یک دیپلمات پیشین:
تحریم تسلیحاتی ایران تاوان سخنان احمدینژاد در سازمان ملل بود/ ایران پس از لغو تحریم تسلیحاتی در آینده نزدیک در بازارهای بینالمللی، مشتری خواهد داشت
رکنا: دیپلمات پیشین و کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد تحریم تسلیحاتی تاوان سخنانی است که احمدینژاد در سازمان ملل علیه اسرائیل گفته است.
به گزارش رکنا، «فریدون مجلسی»، دیپلمات پیشین و کارشناس مسائل بینالملل، درباره دستاوردهای برجام و موج جدید انتقاد به این دستاورد دولت به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: بزرگترین دستاورد برجام پس از لغو شش قطعنامهای که ایران را همواره به جنگ تهدید میکرد و حتی چین و روسیه را در زمان احمدینژاد مقابل ایران قرار داده بود، این بود که ایران از وضعیت تهدیدی نجات پیدا کرد؛ درهای تجارت بینالمللی روی ایران تا حدود زیادی گشوده شد، شرکتهای اروپایی، آمریکایی، چینی و ژاپنی به ایران آمدند. بسیاری از قراردادهای هواپیمایی امضا شد اما متاسفانه برجام که همواره مورد مخالفت برخی از نهادها بود، نتوانست دوام زیادی بیاورد.
او افزود: آقای علمالهدی درست میگوید که برجام، یک قرارداد آرمانی و ایدهآل نبود؛ به این دلیل که قبل از برجام به ویژه در دوره احمدینژاد و بعد از آن نیز، ایران مورد تهدید قرار گرفت. همچنین برجام مورد مخالفت، مخالفان و تندروهای داخلی قرار گرفت؛ زیرا برای مثال میگفتند چرا ترکیه، مصر، عربستان، الجزایر، لبنان و ایتالیا برجام ندارند و با هر کشوری نیز میتوانند تجارت کنند، پاسخ این است که، این کشورها، مورد تحریم سازمان ملل قرار نگرفتند. آنها قوانین بینالمللی را نقض نکردند که ناچار شوند برای نجات کشور خود، محدودیتهایی را بپذیرند. در واقع این محدودیتهای برجامی، محدودیتهای حداقلی بود که به تدریج هم این محدودیتها برطرف خواهد شد.
مجلسی تاکید کرد: نظر برخی تندروها این است که ما باید اختلافات را در صحنه جنگ حل و فصل کنیم. این در حالی است که راهحل مسالمت آمیز، معقول و نجات دهنده همان برجام است. حال باید بررسی کرد ایران کدام دو راه برای خود بر میگزیند.
فریدون مجلسی درباره نزدیک شدن ایران به مهلت منقضی شدن تحریمهای تسلیحاتی باتوجه به سخنان تهدیدآمیز پمپئو و برایان هوک و نادیده گرفتن این موضوع توسط منتقدان داخلی نیز ادامه داد: تحریم تسلیحاتی دارای دو جنبه است. درباره برجام و ایران باید گفت که یکی از دلایل مهم تحریمهای تسلیحاتی در واقع همان سخنان احمدینژاد در سازمان ملل، مبنی بر محو کردن اسرائیل از جهان بود که شش قطعنامه شورای امنیت را برای ایران به دنبال داشت.
او ادامه داد: جنبه دوم این است که بعد از پایان دوران تحریم تسلیحاتی، چون ایران در حال حاضر خوشبختانه سازنده تسلیحات مورد نیاز خود است و وابستگی آن به کشورهای سازنده سلاح، نیز کم شده است از این رو میتواند در بازارهای بینالمللی حضور پیدا کند و مشتری نیز داشته باشد. این در حالی است که غربیها به ویژه روسیه و چین و همچنین آمریکا، بازار انحصاری تسلیحاتی بینالمللی برای خود دارند و تمایل ندارند رقیب دیگری را بپذیرند.
این کارشناس مسائل بینالملل در پایان گفت: بنابراین به این دو دلیل آمریکا و هم پیمانانش به توسعه صنایع تسلیحاتی ایران روی خوش نشان نمیدهند و درصددند ایران را مجددا مورد تحریم تسلیحاتی قرار دهند. در واقع تحریم تسلیحاتی تاوان سخنانی است که احمدینژاد در سازمان ملل علیه اسرائیل گفت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر