شکایت ایران به سازمان ملل
رکنا: وزیر امور خارجه ایران در نامهای به دبیرکل سازمان ملــــــــــل متحد، علیــــه امریکا شکایت کرد. کاخ سفید هفته گذشته نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی امریکا قرار داد. اقدامی که علاوه بر واکنش شدید مقامهای ایرانی، با مخالفت شمار زیادی از کشورهای جهان از جمله شرکای اروپایی امریکا روبهرو شد.
در پی این اقدام بود که محمدجواد ظریف در نامهای به آنتونیو گوترش، ضمن اشاره به اقدام دولت ایالات متحده امریکا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» نوشت: «میخواهم توجه شما را به اقدام بی سابقه، غیرقانونی و خطرناک دولت بی قانون فعلی ایالات متحده امریکا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شاخهای رسمی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، در فهرست به اصطلاح «سازمانهای تروریستی خارجی» جلب کنم. جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید این اقدام بی اساس و تحریک آمیز، آن را اقدامی خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران و خطر عمدهای برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی میداند. این حرکت که قبلاً هیچ گاه سابقه نداشته است حتی برای این رژیم ایالات متحده که پیش از این تحریمها و اقدامهای یکجانبه غیرقانونی زیادی صورت داده بود، نقض آشکار اصول مسلم حقوق بینالملل و منشور ملل متحد از جمله اصل برابری حاکمیت دولتها است.» وزیر خارجه در ادامه افزود: «این حرکت تحریکآمیز تنشها را به سطحی تقابلی و غیرقابل کنترل میرساند و خطر حوادث و وقایع را در منطقهای که پیش از این هم با چالشهای بی شماری مواجه بوده، افزایش میدهد. بدیهی است رژیم ایالات متحده امریکا همراه با کسانی که به صورت علنی مشارکت و تأثیرگذاری در این اقدام را پذیرفتهاند و همچنین دو یا سه رژیم دست نشاندهای که از این کار حمایت کردهاند، تمامی مسئولیتهای عواقب خطرناک این اقدام ماجراجویانه را برعهده خواهند داشت.» ظریف ادامه داد: «برخلاف امریکا و متحدان منطقهای آن که همواره حامی گروههای افراطی و تروریستها در منطقه غرب آسیا بودهاند، کما اینکه از جمله توسط رئیس جمهوری فعلی ایالات متحده در زمان مبارزات انتخاباتیاش صراحتاً پذیرفته شد، نیروهای مسلح ایران از جمله و بویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوسته در خط مقدم مقابله با تروریسم و افراطیگری در منطقه بودهاند. نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مقابله با گروههای تروریستی مورد تحریم شورای امنیت نظیر القاعده، داعش، النصره و سایر گروههای تروریستی در منطقه توسط مردم و دولتهای آسیبدیده همواره مورد توجه و تقدیر بوده است.»
وزیر امور خارجه ایران در ادامه به اقدام متقابل ایران اشاره کرد و افزود: «در اقدامی متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امریکا، جمهوری اسلامی ایران رژیم ایالات متحده امریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی امریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» اعلام کرد. این فرماندهی مسئولیت اجرای سیاستهای تروریستی دولت امریکا علیه منطقه غرب آسیا را با هدف قرار دادن عامدانه غیرنظامیان برای پیشبرد سیاستهای خصمانه ایالات متحده برعهده داشته است. سنتکام امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و جان افراد بیگناه ایرانی و غیرایرانی را به خطر انداخته است که از آن جمله حمله وحشیانه و عامدانه به هواپیمای مسافربری ایران در سال ۱۳۶۷، همدستی در کشتار مردم یمن و دیگر شهروندان غیر نظامی در غرب آسیا را میتوان نام برد. جمهوری اسلامی ایران همچنین میخواهد تصریح کند که به رغم اقدامهای متعدد مستقیم و غیرمستقیم صورت گرفته از سوی سنتکام که ذات تروریستی دارد، اعلان این نهاد دولتی به عنوان یک سازمان تروریستی توسط ایران صرفا براساس عمل متقابل است و نباید تغییر در موضع حقوقی ایران در ارتباط با اصل برابری حاکمیت دولتها و تعریف تروریسم تلقی شود. موجب امتنان خواهد بود چنانچه این نامه به عنوان سند مجمع عمومی و شورای امنیت منتشر شود.»
نامه وزیر امور خارجه ایران به دبیرکل سازمان ملل متحد در حالی منتشر شد که همچنان واکنش کشورهای بینالملل در مخالفت با اقدام امریکا ادامه دارد. بعد از مخالفت فرانسه، انگلیس، ژاپن، چین و شماری از کشورهای منطقه، ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز تصمیم امریکا برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی خارجی» را محکوم کرد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه از این تصمیم به عنوان یکی دیگر از اقدامات واشنگتن برای «اهریمنسازی» ایران یاد کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر