سایه سنگین سیاست بر اقتصاد در انتخابات 1400

انتخابات 1400 در 28 خرداد سال جاری برگزار می شود و مناظرات مربوط به آن نیز طی این هفته و هفته آینده از رسانه ملی پخش می شود.

به گزارش رکنا، روزنامه آرمان ملی نوشت: نخستین دور مناظرات انتــخابات ریـــاست جمهوری نقطه عطفی در سال‌های اخیر بود به این علت که ما شاهد یک عقبگرد در کنشگران سیاسی بودیم. صحنه عملا از کنشگران اصلاح‌طلب و اعتدالی خالی بود و از سوی دیگر تفکر

محافظه گری نیز تغییرات کیفی پیدا کرده بود. شاهد بودیم در مناظرات فقط یک یا دو نفر با استدلال آرای دیگران را نقد می‌کردند و باقی نامزدها توانایی انجام چنین کاری را نداشتند. فضا در این مناظرات به گونه‌ای ترسیم شده است که اگر ردصلاحیت‌ها وجود نداشت شخصیت‌هایی همچون همتی و زاکانی را ما در این انتخابات مشاهده نمی‌کردیم، همانگونه که در سال‌های گذشته نیز به زاکانی اجازه ورود به این عرصه داده نشد. مردم نیز این تغییر کیفی را به وضوح مشاهده کرده‌اند و امروز در میان اذهان عمومی مطرح می‌شود که کاندیداها به جای پرداختن به متن در مورد حاشیه‌ها صحبت کرده‌اند.

نکته جالب دیگر نیز این بود که تمامی کاندیداها نقش اپوزیسیون به خود گرفته بودند و کارنامه کشور را در سال‌های گذشته به شکلی نقد می‌کردند که گویی اصلا آنها در کشور پست و مقامی نداشته‌اند. به جز آقای همتی تقریبا هیچ کدام از نامزدها به چرایی وضع موجود اشاره ای نکردند و سایر نامزدها با ادبیاتی کج‌دار و مریز به انتقاد پرداختند و اصل صحبت را مطرح نکردند. در عین حال صحبت تازه‌ای نیز مطرح نشد. برخی کاندیداهای محافظه کار به گونه‌ای رفتار می‌کردند که من را به یاد یک کاندید در اوایل انقلاب انداخت که شعار او این بود که مشکل کشاورزی را 24 ساعته حل می‌کند.

این گونه طرح مساله در خصوص همین مساله کشاورزی این امر را به ذهن متبادر می‌کند که گویی این کاندیداها هیچ گاه در کشور حضور نداشته‌اند و هیچ آشنایی با مشکلات ندارند. نادیده گرفتن مساله تحریم به عنوان یکی از عوامل اصلی وضع موجود به هیچ عنوان مورد اشاره قرار نگرفت. در مرحله‌ای فراتر زمانی که آقای همتی نسبت به عدم تصویب fatf نقدهایی را به آقای رضایی وارد می‌کند، در جواب شاهد حملاتی می‌شود و تهدید به دستگیری می‌شود.

باید توجه داشت که اساسا انتقادها نیز بدون ادله بود و عنوان می‌شد که ایران از همسایگان خود غافل است در صورتی که ایران بیشترین مبادله را با کشورهای همسایه خود دارد اما به علت همین موانع نمی‌تواند پول‌ها را وارد کشور کند. مردم راه حل‌های عینی و کاربردی می‌خواهند و این وعده‌ها و انتقادهای بی اساس اساسا نمی‌تواند نظر مردم را جبل کند. در نخستین مناظره شاهد بودیم که شعارهایی داده شد که اساسا یا امکان عملیاتی کردن آنها ممکن نبود و یا برای تحقق آنها در ابتدا باید شرایط عادی در کشور حاکم شود. شرایط عادی که نیاز آن ارتباط خوب جهانی است. امسال سیاست بر اقتصاد ایران سایه انداخته است و مشخصا با تغییر نگرش در حوزه سیاست نمی‌توان اتصاد را نیز سامان داد. در همین راستا مناظره روزشنبه به سوالات و ابهامات و خواسته‌های مردم پاسخ نداده است.  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.