ثبت‌نام ۵۵ نفر برای هر کرسی پارلمان/ ۳۰۱ نفر برای انتخابات خبرگان ثبت‌نام کردند

به گزارش رکنا، سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری نخستین انتخابات پس از صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری است، گفت: ستاد انتخابات کشور را از اردیبهشت امسال تشکیل و برنامه ریزی های لازم برای برگزاری آن را انجام دادیم و از دهم آذر نام نویسی از داوطلبان را آغاز کردیم.

وی با اشاره به اینکه نام نویسی از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ۱۶ آذر پایان یافت، ادامه داد: از ۲۰۸ حوزه انتخابیه ۲۹۰ نماینده به مجلس شورای اسلامی راه خواهند یافت.

موسوی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۱۵۱ نفر برای نام نویسی به ستاد انتخابات وزارت کشور و فرمانداری ها مراجعه کردند، گفت: از این تعداد، نام نویسی ۱۶ هزار و ۲۴ نفر نهایی و نام نویسی ۱۲۸ نفر به علت نقص مدارک و علت های دیگر نهایی نشد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه این رقم حدود ۳۲ درصد نسبت به دوره گذشته افزایش دارد، تاکید کرد: در روز آخر مهلت نام نویسی داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، حدود ۵ هزار و ۹۰۰ نفر نام نویسی کردند که معادل کل نام نویسی های دوره نهم مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰ بود.

موسوی با بیان اینکه به ازای هر کرسی مجلس شورای اسلامی ۵۵ نفر نام نویسی کردند، گفت: استان‌های البرز و تهران بیشترین نسبت و هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد، کمترین نسبت را دارند.

وی با بیان اینکه ۱۲ درصد نام نویسی شدگان را بانوان تشکیل می دهند، گفت: این رقم نسبت به دوره قبل بیش از ۳۳ درصد افزایش دارد، همچنین ۸۸ درصد نام نویسی شدگان را هم آقایان تشکیل می دهند که این رقم در مقایسه با دوره قبل، ۳۲ درصد افزایش نشان می دهد.

موسوی تصریح کرد: سن ۳۶ درصد از داوطلبان کمتر از ۴۰ سال است که نشان از علاقه جوان ترها برای مشارکت در فعالیت های اجتماعی و سیاسی است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه ۲۶ درصد از داوطلبان، ایثارگر هستند افزود: جوانترین داوطلبان، ۳۰ سال و پیرترین آن ها ۷۵ سال سن دارند که این اعداد طبق قانون، حداقل و حداکثر سن مجاز برای نام نویسی مجلس شورای اسلامی است.

** نام نویسی ۳۰۱ نفر برای مجلس خبرگان رهبری

وی با اشاره به انتخابات میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در پنج استان نیز، گفت: برای مجلس خبرگان رهبری تا ساعت ۱۷ پنجشنبه ۲۱ آذر، ۳۰۱ نفر نام نویسی کردند که از این تعداد ۱۴۲ نفر در استان تهران، ۵۷ نفر استان قم ،۳۷ نفر استان فارس، ۲۹ نفر خراسان رضوی و ۳۶ نفر در خراسان شمالی نام نویسی کردند.

موسوی افزود: در ۲۲ بهمن امسال نظر نهایی شواری نگهبان پس از بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی به عنوان نامزدهای تایید شده و نهایی به ستاد انتخابات کشور اعلام می شود و در اختیار فرمانداری ها قرار می گیرد و در قالب آگهی منتشر می شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه در این دوره انتخابات، یک حوزه به حوزه های انتخاباتی نمایندگی مجلس افزوده شده است، گفت: یکی از حوزه ها در استان آذربایجان غربی تفکیک شد. البته در تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی تغییری ایجاد نشد.

وی ادامه داد: ۱۷۴ حوزه انتخابیه داریم که هر کدام از آن ها یک نماینده دارد که ۵ حوزه مربوط به اقلیت های دینی در سراسر کشور هستند.

موسوی تاکید کرد: ۲۱ حوزه انتخابیه داریم که هر کدام از آن ها ۲ کرسی در مجلس دارند و ۸ حوزه انتخابیه با ۳ کرسی، یک حوزه انتخابیه ۴ کرسی، دو حوزه انتخابیه ۵ کرسی، یک حوزه انتخابیه ۶ کرسی و حوزه انتخابیه تهران ۳۰ کرسی در مجلس دارند.

منبع: فارس برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.