فقط 50 درصد زندانیان امنیتی به مرخصی کرونایی رفته اند / تسویه ابربدهکار بانکی

به گزارش رکنا، غلامحسین اسماعیلی امروز- سه شنبه - در آخرین نشست خبری سال ۹۸ که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد،در خصوص سئوال " رکنا " مبنی بر اینکه تماس های بسیاری  از سوی زندانیان و خانواده های آنان گرفته می شود و ادعا می کنند که فرد مددجو در زندان مبتلا به ویروس کرونا شده است در این باره دستگاه قضا چه اقداماتی انجام داده است و همچنین رئیس سازمان زندانها اعلام کرده بیش از 70 هزار نفر به مرخصی رفته اند ،گفت : لازم می دانم بار دیگر از جامعه پزشکی و پرستاری تشکر می کنم آنها که امروز به عنوان سربازان عرصه سلامت به مردم خدمت رسانی می کنند و از رهبر انقلاب تشکر می کنم که فرمان قرارگاه مبارزه با فساد را صادر کردند و مصوبات ستاد کرونا را لازم الاجرا اعلام کردند. همچنین از نیروهای مسلح و ضابطان قضایی به ویژه نیروی انتظامی تشکر می کنم و تشکری از همکاران قضایی دارم که یک سال کار جهادی انجام دادند و در ماههای پایانی با رسیدگی به پرونده های معوق و در ماه پایان سال همکاری جدی برای مقابله با کرونا داشتند.

اسماعیلی درباره اقدامات پیشگیرانه در زندانها گفت: در زندان‌ها نیز اقدامات بسیار خوبی در زمینه ضدعفونی و توزیع ماسک و دستکش و معاینات مکرر زندانیان انجام شده و وضعیت سلامت زندانیان به صورت مستمر رصد می‌شود.

وی اظهارداشت: به عنوان نمونه در زندان تهران بزرگ علاوه بر استقرار ۴۰ نفر از کادر درمانی خود زندان، سه اکیپ طب اورژانس در زندان مستقر شدند و در تمام زندان‌های دارای جمعیت زیاد، علاوه بر تیم‌های درمانی خود زندان، اکیپ‌های طب اورژانس حضور دارند و به لطف خدا وضعیت آرام و اطمینان بخش در مراجع قضایی و زندان‌ها فراهم شده است.

وی در ادامه در خصوص اعطای مرخصی به زندانیان جرایم سیاسی و امنیتی گفت: زندانیانی که امروز در زندان هستند، زندانی امنیتی هستند و در این بخشنامه برای اعطای مرخصی به زندانیان پیش بینی لازم به عمل آمده است و صراحتا اعلام می کنم آماری که ما جمع بندی کردیم علی رغم فضاسازی هایی که گفته می شد زندانیان امنیتی از این مرخصی محروم هستند اما بیش از ۵۰ درصد از زندانیان امنیتی نیز از این مرخصی استفاده کردند.

اسماعیلی درباره آخرین وضعیت اعطای مرخصی به کل زندانیان گفت: تا امروز حدود ۸۵ هزار نفر از زندانیان از این مرخصی بهره مند شده اند.البته همه استانها و همه جرایم برابر با بخشنامه ریاست محترم قوه قضائیه مشمول مرخصی شدند.

وی ادامه داد: درظرف مدت دو هفته همکاران قضایی ما در واحدهای اجرای احکام پذیرای بیش از ۸۵ هزار خانواده زندانی بودند تا مقدمات اعطای مرخصی انها را فراهم کنند؛ مدارک را بررسی و ضوابط و مقررات قانونی را تطبیق دهند تا ببینند که افراد واجد شرایط هستند. این کار انجام شد و از این جهت وظیفه دارم از همکارانم که این تلاش مجدانه را انجام دادند کمال تشکر را داشته باشم.

رصد زندانیان با سابقه سرقت در مرخصی

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره دغدغه‌های امنیتی شهروندان به دنبال اعطای مرخصی‌های گسترده به زندانیان گفت: امنیت شهروندان دغدغه ما نیز هست و در مسائل امنیت شهروندان با هیچ کس تعارف نداریم.

وی ادامه داد: خود ما شهروند نیز هستیم و تمام تلاش‌مان این است که امنیت شهروندان‌مان تامین شود. برای اینکه این دغدغه وجود نداشته نباشد، تدابیری مختلفی را اتخاذ کردیم و در خود بخشنامه به زندانیانی که آزادی آنها برای مردم مخاطره آمیز است، مرخصی داده نمی‌شود.

اسماعیلی درباره زندانیان دارای سابقه سرقت که به مرخصی رفته اند افزود: با هماهنگی نیروی انظامی، لیست همه این زندانیان به انضمام آخرین آدرس محل اقامت، تاریخ اعطای مرخصی و شروع و پایان آن به مراجع انتظامی ابلاغ شده است که بتوانند از باب احتیاط، اقدامات احتیاطی برای تامین امنیت شهروندان را انجام دهند و این افراد را رصد کنند همچنین تعدادی از این افراد با پابندهای الکترونیکی تحت رصد قرار می‌گیرند.

کار در مجتمع های قضایی متوقف نشده است

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات مراقبتی و بهداشتی در مجتمع‌های قضایی گفت: برای همکاران قضایی بخشنامه را صادر و اعلام کردیم که خیلی از مراجعان به مراجع قضائی به جای مراجعه حضوری می‌توانند مطالب خود را به صورت لایحه ارسال کنند و حتی برای وکلا سامانه فعال کردیم تا دغدغه خدمات الکترونیک قضایی نداشته باشند.

وی افزود: اعلام کردیم پرونده‌هایی که بدون حضور اصحاب پرونده امکان رسیدگی دارند در اولویت رسیدگی قرار گیرد و پرونده‌های دارای تعداد شاکی زیاد تجدید وقت شود و البته اجازه ندادیم کار تعطیل شود.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص مجازات مرتکب مفاسد اقتصادی گفت: امروز مردم شاهد برخورد و مجازات کسانی هستند که مرتکب مفاسد اقتصادی شده‌اند، هستند. مردم ما به جای شنیدن اخبار راجع به غارت بیت المال، گزارشات مربوط به بازگشت اموال غارت رفته به بیت المال را می شنوند و گویای عملکرد مثبت قوه با این کهنه ویروس است.

وی افزود: اخرین رایی که دادگاه ویژه در تاریخ ۲۵ اسفند ۹۸صادر کرد راجع به بخش دیگری از پرونده بانک سرمایه و صندوق تعاونی فرهنگیان است. آقای محمدرضا جهانبانی به اتهام اخلال در نظام اقتصادی و تحصیل مال نامشروع محاکمه شد. این فرد به تنهایی و در قالب شرکت‌های متعدد بیش از ۱۰۰ فقره تسهیلات گرفته و تسهیلات را مسترد نمی کرد که به ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی و محرومیت دائم از مشاغل دولتی محکوم شد. متهم دیگر عمار صالحی فرزند عطاءالله به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی به تحمل ۱۰ سال حبس و محرومیت دائم از خدمات دولتی محکوم شد.

اسماعیلی ادامه داد: یکی از بدهکاران بانکی بیش از ۳ هزار میلیارد از ۱۰ بانک با عناوین مختلف تسهیلات گرفته بود و از تسویه امتناع می کرد و با پیگیری های قضایی بیش از ۵۰ درصد از این بدهی های معوق تا امروز تسویه شده است. بدهی هایی که استرداد شده عبارت است از ۵۳۰ میلیارد تومان در بانک اقتصادنوین ، ۳۲۰ میلیارد تومان در بانک پارسیان، ۲۰۴ میلیارد تومان در بان‌ توسعه صادرات، ۲۰۰ میلیارد تومان در بانک ایران زمین و ۱۴۵ میلیارد تومان در بانک سینا، ۱۱۰ میلیارد تومان در بانک سرمایه، ۵۹ میلیارد تومان در بانک گردشگری، ۲۸ میلیارد تومان در بانک پارسیان، ۲۳ میلیارد تومان در بانک شهر برگشته داده شد. دو فقره ۹۰۰ میلیارد تومان در حق بانک اقتصادنوین و ۵۲۳ میلیارد تومان در حق بانک دی باقی مانده است که اموالی شناسایی شده و امروز ۳۸۰ میلیارد تومان سهام بانکی که به نام بدهکار بانکی بود و نیز ملکهایی توقیف شده است.

اعلام نرخ دیه در سال ۱۳۹۹

وی در پاسخ به سوالی درباره میزان دیه در سال ۱۳۹۹ نیز گفت: به موجب قانون در پایان هر سال برای سال جدید قوه قضاییه باید نرخ دیه را اعلام کند. این موضوع در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضاییه مطرح شد و نرخ دیه برای سال ۹۹ در ماه‌های غیرحرام ۳۳۰ میلیون تومان تعیین شده است که با رشد ۲۰ درصدی نسبت به مبلغ نرخ دیه سال ۹۸ همراه بوده است. سال ۹۸ در ماه‌های غیرحرام دیه ۲۷۰ میلیون تومان بود که در سال ۹۹ به ۳۳۰ میلیون تومان افزایش یافت و از تاریخ اول فروردین سال ۹۹ لازم الاجراست.

پرونده ضرب و شتم یک زن در پیاده رو به دادگاه ارسال شد

اسماعیلی در پاسخ به سوال ایسنا ضرب و شتم یک زن در پیاده رویی در تهران که فیلم آن پخش شد و اینکه آیا در این زمینه پرونده‌ای در قوه قضاییه تشکیل شده و تحقیقات آن به کجا رسیده است؟ گفت: موضوع را در دادستان شهرری اعلام کرد و یکی از خبرگزاری ها در نقد خبر امانت را رعایت نکرد و خبر غیر واقعی منتشر شد. این موضوع مربوط به آبان سال ۹۸ بوده و موضوع در تهران اتفاق افتاده بود و فردی که تحت تعقیب قرار گرفته بود مقیم شهر ری بود و بعد از شکایت ، خانم شناسایی شد و نیابتی به شهرری ارسال شد و تفهیم اتهام شد و به دادسرای تهران معرفی شد و تحت تعقیب قرار گرفت و بررسی کامل انجام و اطلاعات کامل جمع‌آوری شد. رسیدگی دادسرایی آن به اتمام رسیده و پرونده جهت صدور حکم به دادگاه ارسال شده و منتظر رسیدگی همکارانمان در دادگاه هستیم.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه امنیت روانی جامعه مانند امنیت اجتماعی و اقتصادی برای ما اهمیت دارد و با کسانی که امنیت روانی جامعه را به خطر می‌اندازد، برخورد می‌شود گفت: آن کلیپ مدعی پرستاری نیز بررسی شد و این فرد عضو جامعه پرستاری نبود و محتوای مطلب دروغ بود. فرد شناسایی شده و تحت تعقیب است و خبر دستگیری‌اش صحت ندارد و افراد دیگری در استان‌های دیگر در این ارتباط دستگیر شدند.

پیگیری پرونده ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی

اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پیگیری پرونده ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی گفت: قوه قضائیه در دادسرای تهران پرونده ویژه‌ای برای تعقیب آمران و عاملان و معاونان این اقدام ضد بشری تسکیل داده است. پرونده‌ای در این رابطه با بازپرس ویژه و ماموریت ویژه به یکی از معاونان دادستان تهران و همچنین با دادگاه ویژه رسیدگی به امور بین الملل تشکیل شده است و همچنین در همین رابطه یک هیات قضایی برای رسیدگی به این پرونده تشکیل شده است. در کنار این یک هیات، یک هیات دیگر متشکل از وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، قوه قضائیه، ستاد حقوق بشر و نیروی قدس سپاه و هیات مستشاری تشکیل شده است. همچنین ارتباطاتی با قوه قضائیه عراق انجام شده و هیاتی از این قوه به ایران آمده است و به زودی هیات قضائی ما به عراق عازم می شوند و پیگیری مجدانه ما در این رابطه ادامه خواهد داشت.

بازداشت ۶۰ متهم در روزهای اخیر

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که قوه قضائیه در سه حوزه کشف اقلام بهداشتی، توزیع و رسیدگی به پرونده محتکران و توزیع این اقلام چه اقداماتی داشته است، گفت: کشف را بیشتر ضابطین انجام می‌دهند گزارش‌هایی که به ما واصل شده حاکی از این است که کشفیات زیادی داشتیم، مجموعه کشفیات از لحاظ صلاحیت در دو حوزه تعزیرات و قوه قضائیه است. ظرف چند روز فقط در تهران بیش از ۶۰ متهم دستگیر و روانه زندان شدند و ۳۰ فقره رسیدگی دادسرای آن تمام شده و با کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است.

اوی در پاسخ به این سوال که مقام معظم رهبری امسال را سال رونق اقتصادی نامگذاری کرده بودند، قوه قضائیه در این راستا چه برنامه‌هایی داشت، گفت: از تعطیلی بیش از ۵۰۰ واحد صنعتی جلوگیری شد. خوشبختانه توانسته ایم با تدابیر قضائی ضمن رسیدگی به این پرونده‌ها در این حوزه، توانستیم در سال ۹۸، ۹۹۴ واحد صنعتی با حمایت دستگاه قضائی یا از تعطیلی آن جلوگیری شد و یا اگر تعطیل شد به چرخه تولید بازگشت.

تسویه بدهی‌های یک ابر بدهکاربانکی دیگر

سخنگوی قوه قضائیه درباره بدهکاران بزرگ بانکی گفت: یکی از بدهکاران بزرگ بانکی که به ده بانک کشور بدهی داشت با پیگیری‌های قضائی به عمل آمده و در فرایند رسیدگی بیش از ۵۰ درصد بدهی‌ها معوق تا امروز تسویه شده است.

وی ادامه داد: ۵۳۰ میلیارد تومان به اقتصاد نوین، ۲۰۴ میلیارد به بانک توسعه صادرات ۱۴۵ میلیارد به بانک سینا ۱۱۰ میلیارد به بانک سرمایه ۵۹ میلیون تومان به گردشگری ۲۳ میلیارد به بانک شهر بازگردانده و تسویه شد.

اسماعیلی گفت: بابت این پیگیری‌ها اموالی از این فرد شناسایی و ۳۸۰ میلیارد تومان دیگر از سهام شرکت‌های دیگر که به نام این متهم بود هم شناسایی شد و ملکی در منطقه ۲۲ تهران و ملکی در منطقه آجودانیه از این متهم توقیف شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی