پیام‌های تروریسم هسته‌ای در نطنز چیست؟

به گزارش رکنا، تنها یک روز پس از رونمایی از دستاورد‌های هسته‌ای کشورمان به مناسبت "روز ملی فناوری هسته ای" و افتتاحِ یک مرکز سانتریفیوژ‌های پیشرفته در تاسیسات نطنز ، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران "بهروز کمالوندی" در موضع گیری، خبر از وقوع یک حادثه در شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز، در نخستین ساعات روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه داد.

بلافاصله گمانه زنی‌های مختلفی در این رابطه مطرح شد و بسیاری از پایگاه‌های خبری و روزنامه‌های مطرح جهان، دیدگاه‌های گوناگونی را در مورد وسعت و ابعاد این حادثه مطرح کردند.

به طور خاص، روزنامه "نیویورک تایمز" در گزارشی از وقوع انفجار در تاسیسات نطنز خبر داد و اعلام کرد این مساله موجب اختلال در شبکه توزیع برق تاسیسات نطنز و آسیب به سانتریفیوژ‌های ایران شده است.

با این حال، رسانه‌های رژیم صهیونیستی، به وضوح و با کنار گذاشتن سیاست رسمی این رژیم مبنی بر عدم موضع گیری در مورد عملیات‌های خارجی سرویس اطلاعاتی اسرائیل (موساد) در مورد اقدامات بین‌المللی اش، از نقش ویژه "موساد" در خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای ایران خبر دادند.

در این رابطه، "رادیو سراسری اسرائیل" به نقل از برخی مقام‌های اطلاعاتی و امنیتی، حادثه در نطنز را کار موساد دانست و آن را نمودی از برخورد جدی تل آویو با برنامه اتمی کشورمان ارزیابی کرده است.

متعاقبا، دیگر رسانه‌ها و شبکه‌های خبری رژیم صهیونیستی نیز دست داشتنِ موساد در انجام عملیات تروریستی مذکور را به نوعی تایید کردند. اقدامی که از سوی این رژیم مسبوق به سابقه نیز است و پیشتر هم تل آویو با استفاده از بدافزارِ استاکس‌نت (در همکاری با آمریکا) و همچنین استفاده از عناصر نفوذی (نظیر انفجار تیرماه گذشته در مرکز مونتاژ سانتریفیوژ‌های تاسیسات اتمی نطنز)، سعی داشته به هر طریق در برنامه هسته‌ای ایران، ایجاد اختلال کند.

با این حال، خرابکاری اخیر رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای نطنز را باید حاملِ پیام‌های خاصی دانست که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

*کارشکنی رژیم صهیونستی در روند مذاکرات "احیای برجام"

از تاریخ ۱۷ فروردین ماهِ سال جاری، ایران و طرف‌های بین المللیِ عضو برجام، مذاکرات خود را در شهر وین پایتخت اتریش با هدف احیای برجام آغاز کرده اند و به نوعی فرآیندی را آغاز کرده اند که هدف اصلی آن، ارائه یک نقشه راه با هدفِ دمیدنِ جانی تازه در توافق برجام است. در این راستا، حتی در جریان مذاکرات فشرده، دو کمیته کاری جهت "لغو تحریم‌ها علیه ایران" و "متعاقبا بازگشت ایران به تعهدات برجامی اش" نیز ایجاد شده‌اند که کارشناسان در قالب آن‌ها در حال رایزنی هستند و سعی دارند راهی را جهت حل مناقشات بیابند. این روند همچنان نیز ادامه دارد.

با این حال، رژیم صهیونیستی که همواره مخالفِ هرگونه تعامل با ایران در مساله هسته‌ای این کشور بوده و خوستار ایجاد محدودیت‌های گسترده نه فقط برای برنامه هسته‌ای ایران بلکه توان موشکی و نفوذ منطقه‌ای آن نیز بوده، از هر شیوه‌ای جهت آسیب زدن به روندِ آغاز شده در وین استفاده کرده است.

از موضع گیری‌های صریحِ مقام‌های ارشد سیاسی و امنیتی این رژیم علیه توافق برجام گرفته تا تحریک ایران با اقداماتی نظیر حمله به کشتی کشورمان در دریای سرخ و یا اقدام اخیر آن در خرابکاری در شبکه توزیع برق تاسیسات هسته‌ای نطنز، همه و همه بیانگر آن هستند که هر زمان فضای مذاکره با ایران در مورد توان هسته‌ای این کشور ایجاد شود، هسته‌های خرابکارِ رژیم صهیونیستی نیز از خواب بیدار می‌شوند و به هر نحو ممکن سعی می‌کنند تا روندِ ایجاد شده را مختل و نابود کنند و تنش و بحران را جایگزین آن سازند.

*تلاش رژیم صهیونیستی با هدف فرسایشی کردنِ مناقشه هسته‌ای ایران

یکی دیگر از پیام‌های اقدام خرابکارانه اخیر رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای نطنز، تلاش تل آویو جهت فرسایشی کردن مناقشه هسته‌ای ایران و حفظِ جو "کارزار فشارحداکثری" در آمریکا علیه ایران است. صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند که اقداماتِ اینچنینی، فضایی منفی را در ایران ایجاد می‌کنند و این کشور نیز احتمالا به اقدامات مقابله جویانه روی می‌آورد که همین مساله آن را تا حد زیادی در مساله احیای برجام و تعامل با دیگر طرف‌های توافق مذکور، بی رغبت خواهد کرد.

این مساله در نوع خود زمینه را برای فرسایشی شدن هر چه بیشترِ معادله هسته‌ای ایران و حتی پیچیده‌تر شدن آن فراهم خواهد کرد. امری که حل معادله مذکور را سخت می‌کند و عملا زمینه را برای تطویلِ مناقشات در این رابطه هموار می‌سازد. این مساله نیز کاملا در راستای منافع رژیم صهیونیستی و سیاست‌های تروریستی آن در قبال جمهوری اسلامی ایران است.

*سیگنالِ روشنِ رژیم صهیونیستی به طرف‌های غربیِ معادله برجام

یکی دیگر از پیام‌های اقدام تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی در تاسیسات هسته‌ای نطنز، ارسال سیگنال روشن از سوی آن به طرف هایِ غربی برجام است. پیشتر برخی گزارش‌ها از آمریکا حاکی از این بودند که بسیاری از نهاد‌های اطلاعاتی و نظامی آمریکا به رئیس جمهور این کشور توصیه کرده بودند که به دلیل پیشروی‌های هسته‌ای قابل توجهِ ایران و تقویت پیوند‌های این کشور با متحدانش نظیر روسیه و چین، بهتر است که دولت بایدن هر چه سریع‌تر به توافق برجام بازگردد و زمینه را برای تعامل با ایران فراهم سازد.

با این حال، رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از مخالفان جدی برجام ، با انجام حمله تروریستی اخیر علیه شبکه توزیع برق تاسیسات هسته‌ای نطنز سعی داشته این پیام را به طرف‌های غربی و مخصوصا آمریکا برساند که یک راه حل دیگر هم وجود دارد و آن تکیه غربی‌ها به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه قدرت هسته‌ای ایران است. در واقع، آن‌ها (صهیونیست ها) سعی داشته اند این پیام را به طرف‌های غربی برسانند که تل آویو مصمم است با خرابکاری علیه توان هسته‌ای و قدرت ایران در جنبه‌های مختلف، عملا خود را در خطِ مقدم برخورد با ایران قرار دهد و آن‌ها نیاز نیست در تعامل و مذاکره با ایران، عجله به خرج دهند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

منبع:دانشجو