وزیر خارجه دولت بایدن: ایران به برجام بازگردد، ما هم برمیگردیم
رکنا: بلینکن در جلسه تأیید صلاحیت خود در مجلس سنا سیاستهای دولت آتی آمریکا در قبال برجام را تشریح کرد.
آنتونی بلینکن، گزینه پیشنهادی رئیسجمهور منتخب آمریکا برای تصدی ریاست وزارت خارجه گفت: اگر ایران به توافق بازگردد ما هم به این توافق برمی گردیم، اما از این مسئله، همراه با متحدانمان که بار دیگر با ما همراستا میشوند به عنوان سکویی برای دستیابی به یک توافق طولانیتر و قویتر و رسیدگی به مسائل دیگر به خصوص مسئله موشکی و فعالیتهای بیثباتکننده ایران استفاده خواهیم کرد.
به گزارش رکنا، بلینکن در پاسخ به سئوال «رابرت منندز»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا مبنی بر اینکه آیا با کنگره برای رسیدن به اجماع در خصوص ایران و مقابله با این کشور به عنوان یک چالش همکاری خواهد کرد گفت: «پاسخ این سئوال مثبت است.»
مشورت با کنگره در خصوص برجام
وی اضافه کرد: «هنگامی که صحبت از سیاستی تا این حد چالشانگیز یعنی مقابله با ایران مطرح است، اگر بتوانیم درباره این مسائل همفکری کنیم در وضعیت بهتری قرار خواهیم داشت.»
او سپس گفت: «در خصوص ایران دو نکته وجود دارد. اول اینکه، رئیسجمهور منتخب بایدن به این گزاره که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نخواهد کرد متعهد است و میدانم که همه ما در این کمیته در خصوص این هدف همنظریم.»
بلینکن در ادامه ادعاهای خود اضافه کرد: «ایران مجهز به سلاح هستهای یا در آستانه دستیابی به آن و یا با ظرفیت ساخت چنین سلاحی در کوتاه مدت، در زمینههای اقدامات مخرب دیگر اعم از حمایت از تروریسم، حمایت از نائبانش و یا بیثبات کردن منطقه کشوری خواهد بود که اقدامات خطرناکتری نسبت به الان انجام خواهد داد.»
وی اضافه کرد: «بنابراین، فکر میکنم ما مسئولیت فوری داریم تا هر انچه میتوانیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح یا به دست آوردن ظرفیت گریز هستهای برای ساخت چنین سلاحی انجام دهیم.»
بلینکن گفت: «از نظر من، برجام علیرغم محدودیتهایش در مأموریت خودش برای بستن مسیرهای دستیابی ایران به مواد هستهای لازم جهت ساخت سلاح هستهای موفق عمل میکرد. این توافق علاوه بر این، شدیدترین بازرسیها در تاریخ کنترل تسلیحاتی را مستقر کرد.»
سیاست بایدن در قبال برجام
وی در ادامه گفت: «رئیسجمهور منتخب معتقد است که اگر ایران به توافق بازگردد ما هم به این توافق برمی گردیم، اما از این مسئله، همراه با متحدانمان که بار دیگر با ما همراستا میشوند به عنوان سکویی برای دستیابی به یک توافق طولانیتر و قویتر و رسیدگی به مسائل دیگر به خصوص مسئله موشکی و فعالیتهای بیثباتکننده ایران استفاده خواهیم کرد.»
بلینکن در ادامه اضافه کرد: «حالا که این گفته شد، باید بگویم که با این نقطه فاصله زیادی داریم. باید ببینیم بعد از اینکه رئیسجمهور منتخب سر کار میآید ایران چه اقداماتی انجام میدهد و آماده انجام چه اقداماتی است، بعداً اگر آنها میگویند که به پایبندی برجام برگشتهاند باید ارزیابی کنیم ببینیم آیا به وعدههایشان عمل کردهاند یا خیر.»
