قرار گیرد حداقل ۱۰ بار به هیئت رئیسه می آمد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین از مقام معظم رهبری تشکر کرد و گفت: انصافاً تدابیر ایشان و راهنمایی های ایشان برای همه کشور و مجلس مفید بود. در ۱۲ سالی که بنده توفیق داشتم در این مسئولیت حضور یابم به یاد ندارم ایشان دستوری به مجلس داده باشند با اینکه از نظر ولایت مطلقه می توانند برای اینکه رأی مردم پیش ایشان بسیار مهم است و مجلس برای ایشان بسیار محترم است. گاهی می گفتند که نظر من این است اما دستور نمی دادند و می گفتند مجلس خودش تصمیم بگیرد. البته مجلس هم به نظر ایشان احترام می گذاشت.

لاریجانی گفت: از صدا و سیما تشکر می‌کنم که به صورت مستمر برنامه‌های مجلس را منعکس کردند. از ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان سپاه و ارتش، فرماندهان نیروهای سپاه و ارتش، فرمانده نیروی انتظامی تشکر می کنم که همیشه با ما همکاری کردند.

وی ادامه داد: از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مخصوصا شورای نگهبان تشکر می کنم که زمان زیادی را برای بررسی قوانین گذاشتند.

عده ای با بنده مخالف باشند اشکالی ندارد اما نباید نهادی را تضعیف می کردند

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از رئیس جمهور، هیات وزیران و سازمان‌های اجرایی هم تشکر می کنم و لازم است از معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هم سپاسگزاری کنم که حضور فعالی در مجلس داشت و علاوه بر این همه معاون های پارلمانی زحمات زیادی کشیدند که از همه آنها تشکر می کنم.

لاریجانی اظهار داشت: ممکن است عده ای با بنده مخالف باشند که اشکالی هم ندارد اما نباید نهادی را تضعیف می کردند. بنده به همه مخالفان خود عرض می کنم که نزد بنده محترم هستند و اگر در این مخالفت حقی برای این جانب در مورد آنان ایجاد شده است از همه آنان می گذرم و همه را حلال می کنم و امیدوارم اگر آنان نیز از بنده خطایی دیدند، از بنده درگذرند.

وی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: شما واقعا در قلب بنده جا دارید و در این چهار سال از شما یاد گرفتم و با ارادت عرض می کنم تلاش بنده این بود ماحصل فعالیت های مجلس حل مشکلات کشور باشد. اما قبول دارم مشکلات کشور وسیع بود و البته بنده هم قصورهایی داشتم و از نمایندگان و ملت می خواهم که از همه قصورهای ما بگذرند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای نمایندگان مجلس یازدهم آرزوی توفیق دارم، تصریح کرد: امیدوارم آنان در کار خود موفق باشند. شرایط کشور پیچیده است و همه باید کمک کنیم هم مجلس آینده و هم سایر قوا موفق باشند.

لاریجانی متذکر شد: دو همکار ما یعنی مرحوم محمدنعیم امینی فرد و مرتضی صفاری نطنزی در مجلس دهم زحمات زیادی کشیدند و به رحمت خدا رفتند که از خداوند برای آنان آرامش می خواهم.

وی ضمن تشکر از خبرنگاران رسانه های مختلف گفت: مجلس تمام گشت اما باید گفت در تو پایان نیست، آغازی دیگر باید تو را.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.