سورپرایز بزرگ آقای ماسک / با فیلترنت خداحافظی کنیم؟

در ماه اوت ۲۰۲۲، شرکت‌های تی موبایل یو اس و اسپیس ایکس اعلام کردند که اپراتور تلفن همراه آمریکایی قصد دارد از ماهواره‌های استارلینک شرکت اسپیس ایکس ایلان ماسک استفاده کند. این استفاده به منظور فراهم‌کردن خدمات تماس تلفنی ماهواره‌ای برای کاربران تلفن همراه در برخی مناطق آمریکا خواهد بود.

ماهواره‌های استارلینک که مانند یک برج سلولی در فضا کار می‌کنند، به جای استفاده از تجهیزات تخصصی، با تلفن‌های موجود کاربران کار می‌کنند تا امکان ارسال پیام‌های متنی را در مناطقی که سیگنال‌های شبکه تلفن همراه ضعیف هستند یا وجود ندارند، فراهم کنند. کیت تایس، مدیر ارشد مهندسی سیستم های کیفیت اسپیس ایکس، در یک پخش اینترنتی برای پرتاب سه شنبه گفت: اسپیس ایکس در مرحله بعدی، قادر به ارائه خدمات صوتی و داده خواهد بود.

سایر اپراتورهای تلفن همراه در سراسر جهان شامل شرکت کی دی دی آی ژاپن، اپتوس استرالیا، وان ان زد نیوزیلند و راجرز کانادا، با شرکت اسپیس ایکس برای عرضه فناوری «مستقیم به سلولار»، همکاری خواهند کرد.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت تی موبایل اعلام کرد خدمات «مستقیم به سلولار»، ابتدا با پیام متنی آغاز خواهد شد و سپس با عرضه امکان تماس صوتی و داده در سال های آینده، گسترش پیدا می‌کند.

اینترنت ماهواره‌ ای، به عنوان یک فناوری ارتباطی، دارای مزایایی است که آن را در برخی شرایط و مواقع مورد توجه قرار می‌دهد. برخی از مزایای اینترنت ماهواره‌ای عبارتند از:

پوشش جغرافیایی گسترده: اینترنت ماهواره‌ای قابلیت پوشش دهی به مناطق دورافتاده و دشوار الرسیدن را دارد. به عنوان مثال، در مناطق روستایی، بیابانی، یا مناطقی که ارتباط ارتباط زمینی خوبی ندارند، اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد.

اتصال پایدار: اینترنت ماهواره‌ای از طریق ماهواره‌های در فضا به دستگاه متصل می‌شود، بدین ترتیب از مشکلاتی که ممکن است در اتصالات زمینی، مانند قطعی و نوسانات سرعت، رخ دهد، در اینترنت ماهواره‌ای جلوگیری می‌شود. این باعث می‌شود که اتصال پایدارتری برای کاربر فراهم شود.

سرعت بالا: اینترنت ماهواره‌ای معمولاً سرعت بالایی را در انتقال داده‌ها ارائه می‌دهد. این به کاربران اجازه می‌دهد تا به طور همزمان و بدون تأخیر در دانلود و بارگیری فایل‌ها، استریم ویدئو، بازی آنلاین و اجرای برنامه‌های تحت وب بپردازند.

انعطاف‌پذیری: اینترنت ماهواره‌ای به کاربران امکان می‌دهد تا در هر مکانی که پوشش ماهواره‌ها وجود داشته باشد، از اینترنت استفاده کنند. این انعطاف‌پذیری به خصوص برای مسافران، کمپینگ، کشتی‌رانی و ماموران نظامی می‌تواند بسیار مفید باشد.

عدم وابستگی به زیرساخت‌های محلی: در برخی مناطق، زیرساخت‌های ارتباطی محلی ممکن است ناکافی یا ناموجود باشند. با استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، کاربران مستقل از زیرساخت‌های محلی قادر به دسترسی به اینترنت هستند.

به هر حال، باید توجه داشت که اینترنت ماهواره‌ای همچنین دارای محدودیت‌ها و مشکلاتی مانند هزینه بالا و تأخیر در ارسال ودریافت داده‌ها است. همچنین، نواحیی که دسترسی به آسمان را محدود کرده و موانعی مانند ساختمان‌ها و درختان می‌توانند تأثیر منفی بر کیفیت اتصال داشته باشند. در نتیجه، قبل از استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، بهتر است شرایط محلی و نیازهای خود را با دقت ارزیابی کنید.

اتصال اینترنت ماهواره ای به گوشی های هوشمند

اتصال اینترنت ماهواره‌ای به گوشی‌های هوشمند ممکن است به دو روش اصلی انجام شود: اتصال مستقیم: برخی از گوشی‌های هوشمند از قابلیت دریافت سیگنال ماهواره‌ای برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند. در این حالت، گوشی هوشمند مستقیماً به سیستم ماهواره‌ای متصل می‌شود و سیگنال‌های ارسالی و دریافتی از فضا را پردازش می‌کند. این روش به کاربر امکان می‌دهد تا با استفاده از گوشی هوشمند خود به اینترنت ماهواره‌ای دسترسی پیدا کند.

اتصال از طریق مودم: یک روش دیگر برای اتصال گوشی هوشمند به اینترنت ماهواره‌ای، استفاده از یک مودم ماهواره‌ای است. مودم ماهواره‌ای به عنوان یک واسط بین سیستم ماهواره‌ای و گوشی هوشمند عمل می‌کند. سیگنال‌های ماهواره‌ای را دریافت کرده و آنها را به سیگنال‌های قابل فهم برای گوشی هوشمند تبدیل می‌کند. گوشی هوشمند سپس از طریق Wi-Fi، بلوتوث یا کابل USB به مودم ماهواره‌ای متصل می‌شود تا به اینترنت ماهواره‌ای دسترسی پیدا کند.

در هر دو حالت، پیشنهاد می‌شود قبل از خرید و استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، اطلاعات دقیقی درباره تکنولوژی مورد نیاز، قابلیت‌ها و محدودیت‌های موجود در گوشی هوشمند و مودم ماهواره‌ای مورد نظر خود داشته باشید. همچنین، هزینه‌ها، سرعت اینترنت، و محدودیت‌های مصرف داده نیز باید مورد بررسی قرار گیرند تا بهترین راهکار برای نیازهای خود را انتخاب کنید.

وبگردی