در این متن با اشاره به اینکه با توجه به ابراز تردیدی که نسبت به نامه مورخ ۶۸/۱/۶ حضرت امام خمینی (خطاب به آیت‌الله منتظری) اخیراً در برخی رسانه‌ها انتشار یافت، آمده: «به منظور تنویر بیشتر افکار عمومی، چهار سند قاطع که بیانگر شهادت صریح حاضران در جلسه شامگاه ۶ فروردین سال ۶۸ (شب هفتم فروردین) در حضور حضرت امام خمینی و مرحوم یادگار حضرت امام می‌باشد، منتشر می‌شود.» مرقومه‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مرحوم آیت‌الله مشکینی و مرحوم آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی به عنوان سه نفر از اعضای هیأت رئیسه وقت مجلس خبرگان رهبری و نیز اظهارات آیت‌الله امینی است که در همان روز ۶ فروردین ۱۳۶۸ [در جلسه هیأت رئیسه با حضور ایشان و آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی و آیت‌الله مؤمن] درباره تصمیم حضرت امام و نامه ایشان بحث کرده‌اند و تصمیم گرفته می‌شود که خدمت حضرت امام بروند، چهار مستندی هستند که در این زمینه از سوی قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام منتشر شده‌اند.

در توضیح چگونگی جمع‌آوری این استشهادیه‌ها توضیح داده شده که «در سال‌های ۱۳۷۹و ۸۰، تولیت مؤسسه (حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی) طی نامه‌هایی از محضر این بزرگواران، با اشاره به حضور ایشان در جلسه در محضر امام و با اشاره به تشکیک‌هایی که در مورد اصالت این نامه از سوی برخی جریانات مطرح گردیده است، درخواست می‌کند تا «برای محروم نماندن آیندگان از حقیقت امر» شهادت خویش را مرقوم فرمایند.» در متن مرقومه رهبر معظم انقلاب اسلامی که در تاریخ 22/10/79 مکتوب شده، آمده است: «با سلام و تحیّت در شب هفتم فروردین ۶۸ اینجانب و حضرات نامبرده بالا در خدمت حضرت امام راحل قدس‌الله روحه بودیم و بیشترین گفت‌وگو درباره‌ آن نامه بود و اینکه از رسانه‌ها پخش بشود یا نه و سرانجام تصمیم نهایی امام این شد که نامه پخش نشود و فقط برای مخاطب نامه فرستاده شود. ساعتی قبل از آن هم فرزند گرامی امام مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج احمد آقا متن نامه را برای نامبردگان قرائت کردند. صدور آن نامه از ذهن و قلم شریف امام جای کمترین تردید نیست.»

در بخشی از مستند مرقومه مرحوم آیت‌الله‌ هاشمی نیز با اشاره به همین ماوقع آمده است: «از امام درخواست کردیم که از ارسال نامه خودداری فرمایند؛ امام نپذیرفتند و سپس درخواست شد که از اعلان متن نامه منصرف شوند که فقط پذیرفتند تا فردا منتشر نشود و سپس هنگام طلوع فجر فرستاده امام به خانه اینجانب آمد و گفت امام فرموده‌اند نامه از صدا و سیما پخش نمی‌شود و توسط فرد دیگری برای آقای منتظری ارسال می‌شود.»

آیت‌الله امینی اما در گفت‌وگو با مجله «پاسدار اسلام» به تفصیل بیشتری به واقع مربوط به نامه 6 فروردین پرداخته و اظهار کرده است: «ساعت حدود 9 و نیم بود که خدمت ایشان (امام) رسیدیم. ابتدا آقای ‌هاشمی با لحن ملتمسانه‌ای گفت که ما همواره در هنگام بروز مشکلات بزرگ از شما کمک گرفته‌ایم، حالا هم فکر می‌کنیم انتشار این نامه و عزل آقای منتظری برای نظام عواقب ناگواری داشته باشد. حالا هم از شما می‌خواهیم در این باره عجله نکنید، شاید در آینده راه حل بهتری پیدا شود، برای تشکیل اجلاس خبرگان هم شتاب نکنید و اجازه بدهید جوانب امر را دقیقاً بسنجیم و خدمت شما عرض کنیم، بعد از آن هر امری بفرمایید اطاعت خواهیم کرد... امام در حالی که آثار اندوه در چهره‌شان آشکار بود، فرمودند من درباره عواقب و جوانب این امر کاملاً فکر کرده و تصمیم خود را گرفته‌ام و چون و چرا هم ندارد. من گفته بودم که متن نامه مرا در اخبار بخوانند، اما کوتاهی شد. من از ابتدا با انتخاب ایشان مخالف بودم، اما نخواستم در کار خبرگان دخالت کنم. گفته‌ام که در تمام ادارات عکس ایشان را جمع کنند. تشکیل اجلاس خبرگان هم ضرورت ندارد و خودم رأساً ایشان را خلع می‌کنم، امام می‌خواستند مسئولیت این کار را شخصاً به عهده بگیرند. به آقای ‌هاشمی و آقای خامنه‌ای هم فرمودند که لازم نیست شما نامه عزل آقای منتظری را ببرید، می‌دهم کس دیگری ببرد، شما هم دیگر برای دیدار با ایشان به قم نروید.»

حمید انصاری همچنین در ارتباط با نامه مربوط به نظر امام درباره نهضت آزادی با اشاره به پیگیری قضایی مؤسسه و نیز یادگار امام برای تأیید اصالت نامه از سوی کارشناسان قضایی در رد این استدلال تردیدکنندگان در اصالت نامه که می‌گویند مفاد و مطالب این نامه با ادبیات و مواضع حضرت امام در رابطه با نهضت آزادی سازگار نیست، نوشت: «این استدلال بی اساس و خلاف واقع است. علاوه بر مواضع و بیانات صریح فراوانی که از حضرت امام در رابطه با خطرات تفکر ملی‌گرایی در مقابل تفکر اصیل اسلامی از دوران اقامت در نوفل لوشاتو و از آغاز پیروزی انقلاب بیان داشته‌اند که به آسانی در مجموعه آثار و صحیفه امام در دسترس می‌باشد، به طور خاص از ایشان در پاسخ به مواضع نهضت آزادی پس از ماجرای لانه جاسوسی امریکا و در موضوع جنایت‌های منافقین و مسائل مربوط به دفاع مقدس و بسیاری از رخدادهای سال‌های رهبری امام مطالب فراوانی در سخنان حضرت امام وجود دارد که در حقیقت تفصیل همان نکاتی است که ایشان به اختصار در نامه خطاب به وزیر کشور مرقوم فرموده‌اند.»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.