صارمی: طرح های توسعه شهری، پاسخگوی نیازهای شهر نیست

به گزارش رکنا، معاون شهردار تهران در این جلسه با انتقاد از آسیب هایی که طرح های توسعه، به شهر وارد کرده اند، گفت: برای شهری مانند تهران که متخصصان و مهندسان خبره ای را در مجموعه مدیریت شهری دارد، دیکته کردن جزئیات برای اجرای پروژه ها و محدود کردن اختیارات، بسیار آسیب زا است، همان گونه که امروز مشاهده می کنیم، انحرافات از طرح های توسعه شهری، چه صدماتی را به شهر وارد کرده است.

وی ادامه داد: امروز طرح های توسعه، دیگر پاسخگوی نیازهای شهر نیستند و بهتر است به جای تجویز این طرح ها، محورهایی به عنوان الزامات و ملاحظاتی از جمله ملاحظات ژئوتکنیک، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای اجرای پروژه ها به شهرداری ابلاغ شود تا در اختیار مناطق قرار گیرد و مابقی مسیر توسط متخصصان شهرداری پیش برود.

صارمی با بیان اینکه امروز نگاه صفر و صدی به شهر جوابگوی مشکلات نیست، اظهار داشت: ما باید طوری عمل کنیم تا کار مردم تسهیل شود، نه اینکه یک شهروند برای دریافت پروانه، عدم خلاف و پایان کار، سال ها بلاتکلیف بماند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت شورای اسلامی شهر تهران، گفت: ما می بایست حکمرانی محلی را تمرین کنیم و در این مسیر باید با کمک شورای اسلامی شهر، بتوانیم ظرفیت های قانونی را برای پیشبرد امور در راستای تسهیل گری در کار مردم ایجاد کنیم.

صارمی 1

ساماندهی نماهای شهر باید از طریق اقدامات ایجابی انجام شود

 وی در ادامه با بیان اینکه سیمای امروز شهر تهران مناسب پایتخت کشور نیست، گفت: در حوزه ساماندهی سیما و منظر و نماهای ساختمانی، باید کارهای ایجابی انجام شود، یعنی ضوابطی برای نما داشته باشیم و در کنار آن به عنوان مثال مسابقه ای برای نماهای خوب داشته باشیم تا مردم و طراحان به تولید نمای مناسب و خوب تشویق شوند.

معاون شهرداری تهران اضافه کرد: توجه به کیفیت فضاهای عمومی شهر و کیفیت زندگی مردم امری ضروری است و ارتقاء کیفیت فضا و کیفیت زندگی مردم نیاز به برنامه دارد، باید برای فضاهای عمومی شهر طراحی انجام شود، چراکه سیمای شهری جذاب، یکی از عوامل مهم در ایجاد تعلق خاطر به شهر و محل زندگی است.

ضرورت تهیه الگو برای تسهیل صدور پروانه ساختمانی

صارمی، طولانی بودن زمان صدور پروانه را یکی ازعوامل نارضایتی شهروندان دانست و بیان کرد: امروز دریافت پروانه ساختمانی، نفس مردم را گرفته و موجب هدر رفت زمان و توان مالی آن ها شده است. تاکنون یک سری از اقدامات برای رفع این مشکل انجام شده اما به دلیل نبود زیرساخت های لازم، تکراری بودن فرآیندها و هم پوشانی فعالیت کارشناسان متعدد، کمکی به تسهیل صدور پروانه ساختمانی نشده است. ضمن اینکه بخشی از طولانی شدن زمان اخذ مجوز ساختمانی مربوط به دریافت استعلامات از سازمان های خارج از مجموعه مدیریت شهری است.

وی تصریح کرد: شهرداری تهران به عنوان نهادی که یکی از وظایف مهم آن صدور پروانه ساختمانی است باید نسبت به تهیه الگویی برای تسهیل صدور مجوز ساختمانی اقدام کند و اولین گام برای انجام این مهم، آسیب شناسی و شناسایی گلوگاه ها در مسیر صدور پروانه و ارائه راه حل برای آن ها است. به عنوان مثال، در این فرآیند بخش های غیرضروری وجود دارد که باید حذف شود یا برخی از استعلامات توسط چند کارشناس انجام می شود که می تواند یک کارشناس این وظیفه را به عهده داشته باشد.

معاون شهرداری تهران افزود: ایجاد روزشمار برای صدور مجوز ساختمانی یکی از دیگر اقداماتی است که اجرای آن باید در دستور کار قرار بگیرد؛ همچنین ضروری است، عزیزان نظام مهندسی که بخشی از فرآیند صدور پروانه به عهده آن ها است تسریع لازم را داشته باشند.