به گزارش رکنا، محمد حسین آقاسی درباره جلسه محاکمه متهمان پرونده محیط زیست که امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و به صورت غیر علنی برگزار شد اظهار داشت: در این جلسه برخلاف آنچه که در اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه وکلای تعیینی متهمان در دادگاه حضور داشته اند اما من به عنوان وکیل سام رجبی یکی از متهمان پرونده به جلسه دادگاه دعوت نشدم و اگر موکلم با درخواست دادگاه وکیل خود را عزل نکرده باشد این اقدام جای سوال دارد.

وی افزود : تا پیش از جلسه محاکمه موکلم (سام رجبی) که پیشتر دادگاه از او خواسته بود وکیل خود را تغییر دهد نسبت به عزل من اقدام نکرده و گفته بود وکیل دارم اما اینکه بعد از جلسه امروز موکلم نسبت به عزل من اقدام کرده باشد یا خیر اطلاعی ندارم.

این وکیل دادگستری توضیح داد: در این پرونده سایر متهمان وکلای مورد اعتماد رئیس قوه قضائیه موضوع تبصره ماده 48 آیین دادسری کیفری را انتخاب کردند.

آقاسی ادامه داد: خانواده متهمان تا پیش از جلسه امروز از برگزاری دادگاه اطلاع نداشتند و فقط می دانستند دادگاه، متهمان را احضار کرده اما علت احضار مشخص نبود.

پرونده موسوم به فعالان محیط زیست، هشت متهم دارد که برای چهار نفر به اتهام افساد فی الارض، سه نفر به اتهام جاسوسی و یک نفر هم به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، کیفرخواست صادر شده است.

اتهام چهار متهم این پرونده در ابتدا جاسوسی بود که بعد به افساد فی الارض تغییر کرد.

در جلسه دادگاه امروز سه وکیل از بین وکلای مورد تایید رییس قوه قضاییه و مشمول ماده ماده 48 آیین دادسری کیفری شامل رضا جعفری، بیگی و حسینی -از قضات بازنشسته- حضور داشتند.

رضا جعفری وکیل چند تن از این متهمان در تماس تلفنی حاضر به پاسخگویی درباره این پرونده نشد.

آقاسی پیشتر گفته بود که شعبه بازپرسی در پرونده سام رجبی در خصوص اتهام جاسوسی قرار منع تعقیب صادر کرده و اتهام او به اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی تغییر کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه 20 آبان امسال در یکصد و سی و سومین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده فعالان محیط‌ زیست و تغییر عنوان اتهامی تعدادی از متهمان از جاسوسی به افساد فی الارض گفت: باید توضیح دهم که کیفرخواست آنها تغییر نکرد بلکه عنوان آن تغییر کرد. اینکه در یک پرونده کیفرخواست چیزی باشد و بعد عنوان کیفرخواست تغییر کند موضوع جدیدی نیست و تغییر عنوان اتهامی مسئله تازه و بعیدی به شمار نمی رود.

وی افزود: عنوان اولیه اتهامی این افراد جاسوسی بود و طبق ماده 286 قانون مجازات اسلامی برخی جاسوسی‌ها می‌تواند تا افساد فی الارض هم پیش برود. این آقایان یکسری ادعاهایی می‌کردند و برخی نهادها می‌گفتند که آنها جاسوس نیستند و برخی افراد هم می‌گفتند جاسوس هستند که گزارش آن برای ستادکل نیروهای مسلح ارسال شد و ابزار و آلات آنها هم مورد بررسی قرار گرفت و سوال شد که ابزار و وسایل آنها برای چه کاری استفاده می‌شود.

معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: بر اساس گزارش تکمیلی کارشناسان ستادکل نیروهای مسلح و اعترافات متهمان و همچنین ارزیابی خسارت‌هایی که از این بابت وارد شده بود، این افراد مشمول ماده 286 قانون مجازات اسلامی شناخته شدند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

ایرنا