الکاظمی: اجازه نمی‌دهیم تهدیدی از خاک عراق متوجه ایران شود/ روحانی: حجم روابط اقتصادی ایران و عراق باید به ۲۰ میلیارد دلار برسد

 

به گزارش رکنا، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق پس از دیدار با حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور کشورمان، گفت: از جناب آقای رئیس‌جمهور تشکر می‌کنم که من و هیات همراهم را دعوت کردند تا به تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران سفر داشته باشم که هدف از این سفر تقویت روابط تاریخی است که میان دو کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: هدف از این سفر تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور است، به ویژه اینکه امروز ما با چالش هایی روبرو هستیم که بخشی از آن نتیجه شیوع بیماری کرونا و سقوط قیمت نفت است. در سایه چنین چالش‌هایی نیازمند هماهنگی بین دو کشور هستیم به نحوی که تامین کننده منافع ایران و عراق باشد.

الکاظمی تاکید کرد: روابط ایران و عراق صرفاً ناشی از موقعیت جغرافیایی دو کشور و ۱۴۵۰کیلومتر مرز مشترک نیست، بلکه روابط تاریخی، دینی و فرهنگی است که ریشه در تاریخ دارد. همچنان که ما موضوع مسائل منطقه‌ای، ثبات و صلح را مورد گفت‌وگو قراردادیم آنهم زیر سایه چالش‌هایی که منطقه با آن روبرو است.

نخست وزیر عراق گفت: من خدمت برادرانم در جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کنم که ملت عراق دوستدار و مشتاق روابط ممتاز با جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی دو کشور است.

الکاظمی تاکید کرد: ما علیه تروریسم و گروه‌های تکفیری جنگیدیم و جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهایی بود که در این راه کنار عراق ایستاد و ما این را فراموش نخواهیم کرد. به همین دلیل عراق هم در کنار ایران ایستاد تا به ایران برای گذر از چالش‌های اقتصادی‌اش کمک کند و در این راه عراق تبدیل به یک بازار بزرگ برای تجارت ایران شده است.

وی گفت: روابط ما با ایران و کشور مختلف مبتنی بر حسن نیت است و تلاش ما این است که از رهگذر همکاری با جمهوری اسلامی ایران بتوانیم راهکارهایی برای خارج کردن و بیرون آوردن منطقه از چالش‌ها و تنش‌هایی که از آن رنج می‌برد پیدا کنیم؛ ما فکر می‌کنیم از طریق همکاری و کار‌کردن با کشورهای مختلف منطقه بتوانیم راهکارهای فراگیری برای پایان دادن به چالش‌های منطقه پیدا کنیم.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: ایران و عراق هر دو از چالش‌ها و مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و ملت‌های ما منتظرند تا خدمات بهتری از دولت‌ها دریافت کنند. ما برای اینکه بتوانیم این هدف را تحقق ببخشیم نیازمند همکاری با یکدیگر هستیم؛ یک همکاری فراگیر و کامل بین ایران و عراق.

الکاظمی تاکید کرد: روابط خارجی عراق مبتنی بر توازن و دوری از هرگونه صف بندی است به همین دلیل عراق اجازه نمی‌دهد تهدیدی از خاک آن متوجه کشور ایران شود به ویژه این که روابط دو کشور به صدها سال پیش برمی‌گردد اما باید این روابط دیرپا را حمایت کنیم.

وی بیان داشت: ما در عراق دفاع و حمایت از ایران را سرلوحه کار خود قرار خواهیم داد و اجازه نمی‌دهیم هیچگونه تهدیدی از سمت عراق یا اراضی عراق متوجه ایران باشد.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: ما در عراق به دنبال ثبات هستیم و فلسفه و نگاه ما نسبت به ایران این است که ایران را یک کشور با ثبات، نیرومند، شکوفا و رو به پیشرفت می‌دانیم و این واقعیتی به نفع عراق و تمامیت ارضی منطقه است و از طرف دیگر عراق هم باید نیرومند و با ثبات باشد تا بتواند یک حامی و پشتیبان برای همسایگان و کشورهای منطقه در راه صلح و ثبات در منطقه باشد.

الکاظمی خاطر نشان کرد: ما برای اجرای توافقات بین دو کشور گفت‌وگو کردیم از جمله مرتبط کردن راه‌آهن میان دو کشور از طریق خرمشهر به بصره؛ و بسیار ایدوار هستم که این توافقات به زودی جامه عمل بپوشد.

نخست وزیر عراق بار دیگر از جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد و گفت: از ایران به خاطر مبارزه با کرونا و تروریست تشکر می‌کنم. امیدوارم شاهد شکوفایی اقتصادی بین دو کشور باشیم.

توافق روحانی و الکاظمی برای تشکیل کمیته مشترک اجرایی شدن توافقات ایران و عراق

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، عصر امروز (سه‌شنبه ۳۰ تیرماه) در دیدار مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، پذیرش مسوولیت نخست وزیری در شرایط ویژه و سخت امروز این کشور از سوی وی را نشانه حسن اعتماد همه جریان‌های سیاسی عراقی به وی و نشانگر عمق وحدت و برادری در جامعه عراق توصیف کرد و گفت: دغدغه‌مندی و علاقه دو ملت و دو دولت ایران و عراق به سرنوشت یکدیگر، سرمایه‌‌ای بزرگ در مسیر توسعه همه جانبه روابط و همکاری‌های دو کشور است.

رئیس جمهور افزود: ایران و عراق به لحاظ فرهنگی، دینی، تاریخی و سیاسی از اشتراکات فراوانی برخوردارند و حوزه‌های علمیه قم و نجف دو سرمایه بزرگ برای ایران و عراق محسوب می‌شوند.

روحانی با بیان اینکه ایران و عراق می‌توانند با همکاری هم از شرایط سختی که شیوع بیماری کرونا ایجاد کرده عبور کنند، اظهار داشت: دو کشور باید با همکاری‌های گسترده در همه زمینه‌ها توافقات موجود را هر چه سریع‌تر به طور کامل اجرایی و عملیاتی کنند.

رئیس جمهور حفظ تمامیت ارضی و امنیت عراق به عنوان همسایه‌ای مهم و استراتژیک برای ایران را حائز اهمیت فراوان توصیف و تصریح کرد: نیروهای خارجی قادر به ایجاد هیچ خدشه و خللی در مناسبات برادرانه دو همسایه دیرین نخواهند بود.

روحانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از نقش‌آفرینی تعیین کننده عراق به عنوان یک کشور قدرتمند مسلمان و عربی در منطقه در راستای تأمین صلح و ثبات قاطعانه حمایت می‌کند.

مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در این دیدار مناسبات ایران و عراق را فراتر از مناسبات معمول میان دو کشور همسایه توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق دارای مناسبات راهبردی هستند که علاقه‌مندی عمیق مردم دو کشور به یکدیگر پشتوانه‌ای مستحکم برای این مناسبات راهبردی محسوب می‌شود.

رئیس جمهوری کشورمان و نخست‌وزیر عراق در مذاکرات خود توافق کردند که کمیته مشترکی به منظور پیگیری و تسریع در اجرایی شدن توافقات دو کشور تشکیل شده و فعالیت خود را آغاز کند.

روحانی در نشست خبری مشترک با الکاظمی: حجم روابط اقتصادی ایران و عراق باید به ۲۰ میلیارد دلار برسد

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور پس از دیدار با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در نشست خبری مشترک با نخست وزیر عراق با تسلیت شهادت امام جواد(ع) گفت: خدمت نخست وزیر محترم عراق و هیئت همراه به خاطر حضورشان در جمهوری اسلامی ایران و پاسخ مثبت ایشان به دعوت اینجانب برای این سفر خیر مقدم عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: جناب آقای نخست وزیر آقای مصطفی کاظمی که در شرایط بسیار حساسی مسئولیت دولت عراق را به عهده گرفتند در طول این چند ماه ریاست ایشان شاهد یک حرکت خوب در روابط تجاری دو کشور بودیم و امروز در این زمینه گفتگو کردیم.

وی گفت: در بحث‌های امروز ما راجع به شرایط بهداشتی منطقه و مسئله ویروس کرونا با هم گفتگو کردیم و جمهوری اسلامی این وعده را به دولت و ملت عراق می‌دهد که در همه توان و امکان خودش از لحاظ همه اقلام بهداشتی و دارویی در کنار ملت عراق باشد.

رئیس جمهور تاکید کرد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران توان و امکانات لازم را برای رفع نیازمندی های ملت عراق در زمینه مسائل بهداشتی و دارویی و آمادگی برای تبادل و مشورت بین مسئولین بهداشتی دو کشور دارد.

وی تصریح کرد: ما مثل‌ سال‌های پیش که در کنار دولت و ملت عراق و ارتش عراق روبه‌روی داعش ایستادیم و مبارزه کردیم، همچنان آمادگی داریم در کنار ملت عراق برای ثبات و امنیت عراق و منطقه تلاش کنیم.

روحانی اظهار داشت: موضوع دومی که مورد بحث ما بود مسئله ارتقاء و گسترش روابط تجاری بین دو کشور بود که اراده دولت بر این است که روابط تجاری دو کشور به ۲۰ میلیارد دلار ارتقاء بخشد.

وی خاطر نشان کرد: همچنین دو کشور مصمم هستند برای توافقاتی که در ماه اسفند سال ۹۷ در بغداد بین دو دولت به تایید رسید و تفاهم شد که همه مواد آن تفاهم را اجرایی و عملیاتی کنند.

روحانی اضافه کرد: در اینجا لازم می‌دانم از دو قهرمان مبارزه با تروریسم یعنی سپهبد شهید سردار قاسم سلیمانی و همچنین شهید ابو مهدی المهندس به بزرگی یاد کنم که جزو سردارانی بودند که برای امنیت عراق در طول سالیان گذشته تلاش کردند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.