کانال سوئز تا ساعاتی دیگر بازگشایی می‌ شود

به گزارش رکنا، به نقل از دویچه وله، مالک ژاپنی کشتی اور گیون اعلام کرده تا ساعاتی دیگر این کشتی دوباره در کانال سوئز شناور خواهد شد و مسیر بازگشایی می‌شود. کشتی اورگیون صبح روز سه شنبه در مسیر رفتن از چین به روتردام هلند در کانال سوئز گرفتار شد و تا به الان در آنجا گیر کرده است.

کشتی‌های تجاری زیادی آنجا ترافیک ایجاد کرده‌اند و امکان عبور و مرور از دو طرف مسدود است. همچنین صاحب کشتی اور گیون اعلام کرده که این کشتی هیچ خسارتی ندیده و در سلامت کامل به سفر خود ادامه خواهد داد.

بر اساس اطلاعات کشتی اور گیون به صورت مورب در کانال سوئز گیر کرده و علی رغم اینکه تاکنون 20 هزار تن شن و ماسه جابجا کرده‌اند، اما هنوز این کشتی بزرگ در کانال سوئز گرفتار است.

یوتیتو هیگاکی، صاحب این کشتی اعلام کرده که هیچ آبی داخل کشتی نفوذ نکرده و تمام خدمه هم در سلامت کامل هستند و راه‌اندازی موتوری کشتی هم هیچ مشکلی ندارد.

وی در عین حال به خاطر گیر کردن این کشتی در کانال سوئز و ترافیکی که برای کشتی‌های تجاری ایجاد شده، عذرخواهی کرد.

* ده‌ها کشتی در ترافیک سوئز مانده‌اند

بر اساس این گزارش گیر کردن کشتی اور گیون ترافیک زیادی را ایجاد کرده و حداقل 200 کشتی در مسیر 193 کیلومتری این کانال توقف کرده‌اند و همین مسئله باعث تاخیر عمده در تحویل کالاهای اساسی و نیز فرآورده‌های نفتی به کشورهای مقصد ایجاد کرده است.

کانال سوئز به طول 193 کیلومتر و مهم‌ترین آبراه در دنیا است که دو قاره آسیا و اروپا را به هم وصل می‌کند. 12 درصد تجارت این دو قاره از این مسیر صورت می‌گیرد.

پیش از این گرهارد اسکات، مدیر فنی کشتی گفته بود که تلاش‌ها برای درآوردن این کشتی از کانال شکست خورده است.

برخی منابع خبر داده‌اند که دو تیم قایق‌های کمکی نیز تا روز یکشنبه قرار است به محل اعزام شوند.

در این میان برخی منابع هم اعلام کردند که قرار است تیمی از آمریکا برای درآوردن کشتی اور گیون از کانال سوئز بیاید.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است که تجهیزات ویژه‌ای برای درآوردن این کشتی لازم است که بسیاری از کشورها این تجهیزات را ندارند.

رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که مقامات آمریکایی در حال آماده شدن برای ارسال یک ناوگان دریایی شامل متخصصان این امر برای درآوردن این کشتی هستند اما در انتظار تایید مقامات محلی مانده‌اند.

همچنین رویترز گزارش داده که آخرین تلاش‌ها برای درآوردن این کشتی این است که قایق‌های کمکی تا اواخر روز جمعه تلاش‌های خود را برای درآوردن کشتی اور گیون ادامه دادند و این اقدامات از اوایل روز شنبه هم از سرگرفته شده است.

دویچه وله همچنین گزارش داده که کالاهایی به ارزش 10 میلیارد دلار در آبراه‌های کانال سوئز گرفتار شده‌اند و هر هفته توقف کشتی‌ها در این مسیر 5 تا 10 میلیارد دلار به تجارت جهانی آسیب می‌زند.

در حالی که دویچه وله از بازگشایی این مسیر تا ساعاتی دیگر خبر داده،‌ اما روز گذشته اکثر خبرگزاری‌های معتبر از احتمال بازگشایی تا هفته‌های دیگر خبر داده بودند.

با بسته شدن مسیر کانال سوئز و توقف کشتی های نفت کش، قیمت نفت خام برنت با 4.2درصد افزایش به بشکه‌ای 64.5 دلار رسید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.