نتفلیکس؛ ثروتمندترین 21 سالهجهان
رکنا: اگر اهل فیلم و سریال خارجی باشید قطعاً نام «نتفلیکس» را شنیده یا برخی از محصولات آن را تماشا کردهاید. مهم ترین سرویس تماشای آنلاین فیلم و سریال در جهان که کارش را از کرایه دادن دیویدی فیلمهای سینمایی آغاز کرد و حالا به سمبل سرویسهای آنلاین فیلم و سریال در دنیا تبدیل شده است. 155 میلیون خانواده در سراسر دنیا مشترک نتفلیکس هستند و صدها میلیون نفر دیگر مانند ما ایرانیها، بدون پرداخت حق اشتراک، محصولات این شرکت را تماشا میکنند. پنج نکته خواندنی را از این شرکت بزرگ و محصولات موفقش بخوانید:
1- یک جوان 21 ساله
نتفلیکس در قیاس با رقبای خود در صنعت سرگرمی، بسیار جوان است. در حالی که جوانترین شرکت فیلم سازی هالیوودی بیش از 90 سال پیش تأسیس شده، نتفلیکس دو ماه دیگر تولد 21 سالگیاش را جشن میگیرد. با این حال به دلیل گسترش اینترنت پرسرعت، تلفنهای همراه و تلویزیونهای هوشمند و البته عصر طلایی سریالهای تلویزیونی، در همین عمر کم، بیشترین رشد ارزش سهام را داشته و تا این اندازه ثروتمند شده است.
2- دومین سرگرمیساز ثروتمند دنیا
حدود یک سال پیش، نتفلیکس با عبور از مرز 153 میلیارد دلار دارایی، از «والت دیزنی» بزرگ ترین کمپانی فیلم سازی دنیا عبور کرد و نهتنها در عرصه فیلم و سریال، بلکه در صنعت سرگرمی نیز به عنوان پرارزش ترین شرکت در دنیا مطرح شد. اگرچه این عنوان را به تازگی از دست داده است و دلیل آن، معاملهای 80 میلیارد دلاری بود که طی آن، شرکت والت دیزنی شرکت فاکس قرن بیستم را خرید و به دارایی خود افزود. با این حال رشد فوقالعاده سهام نتفلیکس، این نوید را میدهد تا به زودی دوباره ثروتمندترین سرگرمیساز جهان شود.
3- مخالفت با سینما
نتفلیکس برای آن که مردم سراسر دنیا برای تماشای آثار این شرکت دستبهجیب شوند، از ابتدای راهاندازی سرویس آنلاین خود، اجازه اکران فیلمهایش را در سینماها نداد. به همین دلیل حتی دعوایی میان طرفداران سرشناس شکل سنتیتر سینما با این شرکت درگرفت که در رأس آنها، استیون اسپیلبرگ و جشنواره کن قرار داشتند. نتیجه آن شد که فیلمهای نتفلیکس در جشنواره کن حضور ندارند ولی اسپیلبرگ موفق نشد فیلمهای نتفلیکس را از شرکت در اسکار محروم کند. با این حال در یک سال اخیر، چند اثر نتفلیکس که از امیدهای اسکار بودند، اکرانهای محدودی داشتند؛ مانند «روما» که فقط برای چند روز در 147 سالن سینما اکران شد. این تعداد سالن در برابر اکرانهای معمول هالیوود که حداقل در سه هزار سالن انجام میشود، بسیار ناچیز است.
4- محصولات مهم نتفلیکس
نتفلیکس که تا سال 2012 فقط به توزیع فیلمها و سریالها میپرداخت، در پانزدهمین سال فعالیت، اولین محصولات اورجینال خود را به بازار فرستاد. اولین محصول تولیدشده توسط این سرویس، سریال نروژی «لیلهمر» بود که قبل از نتفلیکس، از یک شبکه تلویزیونی نروژی پخش شد. یک سال بعد، درام سیاسی «خانه پوشالی» با بازی کوین اسپیسی، به اولین محصولی تبدیل شد که این سرویس به طور اختصاصی پخش کرده و تا همین امروز شناختهشدهترین محصول نتفلیکس هم بوده است. سریالهای «نارکوها»، «تاج»، «شکارچی ذهن» و «تاریک» مهمترین محصولات این شرکت بودهاند.
5- الگوی ویاودیهای ایرانی
نتفلیکس از آن جا که اولین سرویس آنلاین فیلم و سریال بوده، در سالهای فعالیت خود، به الگوی رقبای ایرانیاش تبدیل شده است. اتفاقاً یکی از اولین سرویسهای VOD داخل کشور وقتی راهاندازی شد، اوایل از عنوان «نتفلیکس ایرانی» استفاده میکرد. همین حالا هم که برخی از این سرویسها با سرمایهگذاریهای گاهی سنگین، محصولات اورجینال تولید میکنند، گاهی از عناوینی مشابه با آن استفاده می کنند.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر