باغات از بین رفته تهران باید احیا شود / حفظ باغات باقی مانده با TDR

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران در مورد اصلاح آئین نامه نوعیت باغات تهران با اشاره به موضوع "تی. دی. آر"، یا انتقال حق توسعه، گفت: حفظ باغات، برای تهران بسیار ارزشمند است به همین دلیل باید برای مالکان باغات باقی مانده شهر، راه حلی اتخاذ کنیم تا آنها برای حفظ باغات خود تشویق شوند؛ لذا توجه به موضوع انتقال حق توسعه، می تواند در این زمینه راهگشا باشد.

وی با بیان اینکه تی دی آر، یک مساله پیچیده است و بر همین اساس شورای شهر از شهرداری خواسته که لایحه ای در این زمینه ارائه کند، گفت: به طور کلی در «تی دی آر» به مالکان زمین هایی که بر اساس طرح تفصیلی برای پلاک هایشان محدودیتی ایجاد شده می توان تراکم مورد نظر را در یک فضای دیگر ارائه کرد.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران درباره ساخت و ساز در باغات نیز با تاکید بر اینکه به هیچ وجه اجازه ساخت و ساز در باغات را نمی دهیم، افزود: ما در بررسی پرونده باغات، با پرونده هایی مواجه هستیم که سابقه زمین و عکس های هوایی نشان می دهد که درختان ملک، به دلایل مختلف از بین رفته است که در بررسی ها نقش مداخلات انسانی آشکار است؛ به همین دلیل از آنجایی که باغات ارزشمند باید حفظ شوند، طبق قانون با مالکان متخلف برخورد می شود و باید باغات از بین رفته نیز احیا شود.

عباسی با بیان اینکه برخی ساخت و سازها در باغات بر اساس مصوبه برج - باغ در گذشته انجام شده است، ادامه داد: روی سخن ما با املاکی است که اسناد و تصاویر ماهواره ای گواه باغ بودن این املاک است؛ اما حالا که پرونده این املاک برای تعیین نوعیت به شورا آمده، می بینیم که اثری از درخت نیست و قطعا این، تخلف است.

وی افزود: پرونده هایی که رأی باغ دارند و باغ شناخته شده اند، به دلیل ارزش اکولوژیک درختان باید حفظ شوند، در غیر اینصورت برابر ماده  ۴ با مالک برخورد می شود و مالک باید باغ را مجددا احیا کند و اگر علاوه بر تخریب درختان، ساخت و سازی نیز فراتر از حدود قانونی انجام شده باشد، پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده خواهد شد.