نامزدهای بفتا معرفی شدند

فهرست نامزدهای جایزه بفتا سه‌شنبه ۱۹ دی منتشر شد. در این فهرست نام اصغر فرهادی Asghar Farhadi با فیلم «فروشنده» برای جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان به چشم می‌خورد.

البته تا اینجای کار فیلم شکل آب به کارگردانی گیرمو دل‌تورو که در ۱۲ مورد نامزد جایزه بفتا شد، پیشتاز رقابت است. فانتزی عاشقانه دل‌تورو داستان رابطه عاشقانه میان یک خدمتکار و موجودی دو زیست را روایت می‌کند.

فیلم‌های «تاریک‌ترین ساعت»‌ و «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری»‌ نیز هر کدام در ۹ مورد برای این جایزه نامزد شدند.

بفتا جایزه‌ای بریتانیایی است و شانس دیده شدن بازیگران این کشور نیز در آن بیشتر است. گری اولدمن، جیمی بل و دنیل کالویا از جمله بازیگران بریتانیایی نامزد جایزه بهترین بازیگر Actor نقش اول مرد هستند. گری اولدمن در مراسم گلدن‌گلوب ۲۰۱۸ جایزه بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرد.

در رشته بهترین بازیگر زن سیرشا رونان و سالی هاوکینز بریتانیایی برای رسیدن به جایزه رقیب قدرتمندی به نام فرانسیس مک‌دورمند را پیش رو دارند که جایزه گلدن‌گلوب را از آن خود کرد. دیگر نامزد این رشته مارگو رابی است که در فیلم «من، تونیا»‌ نقش یک ورزشکار جنجالی را بازی می‌کند.

«با نام خودت صدایم کن»، «دانکرک» و «سه بیلبورد» در کنار «شکل آب» نامزدهای بهترین فیلم هستند. در مراسم جوایز گلدن گلوب جایزه بهترین فیلم به «سه بیلبورد» اهدا شد. «سه بیلبورد» و «تاریک‌ترین ساعت» در شاخه آثار برجسته سینمای بریتانیا نیز نامزد دریافت جایزه هستند.

از میان مهم‌ترین نام‌هایی که در میان نامزدهای بفتا جایی پیدا نکردند، می‌توان به فیلم «پست» با بازی مریل استریپ و تام هنکس اشاره کرد. این فیلم به کارگردانی استیون اسپیلبرگ در هیچ شاخه‌ای نامزد دریافت جایزه نشد.

جودی دنچ نیز علیرغم بازی درخشان در «ویکتوریا و عبدل» نامزد دریافت جایزه نشد هر چند که برای گلدن گلوب نامزد جایزه شده بود.

این دوره از مراسم جوایز بفتا ۲۹ بهمن (۱۸ فوریه) با حضور یک مجری جدید در رویال آلبرت هال لندن برگزار می‌شود. پس از کنار رفتن استفن فرای، اجرای مراسم را جوانا لاملی برعهده خواهد داشت.

بهترین فیلم: «با نام خودت صدایم کن»، «تاریک‌ترین ساعت»، «دانکرک»، «شکل آب» و «سه بیلبورد»

بهترین فیلم سینمای بریتانیا: «تاریک‌ترین ساعت»، «مرگ استالین»، «لیدی مکبث»، «پدینگتون ۲»‌ و «سه بیلبورد»

فیلم غیرانگلیسی‌زبان: «او» (Elle)، «نخست پدرم را کشتند»، «کنیز»، «بی‌عشق» و «فروشنده»

بهترین مستند: «شهر اشباح»، «کاکا سیاه تو نیستم»، «ایکاروس»، «دنباله‌ای ناخوشایند» و «جین»

بهترین انیمیشن: «کوکو»، «ونسان عاشق» و «زندگی من به عنوان یک کدو سبز»

بهترین کارگردان:‌ دنیس ویلنو برای «بلید رانر ۲۰۴۹»، لوکا گوادانینو برای «با نام خودت صدایم کن»، کریستوفر نولان برای «دانکرک»، مارتین مک‌دونا برای «سه بیلبورد» و گیرمو دل‌تورو برای «شکل آب»

بهترین فیلمنامه غیراقتباسی:‌ جردن پیل برای «برو بیرون»، استیون راجرز برای «من، تونیا»، گرتا گرویگ برای «لیدی‌برد»، گیرمو دل‌تورو و ونسا تیلور برای «شکل آب» و مارتین مک‌دونا برای «سه بیلبورد»

بهترین فیلمنامه اقتباسی: جیمز آیوری برای «با نام خودت صدایم کن»، آرماندو لانوچی، یان مارتین و دیوید اشنایدر برای «مرگ استالین»، مت گرینهال برای «ستاره‌های سینما Cinema در لیورپول نمی‌میرند» و آرون سورکین برای «بازی مالی» (Molly's Game)

بهترین بازیگر زن: آنت بنینگ در «ستاره‌های سینما در لیورپول نمی‌میرند»، فرانسیس مک‌دورمند در «سه بیلبورد»، مارگو رابی در «من، تونیا»، سالی هاوکینز در «شکل آب» و سیرشا رونان در «لیدی برد»

بهترین بازیگر مرد: دنیل دی‌لوئیس در «نخ خیالی»، دنیل کالویا در «برو بیرون»، گری اولدمن در «تاریک‌ترین ساعت»، جیمی بل در «ستاره‌های سینما در لیورپول نمی‌میرند» و تیموتی شلمی در «با نام خودت صدایم کن»

بهترین بازیگر زن نقش مکمل: آلیسون جنی در «من، تونیا»، کریستن اسکات توماس در «تاریک‌ترین ساعت»، لاری متکالف در «لیدی‌برد»، لزلی منویل در «نخ خیالی» و اکتاویا اسپنسر در «شکل آب»

بهترین بازیگر مرد نقش مکمل: کریستوفر پلامر در «همه پول‌های جهان»، هیو گرانت در «پدینگتون ۲»، سم راکول در «سه بیلبورد»، ویلم دفو در «پروژه فلوریدا» و وودی هرلسون در «سه بیلبورد»

بهترین موسیقی متن: هانس زیمر و بنجامین والفیش برای «بلیدرانر ۲۰۴۹»، داریو ماریانلی برای «تاریک‌ترین ساعت»، هانس زیمر برای «دانکرک»، جانی گرین‌وود برای «نخ خیالی» و الکساندر دسپلت برای «شکل آب»

بهترین فیلمبردار: راجر دیکینز برای «بلیدرانر ۲۰۴۹»، برونو دلبونل برای «تاریک‌ترین ساعت»، هویت ون‌هویتما برای «دانکرک»، دن لاستسن برای «شکل آب» و بن دیویس برای «سه بیلبورد»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.