جهانگیری خطاب به آمریکاییها:
چه اتفاقی افتاد از برجام کنار کشیدید؟
رکنا: طبق ادعای آمریکا برجام وسیلهای برای حل مشکلات و مسایل جهانی بود و مشکلات را میتوان با زبان دیپلماسی حل کرد، حالا چه اتفاقی افتاده است که کنار کشیدید؟
به گزارش رکنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان اظهار داشت: هدف آمریکا از هم پاشاندن اقتصاد ایران این بود که زندگی مردم را سخت کند تا مردم دست به حرکات اعتصابی بزنند و بهتعبیر خود نظام را از داخل از هم متلاشی کنند.
وی بیان کرد: اصلیترین منبع درآمد کشور اتکا به نفت است و بودجه کشور از نظر ریالی حدود 30 درصد به نفت وابسته است.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص میزان بودجه عمومی کشور عنوان کرد: 440 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی کشور هست که از این مقدار حدود 140 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از فروش نفت در آن پیشبینی شده که در حقیقت ارز مورد نیاز کشور از طریق نفت تأمین میشده است.
وی در ارتباط با صادرات کشور گفت: در پتروشیمی حدود 12 میلیارد دلار و گاهی تا 15 میلیارد دلار، بخش فلزات و صنایع معدنی حدود 10 میلیارد دلار و میعانات گازی در حد بالایی صادرات صورت گرفته است.
جهانگیری با اشاره به اینکه پیش از برگزاری این جلسه مراسمی جهت افتتاح سه طرح صنعتی اجرا شد، افزود: این واحدهای صنعتی که در بخش شوینده و بخش ماشینآلات مدرن تولید میکنند تولیدات بسیار باکیفیتی دارند و میتواند برای عرضه در بازار داخل یا حتی بینالملل به رقابت بپردازد.
وی در خصوص اهمیت حمایتهای مردمی عنوان کرد: هر زمان که لازم باشد با دشمنان جدی و گردنکلفت از موضعی قوی صحبت کنیم این امر بهپشتوانه چنین مردمی صورت میگیرد.
معاون اول رئیس جمهور ضمن خطاب کردن مردم زنجان بهعنوان مردم ولایتمدار و عاشق اهلبیت(ع) بهویژه حضرت اباعبداللهالحسین(ع) گفت: چنین مردمی هستند که صبوری میکنند تا مشکلات مملکت حل شود و واقعاً باید قدردان و دستبوس چنین مردمی بود.
وی با بیان اینکه افتخار نوکری مردم افتخاری بس بزرگ است، افزود: این سخن به هیچ وجه تبلیغاتی نیست بلکه این توفیقی است که خدا به مسئولان داده است.
جهانگیری تصریح کرد: باید جدی وارد صحنه شد و اقدام کرد چرا که شرایط کشور شرایطی بسیار ویژه است و باید شرایط در این جلسه جهت آگاهی مدیران تشریح شود.
وی در زمینه مشکلات و حل آنها در کشور عنوان کرد: همه مسئولین در جریان مشکلات هستند و اطلاعات کافی در این زمینهها دارند اما گاهی در حل این مشکلات نیاز به اخذ تصمیماتی است که در آنها پیش نیازهایی مطرح است.
معاون اول رئیس جمهور خطاب به مسئولین استان زنجان در زمینه اداره استان گفت: شما اداره استان بزرگی همچون زنجان که بیش از یک میلیون نفر جمعیت را دارا است بر عهده دارید و باید به شرایط کشور کاملا اشراف داشته باشید.
وی در ارتباط با جریانهای اخیر مرتبط با آمریکا بیان کرد: دولت ایران در این جریانات اخیر با آمریکا کاملا بیتقصیر است چرا که با آمریکا مذاکره صورت گرفته و توافق شده بود و دولت ایران به تعهدات خود جامعه عمل پوشاند و اقدامات مشخص شده را در اراک و نطنز و جاهای دیگر انجام داد.
جهانگیری افزود: با اینکه از طرف داخل کشور نسبت به اقدامات مذکور که طبق توافق کشورها بود و توسط دولت ایران انجام میشد اعتراضاتی وارد میشد اما همه اقدامات توسط دولت ایران انجام شد.
وی بیان کرد: این همان اوج زور و ظلم است که مذاکره انجام شده باشد و توافق صورت گرفته باشد یک طرف توافق به تعهدات خود عمل کرده باشد و طرف دیگر از توافقنامه خارج میشود.
معاون اول رئیس جمهور خطاب به آمریکا افزود: طبق ادعای آمریکا برجام وسیلهای برای حل مشکلات و مسایل جهانی بود و مشکلات را میتوان با زبان دیپلماسی حل کرد حالا چه اتفاقی افتاده است که کنار کشیدید.
وی با اشاره به اینکه ایران کشوری بزرگ و قدرتمند و با ظرفیتهای فراوان جهت حل مشکلات خود است، افزود: ایران کشوری است که بیهویت و کوچک نیست و در تاریخ هویت و تمدن داشته است حق نیست که این سابقه تاریخی و ایستادگی ملت ایران را تضعیف کرد.
جهانگیری با بیان اینکه از تمام بخش خصوصی باید حمایت کنیم چرا که اقتصاد کشور راهی جز این ندارد که از بخش خصوصی دفاع کنیم، تصریح کرد: برای سالهای اول انقلاب بود وقتی سازمان صنایع ملی درست شد آن زمان من در دفاع از بخش خصوصی چه مواضعی گرفتم ولی ما امروز با یک شرایطی روبرو شدیم ممکن هست محدودیتهایی اعمال کنیم که برخی دوستان در بخش خصوصی فکر میکنند که اینها از مواضع خود برگشتن است بلکه این طور نیست چون در شرایطی قرار گرفته ایم که معیشت مردم اصل است.
وی با اشاره به اینکه آوردن ارز در اقتصاد کشور که تامین نیازهای کشور شود اصل است، رونق تولید اصل است و باید با توجه به اینها باید دید که کجا چه سیاستی باید اتخاد شود، بیان کرد: در بخش اقتصاد مهمترین موضوعی که الان به عنوان جهتگیری به دوستان عرض میکنم همین است که واقعا باید از بخش خصوصی حفاظت و حمایت کنیم و نترسیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه استانداری که بترسد بخش خصوصی با آن آمد و رفت داشته باشد و نداند که هر کدام از بخشهای خصوصیچه میگویند به درد نمیخورد، ادامه داد: مدیری که از بخش خصوصی بترسد و به مشکل آن توجه نداشته باشد که چه حرفهایی علیه آن میزنند به درد مدیریت نمیخورد.
وی با اشاره به اینکه اگر خدایی نکرده دستمان آلود شد مدیر باشد یا رفیق بخش خصوصی، هیچ کس این فساد را تحمل نمیکند لذا باید از بخش خصوصی در این مقطع به صورت جدی حفاظت شود و باید رونق تولید به معنای فعال کردن کار گروههای رفع موانع تولید در استانها فعال شود، عنوان کرد: اختیاراتی نیز به کار گروهها داده شده و اخیر در جلسه دو هفته قبل در سران قواه دو موضوع جدید تصویب شد و اختیارات قانونی که تائید مقام معظم رهبری نیز گرفته شد و اختیارات قانونی دیگری باز به آن کارگروههای رفع موانع تولید و تسهیل تولید داده شود که بتوانند تصمیم گیری کنند.
جهانگیری خاطر نشان کرد: حتی گفته شد اگر شرکتی به مرز ورشکستگی برسد نباید برای تسهیلاتگیری دچار مشکلات شود و با تائید کارگروه تسهیل ملی بتواند تجدید ارزیابی کرده و مالیات گرفته نشود و این مالیات را تبدیل به افزایش سرمایه کرده و از حالت ورشکستگی بیرون بیاید.
وی با اشاره به اینکه راهکارهای مختلفی پیش بینی شده است که باید اتفاق بیفتد، بیان کرد: در اقتصاد به نظر میآید که محوریت کار به اقتصاد مقاومتی داده شود، اقتصاد مقاومتی باید در سال 98 با راهبردهایی که مقام معظم رهبری ترسیم کردهاند عملیاتی شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی باید محور کار شود و ستادهای اقتصاد مقاومتی فعال شوند، افزود: مهمترین پیام اقتصاد مقاومتی این است که نه میخواهیم خرما میک بزنیم و نه شعب ابی طالب داشته باشیم و نه میخواهیم یک وعده غذا داشته باشیم بله میخواهیم مردم زندگی آبرومند داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تا آنجایی که بتوانیم باید از درد مردم کم کرده و برای طبقات ضعیف جامعه راهکار پیدا کنیم چرا که ظرفیتهای این کار وجود دارد، ادامه داد: مهمترین حرف اقتصاد مقاومتی این است که از تمام ظرفیتهای کشور استفاده شده و با اقتصاد دنیا تعامل داشته باشد و این دو پیام اصلی است که بخش خصوصی در این اقتصاد فعال بوده و دانش بنیان فعال باشد و مردم در اقتصاد نقش کلیدی داشته باشند.
جهانگیری یکی از مهمترین جهتگیریهای اقتصاد مقاومتی را اتکای کم اقتصاد به درآمد نفت عنوان کرد و گفت: البته این امر سالها است که در برنامههای مختلف گفته میشود و ما تا اینجا رسیده بودیم که میتوانستیم تا چند سال آینده بتوانیم بگوئیم بودجه جاری کشور و بخش عمده بودجه عمرانی کشور دیگر به درآمد نفتی کشور وابسته نیست.
وی با اشاره به اینکه الان که آمریکائیها این جرقه را زدند پس بیائید این کار را انجام دهیم، تصریح کرد: در حال حاضر نفت میفروشیم ولی به نظر بنده که در جلسه سران نیز تاکید کردم ما باید از سال 98 نباید دیگر خیلی روی درآمد نفتی به ویژه در بوجه حساب باز کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه چشم پوشی از درآمدهای نفتی در بودجه کشور یک جمله است ولی با خود دهها وظیفه و مسئولیت بر دوش تک تک مدیران کشور میگذارد، ادامه داد: نمیتوانیم بگوییم حقوقی برای پرداخت به کارمندان دستگاهها را نداریم و یا نمیتوانیم طرحهای سلامترا اجرا کنیم و یا نیروهای مسلح مشکل پیدا میکنند پس در اقتصاد مهمترین جهتگیری در واقع همان بحث اقتصاد مقاومتی است که رونق تولید را در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه رونق تولید پشت سر خود دهها رشته تولیدی دیگر فعال دارند که آنها را باید در ستاد مقاومتی استانها در اصل قرار دهیم تصریح کرد: در مرکز و نظام بانکی آنها در اصل قرار بگیرند که یکی از آنها مسکن است چرا که مسکن و ساختمان اگر فعال شد باخود حداقل 120 رشته صنعتی کشور فعال میشود و این یعنی دیگر هیچ صنعتگری دغدغه این را ندارد که چه بر سرش میآید.
جهانگیری به بحث حمل و نقل اشاره کرد و گفت: چند هزار قطعه ساز در این کشور و چند صد هزار شغل در این کشور آسیب میبیند اما واگن سازی میتواند پشت سر خودش زنجیرهای از شغلها داشته باشد، کشتیسازی میتواند حلقه اتصال انواع شغلها داشته باشد و آنها را فعال کند.
وی با اشاره به اینکه صادرات یک راه مطمئن رونق تولید است و باید از هر صادر کنندهای حمایت شود، تاکید کرد: در استانها این پنجره واحد که گفته شده عمل شود که بسیار ارزشمند است چرا که ما باید به صورت جدی کاری برای صادرات انجام دهیم و از صادر کنندههای کشور حمایت و حفاظت کنیم.
معاون اول رئیس جمهور به بخش بودجه اشاره کرد و گفت: در 3 ماهه اول بودجهها به دستگاهها تخصیص داده شده و همه از وضع دستگاه خود خبر دارند.
وی با بیان اینکه ما در ارتباط با بودجه وقتی میگوئیم باید درآمد نفت را کاهش دهیم یعنی حدود 130 تا 140 هزار میلیارد تغییر در بودجه سال 98 به وجود میآید یک بخش از این تغییر باید در سر فصل هزینهها اعمال شود بخش دیگری از این تغییر باید درسر فصل منابع درآمدی اعمال شود یعنی در حالت خوشبینانه باید 60 تا 70 هزار میلیارد تومان از هزینهها کم شود و 60 تا 70 هزار میلیارد تومان منابع جدید درآمدی جور شود.
جهانگیری با اشاره به اینکه وقتی گفته میشود هزینهها را کم کنیم همه دستگاهها باید به این فکر باشند که در مورد صرفه جویی در دستگاه مربوطه چه کاری باید انجام دهیم، ادامه داد: مدیرکلی که نتواند در دستگاه خود در سال 98 در هزینهها حداقل 20 درصد کاهش ایجاد کند شرایط کشور را درک نکرده که ضروری است به سمت صرفه جویی رفت چرا که این نیاز کشور است.
وی به سفرهای مدیران و لزوم صرفه جویی در هزینهها اشاره کرد و گفت: باید سفرهای خارج از کشور کم شود چرا که دلیلی ندارد تعداد زیادی در سفرها همراه مدیر باشند و مدت سفرها را طولانی کنند چون باید جلوی هزینههای اضافی گرفته شود و باید راهکارهای مناسبی برای صرفه جویی انجام دهید و استانداران روی صرفه جویی وقت بگذارند و مدیری که رعایت نکرد باید عزل شود و استاندار باید قاطعیت خود را در این زمینه نشان دهد.
معاون اول رئیس جمهور به بخش درآمدها اشاره کرد و افزود: درست است که فرار مالیاتی داریم ولی ما دولت ثروتمندی هستیم چرا که جز معدود دولتهای ثروتمند جهان هستیم که بدهی خارجی نداریم اما دولتهای دیگر به اندازه تولید ناخالص داخلی بدهی دارند، ما آنچه داریم دارایی کشور است و داراییهایی داریم که روی آن نشستهایم که جزء ملک شخصی ما نیست و دارایی کشور است در وقتی که لازم است باید فروخته شود.
وی افزود: باید در سال جاری منابع جدید ایجاد کرده و اگر به روشهای صحیح منابع تامین نشود از روش دیگر که سادهترین روش و خطرناکترین روش نیز هست این است که از بانک مرکزی قرض کنیم و این امر یعنی دست کردن در جیب مردم که البته این دولت نخواهد گذاشت که این کار انجام شود و باید منابع جور شود و باید برخی از دارائیها فروخته و تبدیل به مولد شده و میتوان راهکارهایی پیدا کرد که فضای کار و سازندگی کشور فعال شود.
جهانگیری به یارانههای پنهان اشاره کرد و گفت: یارانههای پنهان را میتوان آشکار کرد که به نوعی در جیب مردم برود یا در توسعه کشور استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه البته این تصمیمات سادهای نیست، ادامه داد: گفته میشود که دولت چرا ارز 4200 تومان میدهد که باید آزاد شود که اینها راه حلهایی هست که می توانیم به آن برسیم و باید در مورد آثار آن فکر کرد که چه آثاری در معیشت و بهداشت مردم میگذارد و باید همه اینها را محاسبه کرد تا فشار آن را روی مردم نیاید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر