عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت:
سخنان برخی روحانیون جای تعجب و حیرت دارد
رکنا: عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اظهارات امام جمعه موقت تهران، گفت: در این روزها، سخنانی از برخی روحانیون شنیده میشود که جای تعجب است، سخنانی که خلاف اسلام است و ما را مبهوت و حیرتزده میکند که چه باید بگوییم!
به گزارش رکنا ، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: هر کس که مردم را به این مسئله دعوت کرد که دنیا را رها کنید و به آخرت بچسبید مردم بگویند که آقا این دنیا باشد برای ما، شما بروید دنبال آخرت!
اخیرا حجتالاسلام «کاظم صدیقی»، امام جمعه موقت تهران، طی سخنانی گفته بود: «اینجا برای رفاه ساخته نشده، اینجا برای تنآسایی نیست. اینجا محل رنج است؛ باید فشارهای اقتصادی را تحمل کرد، گنج بهشت را با رنج دنیا به دست میآوریم.»
در این ارتباط حجتالاسلام، «فاضل میبدی»، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: در این روزها، سخنانی از برخی روحانیون شنیده می شود که جای تعجب است، سخنانی که خلاف اسلام است و ما را مبهوت و حیرتزده می کند که چه باید بگوییم!
او با اشاره به سخنان علمالهدی درباره انتخابات آمریکا افزود: حال اینکه اگر کسی بخواهد مذاکره کند، خائن و جاهل است و اینکه صدیقی بگوید دنیا را رها کنید و به آخرت بچسبید، اظهارنظر درستی نیست. به بیانی دیگر هیچ کدام از این صحبتها، با اصول عقل و شرع سازگار نیست بلکه بدعت است و علمای اسلام باید در برابر این بدعتها بایستند و موضع اتخاذ کنند چراکه اینگونه صحبتها و سخنرانیها، برای جامعه بسیار خطرناک است.
میبدی با تاکید بر اینکه اینگونه سخنان برخی روحانیون، جوانان را از دین فراری می دهد، تشریح کرد: به هر حال انسان به این دنیا آمده که به تعبیر قرآن از نعمتهای دنیا استفاده کند، حال قرآن هم نعمتهای دنیا را می شمارد از جمله استفاده از چارپایان برای سوار شدن، استفاده از دریا برای صیدماهی و خوردن تا استفاده از واژه طیبات یعنی پاکیزه خوردن و درست خوردن تا اینکه در جاهای مقدس که میروید لباسهای زیبا بپوشید.
این مدرس اضافه کرد: حتی جایی از قرآن نوشته که مفید خود را از دنیا فراموش نکنید. عمدهترین اختلاف و درگیری حضرت علی(ع) با امویها این بود که چرا اینها اموال مسلمانان را برداشتهاند و در دست عدهای دیگر دست به دست می کنند، چرا باید مسلمانان از زندگی دنیا محروم باشند.
او افزود: حضرت علی (ع) به پسرش محمد بن حنیفه می گویند که «پسرم از فقر و نداری بترس برای اینکه فقر و نداری عقل را از بهرهوری میاندازد دین را ناقص می کند و شورشهای عمومی در پی دارد.» از این رو در اسلام با فقر، بسیار مبارزه شده است اصلا علت اینکه اسلام و قرآن و پیامبر، رهبانیت مسیحیت را طرد کرد همین بود.
میبدی بیان کرد: رهبانیت به معنای گوشهگیری و دنیا را رها کردن و به آخرت چسبیدن است. بنابراین پیغمبر با این موضوع برخورد و قرآن نیز نهی کرد، متأسفانه برخی روحانیون مطالعه ندارند و حوصله مطالعه هم ندارند و اسلام را به درستی نشناختهاند در نتیجه سخنانی می گویند که هیچ پایه شرعی ندارد.
این مدرس حوزه مطرح کرد: ما چرا در زمان شاه انقلاب کردیم؟ برای اینکه شاه کسی بود که جامعه طبقاتی ایجاد کرده بود، عدالت رعایت نمیشد، ظلم بود و مردم محروم بودند. امام در یکی از سخنرانیهای خود در قبل از انقلاب به این موضوع اشاره کرده بودند که «شنیدهام امسال مردم ذغال ندارند» آن زمان گاز نبود.
فاضل میبدی با تاکید بر اینکه مردم به خاطر حجاب زن انقلاب نکردند، ادامه داد: در واقع مردم به این دلیل انقلاب کردند که عده ای از جامعه در فقر و محرومیت بودند. ما انقلاب کردیم برای آب، نان و رزق، چرا امام فرمودند که ما دنیای شما را آباد می کنیم چرا؟ برای اینکه بشر به تعبیر پیامبر اگر این دنیایش خراب باشد، آخرتش هم خراب است، این آخرت و معیشت پیوسته به هم است.
