مذاکره‌ای بین ایران و آمریکا نبوده و نخواهد بود

به گزارش رکنا ، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفت: دیروز شاهد اتفاق ناگوارى میان کشورهای هم مرز خود بودیم، که درباره این موضوع وزیر خارجه کشورمان گفت‌وگویى با مقامات ارمنستان و جمهوری آذربایجان داشت، ما اعلام آمادگی کردیم که از تمام ظرفیت‌های خود برای کمک به پایان یافتن این بحران استفاده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره برخورد دو راکت در پی درگیری جمهوری آذربایجان و ارمنستان به منطقه خدآفرین در ایران اظهار کرد: اتفاق اصلا خوبی نیفتاده است، وضعیت منطقه بیش از این تحمل این خشونت‌ها را ندارد؛ ما بلافاصله به دوستان در این دو کشور گفتیم که هر چه زودتر این غائله ختم یابد؛ آتش بس فوری، ترک مخاصمات و آغاز گفت‌وگو‌های دوجانبه تنها راه‌حل قطعی این موضوع است. راه‌حل نظامی راه حل پایدار برای این اختلاف چند دهه‌ای نیست.

خطیب زاده تاکید کرد: ایران از همه توان خود برای حل این موضوع استفاده می‌کند و با حساسیت در حال پیگیری این موضوع بوده و به طور مداوم با طرف‌های درگیر در حال گفت‌وگو هستیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا در عمان تصریح کرد: ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هیچ فهم درستی از ماهیت روابط بین الملل و روابط آمریکا و ایران ندارد. مشاوران او قرار نیست بفهمند که چه اتفاقی افتاده است. نه مذاکره‌ای بوده و نه هست و نه انجام خواهد شد این‌ها مصرف داخلی دارد شاید به درد ترامپ بخورد، راه روشن است ترامپ باید خطای خود را بپذیرد و این جنگ غیربشری و همه جانبه و تحریم‌های ظالمانه را متوقف کند و تمام خسارت‌هایی که به ملت ایران از مسیر این جنگ وارد کرده، جبران کند. شاید وقتی این‌ها را انجام داد در گوشه‌ای از اتاق برجام جایی برای خود پیدا کند، بنابراین موضع ما روشن است و جواب ما همان است که بود.

سفر هیئت فنى عراق به ایران

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر فؤاد حسین وزیر خارجه عراق به کشورمان اظهار کرد: این سفر عادى بین دو کشور بوده است، بار‌ها این سفر‌ها انجام شده است و به طور مداوم در حال انجام است، طى دو هفته آینده هیئت فنى عراق به ایران مى آیند تا در مورد اروند رود صحبت شود.

خطیب زاده ادامه داد: همچنین ایران تعرض به اماکن دیپلماتیک مردود می‌داند و اماکن ایران چند ماه گذشته با دخالت و تحریک برخی دول خارجی مورد تعرض قرار گرفته است؛ سردار سلیمانی بزدلانه در دل شب مورد حمله تروریستی آمریکا قرار گرفته از دولت عراق به عنوان میزبان درخواست کردیم مساعی جمیله خود را به کار بگیرد که از این تعرضات جلوگیری و اقدام عملی صورت دهد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران، نظامی است که براساس مرجعیت شکل گرفته و مرجعیت حافظ صلح و ثبات و امنیت و آرامش در عراق بوده است. آیت الله سیستانی نقش بی بدیلی در عراق دارد و آنچه را که گفته‌ایم و می‌گوییم خواست تمامی ارکان نظام است که جز احترام برای این رکن رکین نکته دیگری را نداریم و تحمل نخواهیم کرد کسی به جایگاه مرجعیت تخطی داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایران مى تواند گام عملى در پایان دادن درگیرى ٣٠ ساله ایروان و باکو بردارد، گفت: ما طى این چند دهه بار‌ها به صورت عملى و اجرایى این مسئله به این اختلاف پایان دهد، ایران به هر دو کشور کمک می‌کند، هر دو را به توقف فورى دو کشور سوق مى دهد، با جدیت همچنان پیگیرى می‌کنیم، از هر دو کشور خواسته و مى خواهیم که اختلافات را پایان دهند؛ سیاست جمهوری اسلامی ایران آتش بس فوری میان آذربایجان و ارمنستان است.

فعلا هیچ دستور کار فوری برای سفر ظریف به کشورهای دیگر وجود ندارد

خطیب زاده تصریح کرد: سفر‌های وزیر خارجه بعد از نهایی شدن به یک اتفاقی در جریان است، برخی گمانه‌زنی‌های زودتر از موعد باعث برداشت می‌شود چراکه مسیر سفر‌های کاری و دیپلماتیک مسیر خاص خود را دارد.

او ادامه داد: فعلا هیچ دستورکار فوری برای سفر ظریف وجود ندارد و به محض اینکه برنامه‌ریزی شود اطلاع رسانی خواهد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به نشست دوحه گفت: دعوت از ظریف برای گفت‌وگوهای دوحه به عمل آمد ولی چون میزبان فرد دیگری بود شرکت نکردیم؛ ما ضمن استقبال از گفت‌وگوهای بین الافغانی راهی وجود ندارد که به مشارکت در قدرت و جمهوری اسلامی افغانستان احترام گذاشته شود.

وی افزود: آنچه توسط نماینده ویژه آمریکا گفته شده گزاره‌های سفارشی است که برخی مواضع خجالت آور خود را بپوشانند؛ ما آرامش و ثبات افغانستان و توسعه این کشور را می‌خواهیم و افغانستانی را می‌خواهیم که آزاد، آباد و مستقل بین همسایگان خود زندگی کند و ایران در این مدت همه ظرفیت‌های خود را به کار گرفته است.

تحولات لبنان باید در فضای داخلی حل شود

خطیب زاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره تحولات اخیر در لبنان اظهار کرد: موضوع لبنان داخلی است و باید در فضای داخلی لبنان حل و فصل شود. نخست‌وزیر معرفی شده را شخصا می‌شناسم ولی آنچه اتفاق افتاده باید در چارچوب خواست مردم لبنان و معادلات داخلی لبنان پیگیری شود؛ هر کنشگر و کشوری بتواند به این روند کمک کند خوب است ولی دست آخر مردم لبنان هستند که این را حل کنند.

وی اضافه کرد: طرف‌های مختلف لبنانی گفتیم چه امکاناتی برای حل و فصل است، بین ایران و فرانسه صحبت‌هایی بوده است و ما از هیچ دولت خارجی دعوت نمی‌کنیم که در امور لبنان دخالت مستقیم کند چون هیچ دخالتی به حل و فصل کمک نمی‌کند بلکه مناقشه را بزرگ‌تر می‌کند؛ هر دولتی از جمله فرانسه که با حسن نیت این کار را جلو ببرد مورد استقبال ماست ولی برای دخالت در امور داخلی لبنان مرز قائل می‌شویم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: موضوع لبنان موضوع تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا در میانه راه مذاکرات سیاسی برای حل و فصل لبنان است. موضوع لبنان دخالت برخی کشورهای منطقه‌ای با دستور کار مشخص است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات نخست وزیر کویت در نشست مجازی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران مکررا ابتکاراتی را برای یک سازوکار گفت‌وگو‌های منطقه‌ای مطرح کرده است، ما از گفت‌وگو‌های فراگیر، درون زا میان کشور‌های منطقه خلیج فارس برای صلح و ثبات این پهنه آبی استقبال می‌کنیم.

خطیب زاده تصریح کرد: اصول و مبانی چنین گفت‌وگو‌هایی در طرح‌های پیشین بیان شده و تنها اراده سیاسی باقی مانده است، دولت کویت همواره حامی این جریان بوده، امیدواریم این کشور بتواند کشور‌هایی را که هنوز تمایلی به آغاز گفت‌وگو‌ها در منطقه خلیج فارس ندارند، همراه کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اطلاعیه سفارت هلند مبنی امتناع آموزش رایگان زنان کارآفرین ایرانی اظهار کرد: البته از این مطالب کم نبوده است، جزئیات را نمی‌دانم، اما قطعا در دوران کرونا کمتر از این موارد داشتیم. جزئیات را می‌پرسم و اطلاع می‌دهم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.