پیرهادی: ضرورت همکاری بیشتر دانشگاه و حوزه محیط زیست

به گزارش رکنا، نشست هم اندیشی بانوان فعال در حوزه محیط زیست، به مناسبت گرامی داشت هفته زن و مادر در سالن اجتماعات شهرداری منطقه ۲ تهران، امروز دوشنبه برگزار شد.

این نشست با حضور سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست، شینا انصاری  مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران، مهدی صالحی شهردار منطقه ۲ تهران، برگزار شد.

همچنین در این نشست که با حضور فعالان محیط زیست از گروه های مردم نهاد، اساتید زن دانشگاه ها، خبرنگاران فعال در حوزه محیط زیست و جمعی از خانواده شهدای محیط زیست حضور داشتند.

در این نشست فعالان محیط زیست مطالبی را در حوزه محیط زیست تهران مطرح کرده و بر ضرورت همکاری بیشتر دانشگاه و حوزه محیط زیست تاکید کردند.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست اظهار داشت: موضوع بانوان به عنوان افرادی که نقش به سزایی در حوزه محیط زیست، اداره،  مدیریت و تربیت نسل آینده دارند، این جلسه تشکیل داده شد.

وی با بیان اینکه این جلسه نقطه آغاز هم‌اندیشی و دریافت نظرات کارشناسان و اساتید دانشگاه ها است، گفت: آلودگی هوا از جمله اولویت های محیط زیستی در تهران است شهردار تهران نیز به این موضوع اهتمام دارند.

پیرهادی با اشاره به ضرورت احصای نقش و سهم آلاینده کننده های هوا، عنوان کرد: صنایع، خودورد های سنگین، موتور سیکلت ها و ... نقش و سهم متفاوتی در آلودگی هوا دارند.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۸ دستگاه و سازمان ها  در حوزه رفع آلودگی هوا مسئولیت دارند، اظهار داشت: شهرداری تهران هم در این حوزه وظایفی دارد و موضوعاتی را باید پیگیری کند.

عضو‌شورای شهر تهران، توسعه و گسترش فضای سبز را از فعالیت های شهرداری تهران در حوزه رفع آلودگی هوا عنوان کرد و افزود:  برای تحقق این امر، در مناطق ۱۶، ۱۷ و ۹ ، تا کنون سه باغ در دستور کار خرید فرار گرفته شده تا در اختیار شهروندان برای استفاده عموم قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در موضوع آلودگی هوا، مهمترین مسأله عدم خروج خودرو های فرسوده است، عنوان کرد: وجود چهار میلیون موتور سیکلت فرسوده و چهار میلیون خودرو شماره گذاری شده در تهران گویای این امر است.

 رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: با ادامه روند کنونی و عدم خروج خودروها و موتورسیکلت های فرسوده، در سال های آینده وضعیت ناهنجاری را شاهد خواهیم بود .

پیرهادی با بیان اینکه دولت باید سیاست های تشویقی را برای خروج منابع آلاینده متحرک انجام دهد، گفت: اتوبوس ها و تاکسی ها هم وضعیت خوبی ندارند.

وی تاکید کرد که صنایع نیز بخشی از آلایندگی را تولید می کنند که خطر آفرین است و باید سهم همه منابع آلاینده کننده هوا، مشخص می شود.

پیرهادی با بیان اینکه اختلاف نظر در سهم این آلاینده ها وجود دارد ، گفت: به دنبال این هستیم که آمار ها و درصد هر کدام از منابع آلاینده هوا مشخص شود.

وی درباره آلودگی آب نیز تاکید کرد که کیفیت آب در شهر تهران یکی از موضوعات کلیدی این دوره است.

پیرهادی عنوان کرد که آب تهران در وضعیت مناسبی قرار دارد اما مخاطراتی در این حوزه وجود دارد که نسبت به رفع آن اقدام شده و قرار است برای خرید دستگاهی جهت سنجش کیفیت آب، اقداماتی انجام شود.

عضو‌شورای اسلامی شهر تهران افزود: موضوعاتی هم از سوی فعالان محیط زیست ارایه می شود که در حال بررسی و رفع آن هستیم.

رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در موضوع آب های روان نیز پیگیر هستیم، اظهار داشت: مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان را دنبال کنیم که موضوع مهمی در محیط زیست و حوزه ای و فاضلاب است.

وی گفت: در چند سال گذشته نسبت به اجرای مبحث ۱۶ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان که مباحث مهم محیط زیستی هستند، کم توجهی شده است.

پیرهادی تاکید کرد که در سال جدید بیش از ۱۰ کارگروه در کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری مرتبط با محیط زیست کار علمی و تخصصی انجام خواهند داد.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه های مختلف در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر اظهار داشت: برای بررسی آلودگی صوتی و خاک و ... نیز کارگروه های تشکیل شده است.

به گفته وی، دوره جاری مدیریت شهری حتما نسبت به موضوعات محیط زیست دغدغه مندانه تلاش خواهد کرد و در کنار ان، نگاه دستگاه‌های اجرایی در سال های اخیر باید مجدانه تر باشد.