او پیشنهاد کرد: آقایان باید در مقابل حرفهای بدعت آمیز بایستند و بگویند که اسلام این نیست و این روزها چقدر از جوانان دارند از دین برمی گردند و از دین فاصله می گیرند برای اینکه این سخنان، فراری دهنده است.
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: قرآن می فرماید دو چیز به اصطلاح باعث نابودی یهودیت شد برای اینکه در جامعه یهودیت و مسیحیت یک چیز بد وجود داشت یکی سخنان بیهوده گفتن و دیگری، نان بیهوده خوردن، دسترنج مردم را می خوردند و سخنان بیهوده می گفتند.
او عنوان کرد: فردوسی هم قطعهای دارد که «زیان کسان از پی سود خویش، بجویند و دین اندر آرند پیش»، اینها دنبال زیان مردم و به دنبال سود خودشان هستند و در نتیجه دین را وسیله قرار داده اند، بنابراین همه باید در برابر این سخنان که به زیان جمهوری اسلامی و به زیان دین بوده و جامعه را خراب کرده است موضع بگیرند؛ در واقع اقتصاد سالم جامعه را بانشاط می کند.
فاضل میبدی یادآور شد: حضرت علی (ع) در یکی از خطبههایشان موقعی که می خواهند نشانههای جاهلیت یک جامعه را بشمارند، میگویند که مردم اینقدر به خاطر فقر افسرده بودند که شبها خواب نمی رفتند. بنابراین جامعه دینی جامعه ای است که به قول قرآن، در آن رزق مردم به اندازه و فراوانی وجود داشته باشد به بیانی دیگر امنیت و معیشت یکی از شاخصهای جامعه دینی است و اگر در جامعهای این دو مورد نباشد، آن جامعه اصلا دینی نیست.
میبدی تصریح کرد: بنابراین بنده اعلام می کنم که وظیفه علمای دین است که در برابر این حرفهایی که آبروی اسلام و آبروی نظام را می برد و جوانان را از دین فراری می دهد، موضع بگیرند و بگویند که حقیقت اسلام چیست.
او با اشاره به سخنان شهید بهشتی مبنی بر اینکه «"مادام که در [یک] جامعه در یک سو گرسنه بیچاره از سرما لرزان وجود دارد، و از سوی دیگر متنعمان برخوردار از همه چیز، این جامعه لجن است. همه چهرهاش را هم که با قرآن بپوشانید باز لجن است"» تشریح کرد: مرحوم آیتالله بهشتی چنین نظری داشتند و رهبری نیز خطبه ای در دهه ۶۰ فرموند، که همانند این سخنان است که اگر جامعه ای به خاطر فقر فاسد شد، فساد آن به خاطر فساد حاکمان است و عین حرف مقام رهبری است، شهید بهشتی هم از این حرفهای پرمضمون بسیار دارد که بالاخره فقر جامعه را نابود می کند و این عین فرمایش حضرت علی(ع) است و از همه مهمتر، جامعه ای که عده ای ثروتمند شده اند و عده ای فقیر، این تفاوت از همه خطرناک تر است که الان متأسفانه ما گرفتار آن هستیم.
او تاکید کرد: نکته مهم این است که از نعمتهای خداوند در این دنیا استفاده کنیم. دوم اینکه همگان از آن استفاده کنند؛ سوم اینکه فقر و فساد از بین برود. متأسفانه آقایان منکر اینها شده اند اما اگر زنی به ورزشگاه برود و دوچرخهسوار شود، آن را ناپسند میدانند در مقابل زنهایی هستند که به خاطر فقر دست به هزار معصیت و گناه می زنند آنها را نمی بینند، یعنی اگر در خانواده ای فقر باشد، ممکن است پدر خانواده دزدی کند و فرزند آن خانواده معتاد شود. در واقع به خاطر تأمین رزق بچهها و هزاران فساد از فقر به وجود می آید، هر کس که مردم را به این مسئله دعوت کرد که دنیا را رها کنید و به آخرت چسبید، مردم بگویند که آقا این دنیا باشد برای ما، شما بروید دنبال آخرت!
او در پایان تاکید کرد: شعری از سعدی است که گفته «ترک دنیا به مردم آموزند، خویشتن سیم و غله اندوزند» جامعه ای که در آن نشاط و شادی نباشد، آن جامعه مریض است و فردوسی شعر قشنگی دارد که می گوید «بکوشید تا رنجها کم کنید، دل غمگِنان شاد و بیغم کنید، که شادی نباشد بکاهد روان، خِرَد گردد اندر میان ناتوان» این شعر بر سر در سازمان ملل هم نوشته شده است. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.