در نشست تخصصی «مستندسازی از راه دور» مطرح شد؛
مهرداد اسکویی: به عشق دیدن فیلمهای جدید داور جشنوارهها بودهام/حضور وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی در یک نشست
رکنا: مهرداد اسکویی کارگردان و استاد نشست تخصصی «مستندسازی از راه دور» چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران بیان کرد: به عشق دیدن فیلمهای جدید و کشف ذهنها و احساسات مختلف داوری بسیاری از جشنوارهها را قبول کردهام.
به گزارش رکنا به نقل از ستاد خبری چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ، نشست تخصصی «مستندسازی از راه دور» با حضور مهرداد اسکویی و حمیدرضا فتورهچیان شامگاه یکشنبه ۳۰ مهر در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهرداد اسکویی فیلمساز و استاد سینما گفت: مستندسازی شبیه به فیلمسازی نیست. من در مستندسازی یاد گرفتم که باید با کاراکترها ارتباط خوبی بگیرم.
وی ادامه داد: امروز کارگردانی خوب به این نیست که به یک ایده یا داستان خوب فکر کنید و آن را بسازید. یکی از دلایلی که به فیلمسازی از راه دور رسیدم نکاتی بود که از زندهیاد عباس کیارستمی یاد گرفتم.
اسکویی افزود: من در جزیان کار کاملا میدانم چه کار میخواهم بکنم؛ وقتی جایگاه خود را به عنوان کارگردان در اثر حفظ کنید امکانات بیشتری را به فیلم خود میدهید که باعث موفقیتتان میشود.
در ادامه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی، یزدان عشیری مشاور رییس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی، علیرضا اسماعیلی دستیار و مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی و مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره دقایقی در این نشست حضور یافتند.
اسکویی ادامه داد: یک اتفاق ویژه در کارگردانی مستند وجود دارد که آن هم تکرار است؛ در ۱۵ سال و گام به گام در فیلمهایم سعی کردم کارگردان را حذف کنم یا تا آنجایی که میشود خود را کنار بکشم و کاراکتر فیلم خودش تصویر بگیرد و اطلاعات بدهد. فیلمسازی از راه دور یک استودیو تک نفره شخصی است. پیشنهاد میکنم در فیلمسازی از راه دور تا آنجا که ممکن است برداشتها و زوایای بیشتری گرفته شود.
وی افزود: یکی از مهترین بخشهای فیلمسازی از دور، تدوین است و همچنین باید درک عمیقی از تکنولوژی مورد استفاده داشته باشید.
اسکویی تاکید کرد: من به عشق دیدن فیلمهای جدید و کشف ذهنها و احساسات مختلف داوری بسیاری از جشنوارهها را قبول کردم تا با فیلم دیدن بدانم فیلمسازان مختلف چگونه جهان خود را خلق میکنند.
وی گفت: چگونه گذراندن عمرتان خیلی مهم است و اینکه بدانید یک تکنولوژی چطور میتواند به شما کمک کند. وقتی شما میخواهید چیزی را خلق کنید باید برای آن حوصله به خرج و اجازه دهید تا به درستی شکل بگیرد. ما در مستندسازی استوری برد نداریم و باید بدانیم با استفاده از تکنولوژی چطور فیلم بسازیم، بسیار مهم است.
اسکویی درپایان این نشست عنوان کرد: من مستندسازم و عاشق قصه هستم. امکان ندارد فیلم من روایت نداشته باشد. به نظرم سینما در زمان شکل میگیرد و فلسفه و شکل زمان در فیلم مهم است. وقتی در مستندسازی یک پلان میگیرید یعنی از جهان درون خود تصویری را ثبت میکنید. همچنین معتقدم ایجاد حسهای ناب به خصوص در قالب مستند درجه یک است.
شایان ذکر است این نشست تخصصی با عنوان کارگردانی از راه دور با طرح موضوعات و سرفصلهای مختلفی از جمله ارتباط زیاد، تمرین زیاد، تیمات را بشناس!، به تیمات اعتماد کن(امانه خیلی زیاد)!، درک عمیقی از تکنولوژی مورد استفادهات داشته باش!، نقشهای برای دریافت فایلهایت داشته باش و… برگزار شد.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ در پردیس سینمایی ملت در حال برگزاری است.
ارسال نظر