ادامه تحریمهای آمریکا حتی در بحران کرونا
رکنا: سازمان ملل اعلام کرد تحریمهای ضد ایرانی و ضد کوبایی آمریکا حتی در بحران کرونا هم ادامه دارد.
به گزارش رکنا، پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی راشا تودی روسیه اعلام کرد: رژیم صهیونیستی و آمریکا که امسال از سازمان جهانی بهداشت خارج شدند، تلاش کردند جلوی درخواست سازمان ملل از کشورهای عضو، مبنی بر متحد شدن در مقابله با شیوع ویروس کرونا را بگیرند.
مقابله با شیوع ویروس کرونا از جانب سازمان ملل
سازمان ملل در خصوص مقابله با شیوع ویروس کرونا خواستار اقداماتی از جمله متوقف کردن خصومتها و تحریمهایی شده است که مانع از واکنش نشان دادن به همه گیری ویروس کرونا میشوند. مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا از راه حلی جامع برای «همکاری و همبستگی زیاد بین المللی برای مهار، کاهش و غلبه بر همه گیری ویروس کرونا و پیامدهای آن» حمایت کرده است.
آمریکا فقط با حمایت اسرائیل به این سند رای منفی داد
۱۶۹ کشور به این پیش نویس، رای مثبت و اوکراین و مجارستان به آن رای ممتنع دادند. آمریکا فقط با حمایت اسرائیل به این سند رای منفی داد. نکته قابل توجه آن است که آمریکا کشوری است که بیشترین خسارت در جهان را از ویروس کرونا متحمل شده است. ابتلای بیش از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر و جان باختن ۱۹۳ هزار نفر بر اثر ویروس کرونا در آمریکا گزارش شده است. متن این سند به نقش پیشتاز سازمان جهانی بهداشت در مقابله با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان اذعان میکند.
آمریکا، سازمان جهانی بهداشت را به تعلل
آمریکا پیشتر در امسال از سازمان جهانی بهداشت خارج شد و به شکلی غیرقابل توضیح، آن را به جانبداری از چین متهم کرد. آمریکا، سازمان جهانی بهداشت را به تعلل در خصوص هشدار دادن جهانی و عملکرد نامناسب در زمان همه گیری کرونا متهم کرده است. اینها اتهاماتی هستند که شایسته آن نیستند به مدیران اجرایی این سازمان جهانی نسبت داده شوند. این قطعنامه غیرالزام آور همچنین به درخواست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل اشاره میکند که خواستار برقراری «آتش بس فوری در سراسر جهان» شده است. این اقدام به کشورهای کمتر توسعه یافته امکان میدهد برای مقابله با ویروس کرونا زمان به دست بیاورند و از خارج، کمک دریافت کنند.
این متن عاطفی همچنین به طور هوشمندانهای از تحریمهای اقتصادی، انتقاد و این استدلال را مطرح میکند که حذف فوری موانع ناموجه برای اطمینان یابی در خصوص دسترسی جهانی به همه فناوریها و کالاهای ضروری درمانی اهمیت دارد. ایران و کوبا از اعضای سازمان ملل از مجازاتهای گسترده آمریکا که حتی در زمان بحران شیوع ویروس کرونا همچنان به قوت خود باقی است، رنج میبرند. مقامات درمانی کوبا قبلا هشدار دادهاند کشورشان به سبب آنکه آمریکا عملاً آنها را محاصره کرده، مجبور است برای تامین داروها و تجهیزات، دو برابر پول پرداخت کند. ایران، پیشتر در ماه ژوئیه، این موضوع را در دادگاه کیفری بین المللی مطرح کرد و خواستار آن شد که واشنگتن به سبب مانع تراشی در خصوص توانایی تهران برای رسیدگی به بحران شیوع ویروس کرونا وادار به پاسخگویی شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
صدا و سیما
ارسال نظر