سناتور روس: تصمیم ایران درباره برجام قابل درک است

به گزارش خبرگزاری «نووستی»، "کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که تصمیم ایران درباره توقف اجرای برخی تعهداتش در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، نه خودداری از توافق هسته‌ای، بلکه بیشتر یک اقدام دیپلماتیک ارزیابی می‌شود.

در ادامه گزارش تسنیم آمده است ، "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران اعلام کرد که تهران امروز (چهارشنبه) نامه‌ای برای کشورهای شرکت‌کننده در توافقنامه هسته‌ای ارسال شده و توقف اجرای برخی مفاد برجام از سوی ایران را به آنها اطلاع داده است.

کاساچوف در صفحه فیس‌بوک خود در این باره نوشت: «ارسال پیام‌هایی از سوی ایران برای کشورهای روسیه، چین، آلمان، انگلیس و فرانسه درباره توقف اجرای "برخی تعهدات" در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک را نباید خودداری تهران از توافقنامه هسته‌ای نامید، بلکه بیشتر یک اقدام دیپلماتیک است».

این سناتور روس با اشاره به اینکه هرچند نمی‌توان از این اقدام استقبال کرد، ولی درک این تصمیم از سوی مقامات تهران چندان سخت نیست، افزود: «ما امیدواریم که این تصمیم‌گیری محدود به ارسال علامت دیپلماتیک باشد و منجر به خارج شدن واقعی ایران از توافقنامه هسته‌ای نشود».

به‌عقیده کاساچوف، تصمیم ایران نتیجه مستقیم خارج شدن آمریکا از برجام است. وی گفت: «هشتم ماه مه [18 اردیبهشت] دقیقاً یک سال از اعلام تصمیم دونالد ترامپ در این باره می‌گذرد و اقدام امروز ایران هم در سالگرد آن صورت گرفته است».

"ولادیمیر جباروف" نائب‌رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز در گفت‌وگو با این خبرگزاری یادآور شد، اگر رئیس جمهوری آمریکا به اعلام ایران درباره توقف برخی تعهداتش در چارچوب برجام، واکنش مناسب نشان نداده و مذاکرات درباره سرنوشت توافقنامه هسته‌ی با ایران را آغاز نکند، عواقب آن می‌تواند نگران‌کننده بوده و حتی این خطر وجود دارد که مسئله به درگیری نظامی هم بینجامد، چرا که اظهارات دونالد ترامپ بیش از اندازه تند و تهاجمی است.

"الیگ مارازوف" عضو کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون هم گفته است: «به‌عقیده من، ایران خواستار حفظ برنامه جامع اقدام مشترک است و قصد ندارد مذاکره در این باره شکست بخورد. مقامات تهران در واقع سعی دارند تا از طریق کشورهای اروپایی به آمریکا فشار وارد سازند». به‌گفته وی، در ایران عقیده بر این است که همه طرفین شرکت‌کننده در برجام در منافع آن شریک هستند و جمهوری اسلامی هم باید از این توافقنامه بهره ببرد. مسئله این است، شروطی که دولت کنونی آمریکا درباره برجام اتخاذ کرده، برای مقامات تهران قابل قبول نیستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.