انتقاد یک نماینده مجلس از امحاء نشدن ۱۴۰ هزار تُن ذرت آلوده
رکنا: با گذشت چند ماه از تشکیل کمیسیون همراه با وزرای اقتصاد، کشاورزی و "صمت"، طی بررسیهای متعدد و رسانهای شدن موضوع، اقدام عملیاتی در خصوص امحاء ذرت های آلوده صورت نگرفته است.
به گزارش رکنا، امیر خجسته نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: ذرت های آلوده به سم آفلاتوکسین توسط 9 شرکت دولتی و خصوصی در سال 95 از کشور برزیل وارد کشور شد و پس از گذشت 3 سال از ورود این محموله به انبارهای بندر امام خمینی در خوزستان در کمیسیون اصل نود مجلس مورد بررسی قرار گرفت.
وی در واکنش به واردات ذرتهای آلوده به سم آفلاتوکسین، اظهار داشت: با بررسی گزارش ارسالی به کمیسیون اصل نود مجلس، پس از بازدید و بررسی از بندر امام خمینی در خوزستان، رئیسجمهور در نیمه نخست امسال دستور امحاء این ذرتها را صادر کرد که با گذشت چند ماه از تشکیل کمیسیون همراه با وزرای اقتصاد، کشاورزی و "صمت"، طی بررسیهای متعدد و رسانهای شدن موضوع، اقدام عملیاتی در این خصوص صورت نگرفته است.
نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس همچنین با اشاره به اینکه آلوده بودن ذرتها توسط اداره استاندارد استان خوزستان با نمونهگیری و آزمایش بیش از 2 هزار بار از ذرتها تأیید و از ترخیص آن جلوگیری شده است، گفت: افزایش ماندگاری این محموله در گمرک میزان سموم آن را افزایش خواهد میدهد و در صورت مصرف دام، این سم از طریق مواد غذایی همچون محصولات لبنی و غیره... میتواند انسان را آلوده کند.
خجسته افزود: بیش از 200 میلیارد تومان هزینه برای امحاء این ذرتها و بین 700 تا 1000 روز و 7 هزار کامیون سنگین برای حمل و نقل این کالا لازم است و با تخمین میزان آلودگی محیطی، فضای کافی برای امحاء از طریق آتش زدن این محموله نیز وجود ندارد.
نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در پایان با بیان اینکه ذرتها با ارز دولتی به ارزش 35 میلیون دلار وارد کشور شده است، گفت: با گزارش وزرای دولت به رئیسجمهور و حساسیت سلامت مردم، انتظار میرود که 140 هزار تُن ذرت آلوده در انبار بندر امام خمینی پس از قریب 4 سال، تعیین تکلیف شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر