جهانگیری: نجات دریاچه ارومیه در سال 98 ادامه یابد

به گزارش رکنا از پایگاه خبری معاون اول رئیس جمهوری، یازدهمین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه عصر روز گذشته (دوشنبه) به ریاست «اسحاق جهانگیری» برگزار شد و معاون اول رئیس جمهوری در این جلسه با اشاره به اقدامات خوب انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه افزود: بهبود وضعیت این دریاچه کار مهم و تعیین کننده ای بود و مردم سراسر کشور و به خصوص مردم شمال غرب کشور همواره نسبت به سرنوشت این دریاچه حساسیت ویژه ای دارند.

جهانگیری محدودیت منابع بودجه دولت را یادآوری شد و خاطرنشان کرد: با وجود همه محدودیت ها نباید اجازه دهیم که روند اجرای طرح ها و برنامه های نجات دریاچه ارومیه با کندی مواجه شود.

در ادامه معاون اول رئیس جمهوری از دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه و سازمان برنامه و بودجه خواست راهکارهایی برای تأمین منابع مالی موردنیاز جهت استمرار طرح های نجات دریاچه ارومیه تدوین کنند و تدابیری بیاندیشند تا برنامه های نجات این دریاچه در سال 98 نیز تداوم داشته باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تاکنون بیش از هفت هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه سرمایه گذاری شده است، گفت: طرح نجات دریاچه ارومیه حدود 80 درصد پیشرفت داشته و بهبود وضعیت این دریاچه موجب امید و نشاط در مردم این منطقه شده است.

در این جلسه که وزیر نیرو، استانداران آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان نیز حضور داشتند، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، گزارشی از برنامه عملیاتی طرح نجات این دریاچه در سال 98 ارائه کرد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت دریاچه ارومیه درحال حاضر به تراز مطلوبی رسیده است، گفت: با توجه به بارش های اخیر و اقدامات صورت گرفته در جهت نجات دریاچه ارومیه، خوشبختانه روند دریاچه به سمت احیاء ادامه دارد.

«مسعود تجریشی» تامین آب از منابع جدید برای دریاچه، تسهیل ورود روان آب های حوضه به دریاچه و صرفه جویی در مصارف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را از جمله برنامه های پیش رو برای نجات این دریاچه برشمرد و افزود: در سال 98 مدیریت برداشت از منابع آب توسط وزارت نیرو و کاهش مصرف از سوی وزارت جهاد کشارزی در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه دنبال خواهد شد.

وی همچنین به ارائه توضیحاتی درخصوص مقایسه میزان بارش در حوضه آبریز و تغییرات تراز دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: تراز دریاچه ارومیه در تاریخ 12 اردیبهشت نسبت به تاریخ مشابه سال قبل 88 سانتی متر افزایش داشته است و انتظار می رود پس از اجرای فاز دوم مرحله احیاء دریاچه ارومیه شاهد افزایش یک متری تراز دریاچه باشیم.

تجریشی همچنین انتقال آب از رودخانه «زاب» و سد «سیلوه» به دریاچه ارومیه و انتقال پساب تصفیه خانه های فاضلاب شهر تبریز و شهر ارومیه به دریاچه ارومیه را از پروژه های طرح تامین منابع آب جدید برای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: در صورت تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه ها، روند احیای دریاچه ارومیه سرعت خواهد گرفت.

استانداران آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان نیز در این جلسه هر کدام در سخنانی گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای نجات دریاچه ارومیه ارائه کردند و به تشریح برنامه های آتی استان خود برای دریاچه ارومیه پرداختند.

در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه راهکارهایی را برای تامین منابع مالی جهت استمرار طرح های احیا تدوین کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.