کالاهای فرانسوی در کشورهای اسلامی و عربی تحریم می شوند
رکنا : پویش تحریم کالاهای فرانسوی در کشورهای اسلامی و عربی به راه افتاد.
به گزارش رکنا ، پس از اظهارات رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر دست بر نداشتن از کشیدن کاریکاتورهای پیامبراسلام (ص)، درخواستها برای تحریم محصولات فرانسوی در چندین کشور عربی و کشور حوزه خلیج فارس افزایش یافت.
در شبکههای اجتماعی، درخواستها برای تحریم محصولات فرانسوی از روز جمعه، از طریق هشتگهایی به زبان عربی، چند برابر شده است.
در قطر، دو شرکت توزیع محصولات "السوق البلدی" و "المیرة" اعلام کردند که محصولات فرانسوی را تا اطلاع ثانوی از فروشگاهها خارج میکنند.
یکی از خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در یکی از فروشگاههای المیرة دیده است کارمندان مرباهای مارک "سن دالفور" فرانسوی را از قفسهها خارج میکنند.
دانشگاه قطر هم جمعه اعلام کرد که هفته فرهنگی فرانسه به دلایل اهانت به پیامبر اسلام به زمان نامعلومی موکول شده است.
در کویت، حدود ۶۰ شرکت تعاونی که بزرگترین توزیع کنندگان در این کشور هستند، تحریم محصولات فرانسوی را آغاز کردند. پنیرهای فرانسوی "کیبی" و "بابیبل"، خامه و لوازم آرایشی فرانسوی در برخی قفسههای فروشگاه ها بیرون آورده و به مسؤول این برندها تحویل داده شدند.
حدود۴۳۰ آژانس مسافرتی در کویت نیز رزرو پرواز به فرانسه را به حالت تعلیق درآوردهاند.
وزارت امور خارجه کویت در بیانیهای نسبت به سرانجام حمایت از توهینها و تداوم آنها چه علیه همه ادیان توحیدی و چه رسولان از طریق برخی گفتمانهای رسمی سیاسی که موجب شعله ور شدن روحیه نفرت، خصومت، خشونت و نیز نابودی تلاشهای جامعه جهانی برای مهار آن و گسترش فرهنگ آشتی و صلح در بین مردم جهان میشود، هشدار داد.
در همین راستا، اتحادیه انجمنهای تعاونی کویت که دهها انجمن تجاری در این کشور را شامل میشود، از جمع آوری کلیه محصولات فرانسوی از این انجمنها خبر داد.
فعالان عربستانی پویشی را برای تحریم کالاهای فرانسوی در مخالفت با اقدامات تحریک آمیز دولت فرانسه علیه مسلمانان به راه انداختند و خواستار وارد نمودن خسارتهای اقتصادی به این کشور شدند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهند که برخی فروشگاهها پس از اقدام انفرادی برخی مغازهها به تحریم کالاهای فرانسوی، این کالاها را از بازارها جمعآوری نموده اند که این امر در میان چشم پوشی مقامات سعودی از توهینات فرانسه صورت گرفت.
عبدالعزیز الخالدی، رئیس مرکز مطالعات اقتصادی خلیج فارس گفت، سعودیها اخیراً پویشهایی را علیه محصولات ترکیه به دلیل تنش در روابط میان دو کشور به راه انداختند.
وی تاکید کرد، آنچه در فرانسه رخ داده مستلزم اعلام اعتراض از سوی عربستان و توقف واردات محصولات فرانسوی در واکنش به توهینهای بیسابقه از سوی مقامات فرانسه است.
وزارت دارایی عربستان اعلام کرده است، حجم مبادلات تجاری میان عربستان و فرانسه بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار است و این دو کشور در زمینههای متعددی از جمله دفاعی، غذایی، نفتی، فناوری و غیره همکاری دارند.
در همین راستا، تعداد کمی از فعالان اماراتی نیز پویشهای به راه افتاده از طریق شبکههای اجتماعی علیه توهین فرانسه به رسول اکرم را همراهی کردند. این در حالی است که هیچ نوع واکنش رسمی و بیانیههای محکومیت آمیزی از سوی مقامات امارات منتشر نشده است.
طبق اعلام وزارت اقتصاد امارات، میزان مبادلات تجاری امارات و فرانسه حدود ۸ میلیارد دلار است و فرانسه نوزدهمین شریک تجاری این کشور به شمار میرود.
فعالان شبکههای اجتماعی در عمان و بحرین نیز به فراخوانهای کشورهای حوزه خلیج فارس برای تحریم کالاهای فرانسوی واکنش نشان دادند و هزاران تن از آنها در پویشهای گسترده علیه اقدامات تحریک آمیز فرانسه شرکت کردند و از تحریم کالاهای فرانسوی خبر دادند.
بسیاری از فعالان برجسته بحرین با انتشار تصاویر اسامی کالاها و محصولات فرانسوی را اعلام کردند تا فعالان از کالاهایی که باید تحریم شود مطلع شوند. میزان مبادلات تجاری میان فرانسه و بحرین حدود ۱.۸ میلیارد دلار و حجم مبادلات تجاری میان عمان و فرانسه حدود ۲ میلیارد دلار است.
در اردن نیز حزب اپوزیسیون "کار اسلامی" از شهروندان خواست تولیدات و کالاهای فرانسوی را تحریم کنند
همچنین به نقل از شبکه المیادین، فعالان شبکههای اجتماعی در تونس در پی اظهارات اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه علیه اسلام و مسلمانان این کشور خواهان پیروی از برخی کشورهای عربی در پیوستن به پویش تحریم کالاهای فرانسوی جهت وارد نمودن خسارتهای اقتصادی به این کشور و به عنوان اقدامی در جهت حمایت از حضرت محمد (ص) شدند.
رسانههای اجتماعی تونس ضمن ابراز خشم نسبت به این اقدام رئیس جمهوری فرانسه تصاویری تمسخر آمیز از وی منتشر کردند. آنها همچنین با انتشار ویدیوهایی خشم خود را نسبت به اقدام ماکرون علیه مسلمانان این کشور ابراز کردند.
اخیرا نیز منطقه الزهرونی در تونس شاهد برگزاری تجمع اعتراض آمیز بود که طی آن معترضان پرچم فرانسه را به نشانه مخالفت با انتشار تصاویر موهن از رسول اکرم به آتش کشیدند. همچنین پلاکاردهایی را در خیابان به نشانه حمایت از رسول خدا نصب کردند.
برخی از فرهیختگان و اصحاب رسانه در تونس این پویش را همراهی کردند
منیه العرفاوی، یکی از روزنامه نگاران تونسی در صفحه فیس بوک خود نوشت، سکولاریسم فرانسه مقدستر از چهرههای دینی نیست. وی گفت، اگر فرانسه خواهان نفرت نیست باید به ایمان و عقاید دیگران و عواطف شهروندان مسلمان خود احترام بگذارد.
وی افزود، فلسفه اول آزادی قبل از هر چیز پایبندی به اقدام مسؤولانهای است که موجب آزار دیگران نمیشود هر کس که خواهان نفرت نیست باید از ایجاد عوامل آن بپرهیزد.
همچنین جنبش "جامعه مسالمتجو" بزرگترین حزب اسلامی الجزایر از رئیسجمهوری این کشور خواست موضعی علیه ماکرون اتخاذ کند.
این حزب در بیانیهای از موسسات رسمی الجزایر و در راس آن ریاستجمهوری خواست اظهارات ماکرون را محکوم کرده و موضعی دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی مناسب علیه فرانسه در تعهد به احترام به دین اسلام و تمجید آن و در نظر گرفتن احساسات الجزایریها لحاظ کند.
ایران، ترکیه، اردن و کویت اقدام بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام را محکوم کردند. سازمان همکاری اسلامی از سخنان برخی مسؤولین فرانسوی که میتوانند به روابط فرانسه و مسلمانان آسیب بزند، ابراز تاسف کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر