" نه " به مکانیزم ماشه درباره تحریم های ایران

مکانیزم ماشه

به گزارش رکنا ، برخلاف ادعاهای آمریکا ، واسیلی نبنزیا ، نماینده دائم روسیه به مناسبت آغاز ریاست دوره ای روسیه بر شورای امنیت در ماه اکتبر گفت: درباره مکانیزم ماشه، فکر می کنم همه چیز روشن است.

مکانیزم ماشه اتفاق نمی افتاد. شورای امنیت این موضوع را بدون چون و چرا مطرح کرد. تقریبا همه اعضای شورا نامه هایی را به نماینده شورای امنیت در ماه آگوست ارسال کردند و اعضای شورای امنیت اظهار داشتند که مواضع آنها از جانب ایالات متحده مشترک نیست و معتقدند قطعنامه 2231 شورای امنیت که طی آن توافقنامه هسته ای ایران به دست سازمان امنیت ملل تایید شده است باید دست نخورده باقی بماند.

وی خاطرنشان کرد: پس از پایان مهلت اصلاح سی روزه مکانیزم ماشه در 19 سپتامبر ، ایالات متحده اعلام کرد که مکانیزم ماشه اکنون در حال اجرا است.

مکانیزم ماشه تفکر ایالات متحده است

نبنزیا گفت : همین کشورها مواضع خود را مجدداً تأیید و نامه هایی را به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل ارسال کردند و گفتند که از نظر آنها ، مکانیزم ماشه تفکر و آرزوی ایالات متحده است.

وی افزود : بنابراین ما در شرایط بدون بازگشت مکانیزم ماشه، از اجرای کامل قطعنامه 2231 زندگی می کنیم. من درک می کنم که ایالات متحده خود آن را درک می کند و آنها به راحتی از این وضعیت استفاده می کنند تا به تحریم های یک جانبه خود علیه ایران ادامه دهند؛ سیاست آمریکا فشار حداکثری بر ایران است.

قطعنامه 2231 مکانیزم ماشه را ارائه می دهد؛ مکانیزمی که فقط توسط یک شرکت کننده در توافق هسته ای 2015 ایران قابل استناد است، آن هم فقط کشور آمریکا است.

ایالات متحده در مکانیزم ماشه قدرتی ندارد

ایالات متحده که در ابتدا به همراه انگلیس ، چین ، فرانسه ، آلمان و روسیه جزو شرکت کننده ها بود ، پس از خروج از توافق در ماه مه 2018 وضعیت و قدرت خود بر موثر کردن مکانیزم ماشه را از دست داد.

بر اساس قطعنامه 2231 ، هر یک از کشورهای شرکت کننده در توافق هسته ای ایران می تواند موضوعی را که نقض قابل توجه توافقنامه به شمار می رود به شورای امنیت اطلاع دهد. تحریم های سازمان ملل متحد قبل از تصویب قطعنامه 2231 در ژوئیه 2015 از جمله تحریم تسلیحاتی ، 30 روز پس از اطلاع رسانی از سر گرفته می شود مگر اینکه شورای امنیت قطعنامه ای را برای تصمیم دیگر تصویب کند.

طبق قطعنامه 2231 ، تحریم تسلیحاتی علیه ایران در 18 اکتبر سال 2020 منقضی می شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

مترجم : مهدی علیا