وحشت از جمهوری اسلامی عامل گاوبندی ارتجاع با صهیونیست‌ها

به گزارش رکنا ، یک مرکز تحقیقاتی رژیم صهیونیستی در گزارشی توافق عادی‌سازی روابط میان امارات و این رژیم را زیربنای تشکیل ائتلاف نظامی-امنیتی علیه ایران عنوان کرد.

المیادین در گزارشی نوشت: گزارش منتشر شده در مرکز امور عمومی و بین‌الملل اورشلیم «Jerusalem Center for Public Affairs» به اختصار «jcpa» که اتاق فکر صهیونیستی در قدس اشغالی است، نشان می‌دهد توافق عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و امارات زیربنای ایجاد ائتلاف سیاسی-نظامی در منطقه علیه ایران است.

طبق این گزارش، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا با تلاش برای عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و امارات نقش مؤثری در ایجاد ائتلاف ایفا کرد؛ ائتلافی که گفته می‌شود با هدف «مقابله با تهدید ایران در منطقه» به وجود آمده و ابوظبی تنها به‌دلیل توان نظامی تل‌آویو به آن پیوسته است. در مقابل، ایران نیز به‌شدت با چنین توافقی مخالف و عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و امارات را محکوم کرده است.

توافق عادی‌سازی به‌مثابه زدن مهر پای قراردادی است که بر مبنای آن تل‌آویو می‌تواند ائتلاف نظامی با دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس علیه ایران ایجاد کند.

گزارش این مرکز صهیونیستی می‌افزاید: وزیر امور خارجه آمریکا ۶ سپتامبر(۱۶ شهریور) گفت گفتگوهایش با محمد بن‌زاید آل نهیان ولیعهد ابوظبی، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل لحظه تاریخی میان اسرائیل و امارات بود و دو طرف به توافق بر سر ایجاد ائتلافی علیه ایران با هدف حمایت از منافع آمریکا و کشورهای خاورمیانه دست یافتند. این سخنان پمپئو اختلاف زیادی با توصیف وی از توافق عادی‌سازی روابط داشت که آن را توافق صلح میان اسرائیل و امارات خوانده بود و تل‌آویو در چارچوب این توافق موافقت کرده بود دیگر از الحاق کرانه باختری سخن نگوید و امارات بتواند جنگنده‌های اف-۳۵ خریداری کند. اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا به این معناست که امارات می‌تواند با توجه به احساس خطر از ناحیه نفوذ ایران، در منطقه جنگنده‌های پیشرفته‌تری در اختیار داشته باشد.

مایک پمپئو و بنیامین نتانیاهو

در این گزارش آمده است: خلاصه کلام وزیر امور خارجه آمریکا این است که توافق عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و امارات اقدامی در راستای ائتلاف سازی سیاسی-نظامی علیه ایران با هدف انجام اقداماتی است که به حمایت از منافع آمریکا در منطقه منجر شود. چنین هدفی اختلافی ماهیتی با توافق صلحی دارد که اسرائیل با مصر و اردن امضا کرده بود و تنها هدف توافق کنونی وارد کردن فشار بیشتر بر ایران است.

تهدید ایران

مرکز صهیونیستی در گزارش خود با بیان اینکه قرار است توافق عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و امارات پس از امضای آن در مراسمی رسمی در کاخ سفید به واقعیت تبدیل شود، مدعی شد ایرانی‌ها از گسترش دامنه توافق به دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس مانند بحرین، عمان و عربستان وحشت دارند و نمی‌خواهند شاهد تشکیل ائتلافی نظامی-امنیتی علیه خود شوند.

محمد بن‌زاید و دونالد ترامپ

این گزارش می‌افزاید: نکته مشترک میان این کشورها و اسرائیل نگرانی آن‌ها از اقدامات نظامی ایران است که باعث شد دولت ترامپ از این موضوع استفاده کند و به فکر تشکیل ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران بر مبنای مشارکت کشورهای حوزه خلیج(فارس) بیفتد. فرماندهی این ائتلاف در آینده را نیز محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی به‌عنوان شخصیت صاحب نفوذ پادشاهی عربستان برعهده می‌گیرد که احتمال می‌رود پادشاه آینده این کشور باشد، فردی که گرایش‌های ضد ایرانی آشکاری دارد.

در پایان گزارش آمده است: عمان روابط خوبی با ایران دارد و میانجی‌گر منطقه به‌شمار می‌رود، ولی ممکن است یک پای امضای توافق امنیتی با اسرائیل در زمینه «مبارزه با تروریسم» باشد. خطر موهوم نفوذ ایران، موضوعی است که توانسته کشورهای عربی را به پای مذاکره بر سر ائتلاف نظامی-امنیتی بکشاند و باعث شود این کشورها راضی شوند توافق امنیتی را مهم‌تر از موضوع فلسطین دنبال کنند؛ شاهد مثال این موضوع نیز آن است که اخیراً اتحادیه عرب در اقدامی تاریخی درخواست پیش‌نویس قطعنامه از سوی فلسطین را رد کرد و اگر مخالفت چند کشور و نیز تهدید تشکیلات خودگردان به خروج از اتحادیه نبود، ممکن بود پیش‌نویس قطعنامه جایگزین از سوی امارات رأی بیاورد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.