آژانس انرژی اتمی نباید منعکس کننده خواستههای رژیم صهیونیستی و آمریکا باشد
رکنا: تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید توقعات خود را در چارچوب حقوقی و فنی مطرح کند و منعکس کننده خواستههای رژیم صهیونیستی و آمریکا نباشد.
محمد صادق کوشکی تحلیلگر مسائل سیاسی در مورد سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران، گفت: سابقه همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان داده است که متاسفانه آژانس هیچ وقت به عنوان یک مجموعه فنی به تعهدات خود عمل نکرده و در گزارشهای خود اسیر سیاسی کاری ها، فشار آمریکاییها و قدرتهای غربی شده است، این موضوع را با نگاه به گذشته همکاریهای تهران با آژانس مشاهده می کنیم.
او افزود: بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی هم در مواجه با ایران رفتار فنی و حرفهای از خودنشان نمیدادند و متاسفانه مواردی را شاهد بودیم که بازرسان به جای اینکه به عنوان نماینده سازمان بین المللی فنی تخصصی رفتار کنند به عنوان افسران جاسوس آمریکایی و امثال آن عمل میکردند.
کوشکی با اشاره به بحث دیدار مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از دو تاسیسات هستهای ایران که به قول خودشان محرمانه است، گفت: این بازدیدها بر مبنای درخواست رژیم صهیونیستی است و آژانس به عنوان مجری خواسته رژیم صهیونیستی درخواست کرده که از نقاطی از ایران بازدید کند که به هیچ عنوان جزء مجموعههای هستهای ما نیستند.
تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه گوش دادن به درخواست رژیم صهیونیستی توسط آژانس انرژی اتمی با اهداف این سازمان به عنوان یک مجموعه فنی و تخصصی سازگار نیست، گفت: اکنون منافع و امنیت ملی ما ایجاب میکند تا به دبیرکل آژانس تفهیم شود که اگر مایل هستند همکاریهای ما با آژانس ادامه پیدا کند، این سازمان بایستی توقعات خود را در چارچوب حقوقی و فنی مطرح کند و منعکس کننده خواستههای رژیم صهیونیستی و آمریکا نباشد.
او افزود: اگر آژانس بخواهد اهرم فشار رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شود، ما باید بررسی کنیم که همکاری با آژانس به نفع امنیت ملی ماست یا خیر یا اینکه ترجیح میدهیم که همکاری با آژانس را خاتمه دهیم یا خیر.
کوشکی با اشاره به اینکه جلسه کمیسیون مشترک برجام ۱۱ شهریور در وین برگزار میشود، گفت: ممکن است که اروپاییها از گزارش یا بازخورد سفر دبیرکل آژانس به عنوان یک اهرم فشاری در کمیسیون مشترک برجام استفاده کنند و عجیب نخواهد بود اگر آنها بخواهند سفر دبیرکل آژانس به ایران و نحوه مواجهه جمهوری اسلامی ایران با دبیرکل آژانس را به عنوان اهرم فشاری استفاده کنند.
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: منافع و امنیت ملی ما ایجاب میکند که به دبیرکل آژانس درباره ادعای این سازمان مبنی بر بازدید از دو تاسیسات هسته ای ایران، گوشزد شود، چراکه اگر در مقابل خواستههای غیر قانونی و غیر فنی آژانس عقب نشینی کنیم، باید در نشست مشترک برجام هم عقب نشینی کنیم و منافع و امنیت خود را زیر پا بگذاریم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر