مطهری: رهبری موافق اقدامات خودسرانه با متهمان سیاسی نیستند

بخش هایی از گفتگوی علی مطهری را در ادامه بخوانید؛

آقای مطهری ارزیابی شما از طرح منع پخش اعترافات تلویزیونی چیست؟ با توجه به صراحت قانون درمورد روند رسیدگی به پرونده‌ها و لزوم صیانت از حقوق متهمان آیا خلأ قانونی در این راستا منجر به پخش چنین اعترافاتی شده است؟

طرح خوب و لازمی است و من هم آن را امضا کرده‌ام. در واقع نیازی به قانون عادی ندارد و قانون اساسی ما این کارها را اجازه نمی‌دهد ولی چون به فصل سوم قانون اساسی که درباره حقوق ملت است، توجه نمی‌شود مجبوریم قانون عادی تصویب کنیم. ظاهرا درباره متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای، اعترافات غیرواقعی گرفته شده و از صداوسیما پخش شده است. کسانی که دست به این کارها می‌زنند، تصور غلطی از حفظ نظام دارند.

امام راحل ، مقام معظم رهبری و آیت‌الله مطهری و سایر بزرگان نظام و انقلاب چه نظری درباره موضوعاتی مانند اعترافات تلویزیونی اجباری داشتند و چه ارزشی برای حقوق متهمان چه متهمان سیاسی و چه سایر متهمان قائل بودند؟

روشن است که آنها با این روش‌ها موافق نبودند. قطعا مقام رهبری هم موافق نیستند و اینها خودسرانه این کارها را انجام می‌دهند. شهیدمطهری چند روز بعد از پیروزی انقلاب در یک سخنرانی می‌گویند من در نخست‌وزیری بودم، شنیدم یکی از برادران پاسدار می‌گفت که حیف است گلوله صرف بازماندگان رژیم شاه کنیم. بعد ایشان می‌گوید این حرف درست نیست، ما حق تعرض به یک مجرم و حتی قاتل بیش از آنچه در دادگاه مجازات برای او تعیین شده، نداریم. با کارهای مرحوم خلخالی هم مخالف بودند و در چند مورد جلوی او را گرفتند ولی همان طور که می‌دانید خیلی زود شهید شدند.

با توجه به ماجراهایی که در پی اظهارات مازیار ابراهیمی ازجمله متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای پیش آمد، آیا امکان احقاق حقوق دیگر متهمان این پرونده در شرایط کنونی وجود دارد؟

بله، مسوولان می‌گویند درباره همه آنها احقاق حق شده است. البته اگر مواردی شبیه مورد مازیار ابراهیمی و افراد مرتبط با او وجود داشته، وظیفه جمهوری اسلامی است که جبران خسارت و اعاده حیثیت کند و مجرمان را هم مجازات کند. البته در همین موضوع آقای ابراهیمی ما نشنیدیم که مجرمان این قضیه مجازات شده باشند و حتی نشنیدیم، وزارت اطلاعات خصوصا وزیر وقت یعنی آقای حیدر مصلحی عذرخواهی کرده باشد. گویی هر کاری که انجام می‌شود، درست است و عذرخواهی از قداست جمهوری اسلامی می‌کاهد.

آقای مطهری، با توجه به سابقه چند دور حضور در مجلس و شناختی که در حال حاضر و در سال پایانی مجلس دهم از فضای صحن دارید، فکر می‌کنید، سرنوشت طرح ممنوعیت پخش اعترافات تلویزیونی در کمیسیون‌های مربوطه و صحن علنی مجلس چه خواهد بود؟ آیا در صورت تصویب این طرح در مجلس، احتمال مخالفت شورای نگهبان با آن وجود دارد؟

اگر تلاش کنیم مجلس به این طرح رأی مثبت می‌دهد و شورای نگهبان هم نمی‌تواند آن را رد کند؛ چون این طرح مطابق شرع و قانون اساسی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.