شهردار تهران در صحن علنی شورای شهر مطرح کرد
مختومه شدن ۱۶ هزار میلیارد تومان از پرونده های شهرداری تهران / حدود یک میلیون مسکن در تهران کم داریم
رکنا: شهردار تهران ضمن اشاره به کمبود حدود یک میلیون مسکن در تهران از مختومه شدن ۱۶ هزار میلیارد تومان از پروندههایی که در محاکم برای شهرداری تهران باز بود، خبر داد.
به گزارش رکنا، علیرضا زاکانی صبح امروز با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران ضمن عرض تسلیت به کشته شدگان و بازماندگان زلزله روز گذشته در هرمزگان، گفت: امروز ده ماه و یک روز است که در شهرداری مشغول به فعالیت هستم و حاصل این مدت کارهای انجام شده در نمایشگاهی در بوستان گفتوگو در معرض دید قرار خواهد گرفت و از طرفی دیگر افق و دیدگاهی را که در شهر دنبال میکنیم، در یک همایش سرمایه گذاری در برج میلاد در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه من نکاتی را در نمازجمعه نیز عنوان کردم، گفت: در این مدت توانستیم بالغ بر ۱۶ هزار میلیارد تومان از پروندههایی که در محاکم برای شهرداری تهران باز بود به نفع شهرداری خاتمه دهیم و بالغ بر ۷۰۰۰ میلیارد تومان نیز از محل مشارکتهایی که سوابق باقیمانده بود و سهم شهرداری در آن مورد توجه قرار نگرفته بود به شهر برگردانیم و این سرمایهها آماده تهاتر و یا استفاده به نفع شهر هستند.
زاکانی با بیان اینکه ما در خدمتمان سه کلمه محوری خدمت، مشارکت و پیشرفت را سرلوحه کار خودمان قرار دادیم که تمام توجهات و کارهایمان حول این سه کلمه میچرخد، گفت: یک افق بلندمدت ۱۰ ساله در نظر گرفتیم و تلاش ما این است که در عرصه کالبدی شهر بتوانیم با محوریت ۳۲۵ ایستگاه مترو و خطوط بی آر تی نوسازی را در شهر انجام دهیم و حتی برای ایستگاههایی که هنوز ساخته نشدهاند تا شعاع ۸۰۰ متری پیرامون آن برنامه ریزی کردیم. به گونهای که در منطقه ۷ سه ایستگاه مترو وجود دارد که در کمیسیون ماده ۵ برای این ایستگاهها برنامه ریزی خواهد شد و نگاه بلندمدت تحول شهر و نوسازی را در دستور کار قرار دادیم.
به گفته شهردار تهران، در این طرح کالبدی شهر تنها با لحاظ قرار دادن ایستگاههای مترو حدود ۴۹ درصد پارسلهای شهری و با اضافه کردن ایستگاههای بی آر تی ۶۲ درصد مساحت کل تهران وارد این طرح میشوند که به نوعی بزرگترین کلان پروژه ما است که البته ما در کنار نوسازی اهداف دیگری را نیز پیگیری میکنیم که یکی از آنها ایمنی شهر است. چرا که بیش از ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم و رهایی از این مسئله تنها با نوسازی دقیق، علمی و گسترده انجام پذیرد و همچنین ایجاد زمینه تحرک بیشتر و تردد پیاده مد نظرمان است. چرا که ما متوسط روزانه ۲۵۰۰ قدم بر میداریم اما در برخی کشورها این عدد بالای ۱۳ هزار قدم است.
وی با بیان اینکه توجه به معماری ایرانی و اسلامی و همچنین ارائه تسهیلات و همچنین کسب منابع برای توسعه زیرساختهای شهری مورد توجه است، گفت: برای تکمیل خطوط هفت گانه به ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و برای ساخت خطوط ۸ تا ۱۱، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول لازم است و این اعتبار جز از این طریق ممکن نیست.
وی با بیان اینکه ساخت خطوط جدید و ایستگاهها در یک افق ۲۰ ساله تدوین شده اما اگر منابع محیا شود، این مدت میتواند به پنج سال نیز تقلیل یابد، گفت: مشکل اصلی ما کمبود منابع است.
تهرانیها باید ۶۵ درصد حقوق خود را صرف اجازه یک خانه ۷۵ متری کنند
وی با بیان اینکه ما ماههاست که به دنبال مسئله جذب مشارکت در شهر هستیم، گفت: اقدامات ما حول رفع نیازهای جامعه است و اولین نیاز مردم نیز موضوع مسکن است. چرا که بررسیها نشان داده در حال حاضر با جمعیت ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری ساکن تهران حدود یک میلیون مسکن کم داریم و همچنین افزایش تقاضا باعث ایجاد سوداگری مسکن و تبدیل مسکن به یک کالای سرمایهای شده و این در حالیست که ۵۱ درصد شهروندان اجاره نشین هستند و باید ۶۵ درصد حقوق خود را صرف اجازه یک خانه ۷۵ متری کنند و هم خریدار و هم مستاجر گرفتار یک بلایی به نام گرانی مسکن شده است و بر همین اساس ما اهداف کوتاه، میان و بلندمدت برای پوشش این مسئله در نظر گرفتهایم.
وجود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی عمدتا در شمال تهران
زاکانی در تشریح برنامههای کوتاه مدت شهرداری، گفت: در حوزه استیجاری مساعدتهایی خواهیم داشت و با ایجاد زمینههای نظارت از طریق اطلاعاتی که موجود است به دولت کمک میکنیم. چرا که ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی عمدتا در شمال تهران داریم که میتواند وارد چرخه شود و در حوزه ساخت و ساز نیز، افزایش تسهیلات ساخت و ساز، کاهش زمان صدور پروانه را مد نظر داریم، به گونهای که در حال حاضر ۳۶۰ روز زمان صدور پروانه است و وعده داده بودیم که این مدت به زیر دو ماه کاهش یابد. البته بر اساس قانون این مسئله باید به زیر یک هفته برسد.
وی افزود: البته در برخی مناطق این زمان زیر دو ماه است و در برخی مناطق این زمان پنج ماه است اما دو گلوگاه به نام کمیسیون ماده هفت و نما داریم که در صورت تسهیل، این مدت زمان کاهش مییابد. البته روز گذشته با بازرسی کل کشور جلسه گذاشتیم تا اطلاعات و امکانات سایر دستگاهها که در امر صدور پروانه فعال هستند به شهرداری متصل شود که این مسئله زمانبر است و اگر این زیرساختها فراهم شود ورق بر میگردد.
شهردار تهران با بیان اینکه در حوزه کوتاه مدت ارائه مشوقهایی را در دستور کار قرار دادیم، گفت: در سال گذشته تنها ۷۲ پرونده در کمیسیون ماده ۵ بود که عمدتا خواستار افزایش طبقات بر خلاف طرح تفصیلی داشتند؛ اما امروز این نوع نگاه یک نگاه فرعی در شهرداری است و ما سعی داریم با تغییر پهنه محلات تهران را زنده کنیم، چرا که میبینیم مثلا یک خیابانی که گل سر سبد تهران بوده امروز در معرض آسیب است. مثلا در هفته گذشته تغییر پهنه خیابان قزوین مورد توجه قرار گرفت. البته مشوقهایی نیز در گذشته وجود داشت که در قالب تبصره ۱۵ بررسی شد که آن هم مسئله طبقه اضافی در بافت فرسوده بود که تا سال ۹۸ انجام میشده اما بعد از آن قفل شده است که این مسئله نیز هفته قبل ابلاغ شد.
وی افزود: در حوزه برنامههای میان مدت در قرارگاه مسکن فعال هستیم و قرار شده که سالانه تسهیلات ساخت ۱۸۰ هزار مسکن فراهم شود که تا کنون تسهیلات ساخت ۱۲۰ هزار واحد فراهم شده و ما در حوزه زیرساختی کار میکنیم و کار دستمان نگرفتیم.
ارسال نظر