او در ادامه تصریح کرد که در خصوص برجام با نمایندههای کنگره و همچنین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی منطقه رایزنی خواهد کرد.
بلینکن گفت: «بله، ما حتما با شما (نمایندههای کنگره) مشورت خواهیم کرد. فکر میکنم همانطور که رئیس (کمیته روابط خارجی مجلس سنا) گفت مهم است که در آغاز این فرایند و نه پایان آن، با متحدان و شریکانمان در منطقه از جمله اسرائیل و کشورهای خلیج [فارس] هم تعامل کنیم.»
موضعگیری دیگر اعضای تیم بایدن
آوریل هینس در جلسه سنا، سهشنبه (۲۰ ژانویه/ ۳۰ دیماه)
اظهارات بلینکن همراستا با اظهارات دیگر اعضای تیم بایدن است که در روزهای گذشته درباره بازگشت به برجام مطرح شده است.
ساعاتی قبلتر، «آوریل هینس»، گزینه پیشنهادی «جو بایدن» برای تصدی سمت مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیز در اظهاراتی مشابه گفته بود که آمریکا با بازگشت به برجام فاصله دارد.
او در پاسخ به سئوال یک سناتور که درباره سیاست تیم بایدن در خصوص برجام سئوال پرسید گفت: «رئیسجمهور منتخب گفته اگر ایران قرار باشد به پایبندی برجام برگردد او دستور میدهد که ما هم همین کار را انجام دهیم.»
وی اضافه کرد: «به صراحت بگویم فکر میکنم فاصله زیادی تا آنجا داریم و فرصت خواهیم داشت تا با کنگره در خصوص این موضوعات رایزنی کنیم.»
هینس گفت: «رئیسجمهور منتخب علاوه بر این گفته که هنگام انجام این کار ما باید نگاهی هم به مسائل موشکهای بالیستیک و اقدامات بیثباتکننده [ایران] که شما به آنها اشاره کردید داشته باشیم.»
روز گذشته (دوشنبه) هم خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک منبع نزدیک به تیم بایدن نوشته بود او بازگشت به برجام را «کف سیاستهای خود در قبال ایران میبیند و نه سقف آن.»
اظهارات بلینکن درباره ترور سردار سلیمانی
آنتونی بلینکن در بخش دیگری از این جلسه به سئوال یک سناتور در خصوص دلیل مخالفت با اقدام «دونالد ترامپ» در ترور سردار « قاسم سلیمانی »، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پاسخ داد. بلینکن تصریح کرد که از ترور سردار سلیمانی متأسف نیست اما این اقدام آمریکا را امنتر نکرده است.
او گفت: «هیچکس برای حذف قاسم سلیمانی اشک نمیریزد. هیچکس از این بابت که او دیگر آنجا نیست تأسف نمیخورد. اما مسئله این نیست که آیا حذف او کار صحیحی بود یا خیر بلکه مسئله پیشبینی تبعات چنین اقدامی بود و پرسیدن اینکه آیا این اقدام ما را ایمنتر میکند یا خیر؟»
بلینکن گفت: «دولتهای قبلی از جمله دولتهای بوش و اوباما به این نتیجه رسیدند که ما [با چنین اقدامی] ایمنتر نخواهیم شد. فکر میکنم آنچه بعد از مرگ [شهادت] او شاهد بودیم از جمله حمله به مواضعمان در عراق- که اگر نگوییم صدها سرباز آمریکایی، دهها نفر از آنها را به صدمات مغزی دچار کرد- اینکه نیروهایمان در عراق مجبور شدند از بیم حمله شبهنظامیان مرتبط با ایران به عقب برگردند، اینکه صحبتهایی از بستن سفارتمان در بغداد مطرح شد و اقدامات مختلفی که ایران انجام داد… اینها نشان میدهند که ایمنیمان کمتر شد نه بیشتر.»آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر